Trias retreu Colau que faci una declaració institucional sobre l’1-O que va en contra de l’acord aprovat per majoria al Ple municipal

El president del grup municipal del PDeCAT destaca que l’Ajuntament ha aprovat per majoria situar-se al costat de les institucions catalanes per donar resposta a la voluntat expressada per la ciutadania en el Referèndum d’Autodeterminació

 

El President del Grup Municipal Demòcrata a l’Ajuntament, Xavier Trias, ha retret avui a l’Alcaldessa Ada Colau que hagi pronunciat aquesta tarda una declaració institucional sobre l’1-O que va clarament en contra de l’acord aprovat per majoria al Ple municipal de Barcelona el passat divendres. Xavier Trias ha destacat que l’Ajuntament va aprovar per majoria, entre altres coses, situar-se al costat de les institucions catalanes per donar resposta a la voluntat expressada per la ciutadania en el Referèndum d’Autodeterminació.

 

Després de conèixer el contingut de la declaració institucional que aquesta tarda ha llegit Ada Colau a l’Ajuntament en relació a la situació d’excepció que viu en aquests moments Catalunya, Xavier Trias ha manifestat el seu disgust: “estem davant d’un nou menyspreu de l’Alcaldessa. Menyspreu en les formes, ja que fa una declaració institucional sense parlar-ne amb la resta dels grups polítics, i això que divendres li vaig demanar de trobar-nos; i menyspreu en el contingut, ja que no respecta el con tingut de l’acord que per majoria va aprovar el Ple de divendres sobre aquesta qüestió”.

 

L’exalcalde ha recordat que el Consell Municipal de divendres passat va aprovar una proposició per majoria, amb els vots favorables del PDeCAT, ERC i la CUP, i l’abstenció de Barcelona en Comú, que definia de forma clara quina era la posició de l’Ajuntament de Barcelona, i que deixava clar i per sobre de tot, que el consistori de la capital catalana es situava al costat del Govern i el Parlament i es comprometia a donar suport i treballar per donar resposta a la voluntat expressada per la ciutadania en el Referèndum d’Autodeterminació de l’1 d’octubre.

 

“Estem davant d’un menyspreu greu, per part de l’alcaldessa, en uns moments molt difícils i complexos com són els actuals. Això no consisteix en mirar de quedar bé amb els uns i els altres. No respectar els acords que s’aproven per majoria no pot ser l’actitud d’un polític responsable ni és el que s’espera de l’alcaldessa de la capital de Catalunya”, ha exposat Trias, que també ha remarcat que “res d’això va en contra d’intentar buscar apropaments i acords, però sempre s’ha de fer defensant la democràcia, i la democràcia va lligada al respecte a les decisions que pren la majoria de l’Ajuntament”.

 

“Em dóna la sensació que Ada Colau està actuant a rebuf d’altres partits i la seva estratègia de rebutjar el dret a decidir dels catalans i del procés que Catalunya té en marxa; i em dol que no tingui una posició clara i respectuosa amb el resultat del Referèndum que vam fer diumenge 1 d’octubre”, ha conclòs Trias.

 

El Consell Plenari celebrat divendres passat, 6 d’octubre, a l’Ajuntament de Barcelona, va aprovar una proposició que acordava:

 

•    Felicitar i agrair a la organització i a totes aquelles entitats, voluntaris i ciutadans que de forma pacífica i exemplar,  van participar en el referèndum d’autodeterminació de Catalunya convocat pel dia 1 d’octubre i el van fer possible tot i les agressions sofertes.

 

•    Mostrar la seva solidaritat amb les més de 300 persones ferides a la ciutat, i les 850 a tot el país, per l’actuació del Cos Nacional de Policia i la Guardia Civil.

 

•    Comprometre’s que l’Ajuntament de Barcelona, com a ciutat signant de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans, faciliti i garanteixi a tots els ciutadans de Barcelona que ho precisin, l’assistència jurídica i gratuïta i qualsevol altra mesura legal en defensa dels seus drets pels fets ocorreguts el diumenge dia 1 d’octubre de 2017 a la ciutat.

 

•    Denunciar i condemnar l’actuació dels responsables de l’operatiu desplegat pels cossos policials de l’Estat, Policia Nacional i Guàrdia Civil, així com a tots aquells partits polítics i entitats que de forma directa o indirecta li han donat cobertura.

 

•    Demanar la dimissió i cessament dels màxims responsables polítics de l’operatiu desplegat pels cossos policials de l’Estat, Srs. Mariano Rajoy, Juan Ignacio Zoido, Enric Millo i Emilio Ablanedo i el cessament immediat del responsable directe de l’operatiu Sr. Diego Pérez de los Cobos.

 

•    Exigir la retirada immediata tots els cossos policials i repressius que l’estat espanyol manté a Catalunya.

 

•    Rebutjar l’escalada repressiva de l’Estat espanyol contra el poble català, els ajuntaments democràtics i el Govern de la Generalitat de Catalunya, tot constatant que la suspensió de l’autonomia de Catalunya i dels drets civils i polítics que s’està produint aquests dies, és un cop d’Estat encobert.

 

•    Sol•licitar a l’Estat Espanyol el rescabalament de tots els danys soferts ja sigui a les persones o als equipaments i espais públics i privats, arran de les diferents intervencions dels cossos policials.

 

•    Instar al govern espanyol a reconèixer i respectar el mandat democràtic que emana del Referèndum d’autodeterminació de Catalunya de l’1 d’octubre.

 

•    Instar al Govern municipal que es posi a treballar per donar resposta a la voluntat expressada per la ciutadania de Barcelona, el dia 1 d’octubre.

 

•    Reiterar el suport absolut de l’Ajuntament de Barcelona a les institucions catalanes i a totes les persones detingudes per donar compliment al mandat del poble de Catalunya, recollit pel Parlament i expressat al Referèndum per l’Autodeterminació de Catalunya.

 

•    Notificar aquests acords al Parlament de Catalunya, el govern de la Generalitat, el Consell d’Europa, el Tribunal Europeu de Drets Humans, l’ONU, el Parlament Europeu i les ambaixades i consolats d’arreu del món a l’estat espanyol.

 

 

Barcelona, 9 d’octubre de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: