El Grup Demòcrata denuncia que el Pressupost de Colau pel 2018 és el d’un Govern espantat, sense ambició i que frena el progrés de la ciutat

La portaveu adjunta del grup del PDeCAT, Sònia Recasens, assegura que la proposta de pressupost que avui s’ha presentat pràcticament congela la despesa i les inversions i petrifica el deute més baix de la història, i critica que enlloc de donar estabilitat i certeses certifica la renúncia a ser motor de promoció de l’activitat econòmica de Barcelona

 

La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata, Sònia Recasens, ha denunciat avui que el projecte de Pressupost municipal pel 2018 que el Govern d’Ada Colau ha presentat aquest matí és el d’un Govern espantat, sense ambició i que frena el progrés social i econòmic de la ciutat. Sònia Recasens ha assegurat que la proposta de pressupost de Colau per l’any que ve pràcticament congela la despesa i les inversions i petrifica el deute més baix de la història i ha criticat que enlloc de donar estabilitat i certeses certifica la renúncia a ser motor de promoció de l’activitat econòmica de Barcelona.

 

“Amb una primera visió i a l’espera de conèixer-lo amb detall, la sensació és que estem davant d’un Pressupost que s’acosta moltíssim a les retallades, està just en l’estadi anterior, i la prova és que la nota de resum només parla de ‘consolidació’”, ha exposat Sònia Recasens. La portaveu adjunta del Grup Demòcrata ha recollit algunes macro-xifres de la proposta del Pressupost d’enguany i l’ha comparat amb el que està en vigor. Així, l’increment d’inversions es situava el 2017 en un 8%, mentre que pel 2018 només preveuen un augment del 0,87% (uns escassos 3,8 milions d’euros més); igualment, mentre el 2017 la despesa corrent i de capital pujava un 4,7%, pel 2018 només serà només del 2,4%.

 

“Estem davant d’un pressupost trist, sense ambició, de frenada de l’economia. És el pressupost d’un Govern espantat, de contingència, i que abandona les polítiques d’impuls econòmic que sempre havien inclòs els Pressupostos de la capital del país”, ha exposat Recasens, que creu que “enlloc de transmetre imatge d’estabilitat i donar certesa econòmica davant la situació que avui viu el país, envia un missatge d’aturada econòmica i de renúncia a seguir sent un motor i agent de promoció de l’activitat productiva de la ciutat”.

 

“A més, mantenen els nivells d’endeutament més baixos de la història de la ciutat”, ha dit la portaveu adjunta del Grup Demòcrata, que creu que “són uns pressupostos que frenen la despesa, congelen la inversió i petrifiquen el deute en els nivells més baixos. Sí, salven la solvència econòmica de la ciutat, però en un projecte de pressupost aturat, que firmarien els alumnes més avantatjats de l’escola de l’austeritat que preconitza Angela Merkel, i que tant han criticat històricament els ‘revolucionaris’ de Barcelona en Comú”.

 

 

Barcelona, 10 d’octubre de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: