L’Ajuntament de Barcelona, a proposta del PDeCAT, exigeix la retirada del decret-llei que afavoreix el trasllat d’empreses fora de Catalunya

La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata, Sònia Recasens, ha explicat que aquest instrument  del Govern espanyol per agilitzar el canvi de seus socials de les empreses està fet per espantar i generar caos

 

La Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui, a proposta del Grup del PDeCAT, exigir la retirada del Reial Decret-Llei que afavoreix el trasllat d’empreses fora de Catalunya. La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata, Sònia Recasens, ha explicat durant el debat que aquest instrument del Govern espanyol per agilitzar el canvi de seus socials de les empreses està fet per espantar i generar caos, i ha fet una crida a la responsabilitat per transmetre un missatge de tranquil·litat a les empreses.

 

A la Comissió d’Economia i Hisenda celebrada aquesta tarda a l’Ajuntament, el Grup Municipal Demòcrata ha presentat una proposició que acorda: “Que el Govern Municipal insti de forma immediata al Govern de l’Estat Espanyol a retirar i deixar sense efecte el Real Decret-Llei publicat al BOE el passat 7 d’Octubre per agilitzar el canvi de seus socials de les empreses en territori nacional”. Avui, al Congrés de Diputats s’ha votat l’inici de la seva ratificació amb els vots del PP, PSOE i C’s.

 

La portaveu adjunta del grup del PDeCAT, Sònia Recasens, ha explicat que el seu grup ha presentat aquesta iniciativa, “en positiu, per procedir amb seny i criteri”, que demana “la retirada d’un decret  provocador, que no té sentit, fet de cara la galeria i per espantar i generar caos”. Sònia Recasens ha alertat que “jugar amb l’economia, a fer tempestes perfectes, pot acabar generant un greu problema”.

 

La regidora ha explicat que el trasllat de seus socials d’empreses “té el seu efecte, i no el menysvaloraré, però hem de ser clars de què diem quan parlem de trasllat de seus socials”, i ha afegit que hi ha molts motius darrera aquests trasllats. I ha fet una crida a la responsabilitat per transmetre un missatge de tranquil·litat a les empreses que segueixen aquí, unes 260.000.

 

La proposició s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, ERC i BComú; el PSC s’ha abstingut, i el PP i C’s han votat en contra. Recasens, contestant tant les intervencions de C’s i el PP, però especialment a la del PSC, ha afirmat que “el que fa vergonya de veritat és ser còmplices de les polítiques irresponsables del PP per tallar les ales al  país, això si que em faria vergonya”. “Deixem que les empreses facin la seva feina i apel·lo a la responsabilitat de tots per no fer de bombers piròmans”, ha finalitzat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: