Ciurana afirma que per Barcelona esdevenir la seu de l’EMA era una “magnífica oportunitat, des del punt de vista científic, acadèmic, i de posicionament de la ciutat al món”

DPJqyOfWsAA_Svb

El Portaveu del Grup Municipal del PDeCAT, Jaume Ciurana, assenyala que ara el que toca és revertir les febleses

 

Jaume Ciurana afirma que per Barcelona esdevenir la seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA) era una “magnífica oportunitat, des del punt de vista científic, d’investigació, acadèmic, i de posicionament de la ciutat al món”. El Portaveu del Grup Municipal del PDeCAT, Jaume Ciurana, assenyala que ara el que toca és revertir les febleses.

 

A la roda de premsa de presentació de les iniciatives que el grup del PDeCAT presentarà al Consell Plenari de divendres que ve, el portaveu Jaume Ciurana s’ha referit a la decisió de la UE d’escollir Amsterdam com a seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA). Ciurana ha afirmat que “ens sap greu la decisió” perquè era una “bona, magnífica oportunitat per Barcelona, des del punt de vista científic, d’investigació, acadèmic, i de posicionament de la ciutat al món”.

 

El portaveu ha recordat que una auditoria de KPMG destacava les fortaleses de la candidatura Barcelona, però també les seves febleses, com que només l’1’2% del PIB espanyol es destina al R+D; la deficient connectivitat de l’aeroport del Prat; i que l’estat espanyol ocupa el lloc número 41 en el rànking de transparència i anticorrupció. “Pertànyer a un Estat que no té uns mínims de garantia democràtica ha perjudicat la candidatura”, ha dit Ciurana, que també ha assenyalat que el fet que Espanya ja aculli 4 agències europees també ha perjudicat l’elecció de Barcelona. “I també perjudica si aquest Estat és autoritari, com es va poder veure l’1 d’octubre. Europa té uns estàndards de qualitat democràtica més alts”. A aquestes circumstàncies, ha dit Ciurana, cal afegir-hi “certa feblesa diplomàtica” de l’Estat espanyol. “A què s’han dedicat els darrers ministres d’exteriors espanyols? És prou obvi. El mateix ministre Garcia Margallo ha reconegut que es deuen molts favors”.

 

Ciurana ha criticat també la implicació del Govern municipal i la seva alcaldessa per aconseguir que Barcelona esdevingués la seu de l’EMA. “A l’alcaldessa Ada Colau no li ha interessat mai; no va anar ni a la presentació de la candidatura. Hi ha hagut poc lideratge; de fet s’ha reconegut que les bases de Barcelona en Comú eren contraris a la vinguda de l’Agència”. “Ens sobta l’equidistància que posa de manifest l’alcaldessa. El que passa a la ciutat no li pot ser aliè, ho ha de liderar i no ho ha fet prou”, ha afirmat.

 

El portaveu del PDeCAT ha criticat que dos de tres persones que van anar a la presentació de la candidatura de Barcelona (la ministra Dolors Montserrat i el tinent d’alcalde Jaume Collboni), han fet tot el possible perquè la tercera (el conseller Toni Comín) estigui a l’exili per evitar la presó; “no, no sembla la millor opció”.  Ciurana ha assenyalat que “la candidatura d’Amsterdam devia ser millor, ens toca felicitar-la i  toca revertir les febleses”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: