Xavier Trias demana a Ada Colau ajornar el Consell Plenari de la setmana que ve per la situació excepcional que viu el país

El president  Grup Municipal Demòcrata reclama a Colau que actuï com alcaldessa de la capital de Catalunya perquè la situació afecta també  l’Ajuntament de Barcelona i ha de prendre part posant-se la costat de la Democràcia

 

El president del Grup Municipal Demòcrata a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha demanat a l’alcaldessa Ada Colau ajornar el Consell Plenari previst per la setmana que ve davant la situació excepcional que viu el país. Xavier Trias ha reclamat a Ada Colau que actuï com alcaldessa de la capital de Catalunya perquè la situació afecta també l’Ajuntament de Barcelona i ha de prendre part posant-se la costat de la Democràcia.

 

Xavier Trias considera necessari que se suspengui l’activitat política de l’Ajuntament i que s’aplaci la celebració del Consell Plenari previst per divendres vinent, 29 de setembre, i que se celebri passat l’1-O. Trias ha explicat que, juntament amb els grups d’ERC i la CUP, demanaran aquesta suspensió perquè una “situació excepcional, requereix mesures excepcionals”.

 

Trias ha reclamat també Ada Colau que “actuï com alcaldessa de la capital de Catalunya perquè la situació afecta l’Ajuntament de Barcelona i ha de prendre part”. El president del grup ha insistit en què “l’1-O no va d’independència si o no, és per la democràcia. L’Ajuntament, avui més que mai, ha de liderar i estar al costat del president, del Parlament i del referèndum de l’1-O”. Trias ha retret que Ada Colau fa el que fa sempre “amagar el cap sota l’ala”, i li ha demanat que “faci d’alcaldessa per defensar la democràcia i doni suport al Govern, al Parlament i es posi al costat de la gent“. “No pot estar de perfil, cal que aixequi la veu per dir que no és admissible que l’Estat ens vulgui fer por”, ha dit Trias.

 

Sobre la carta que ahir li va adreçar demanant-li que durant la Mercè pengés del balcó de l’Ajuntament una pancarta amb la paraula ‘Democràcia’, Trias ha assenyalat que espera que la demanda sigui atesa i ha reiterat la necessitat que el govern municipal faci un front comú per donar suport de les decisions que pren el govern del a Generalitat, “volem participar-hi perquè vivim un moment històric”.

 

El portaveu del Grup Demòcrata , Jaume Ciurana, ha explicat les iniciatives que el seu grup defensarà al Consell Plenari, en cas de celebrar-se, i que fan referència, com no pot ser d’una altra manera, a la situació que estem vivint. La primaera iniciativa que ha presentat el PDeCAT proposa acordar:

 

  1. Expressar la solidaritat de Barcelona, com a capital de Catalunya,  amb els més de 750 alcaldes del País que s’han vist amenaçats per donar suport al referèndum del dia 1 d’octubre.

 

  1. Denunciar la situació de retallada dels drets civils que des de les institucions de l’Estat s’ha emprès les darreres setmanes i que afecta a drets fonamentals com són el dret a la llibertat d’expressió, de reunió i d’informació.

 

  1. Demanar la llibertat immediata de tots els detinguts en les operacions policials dels darrers dies.

 

  1. Demanar i garantir a tots els ciutadans de Barcelona que vulguin exercir el seu dret a vot, que puguin fer-ho amb normalitat.

 

  1. Reafirmar, una vegada més, el compromís de la ciutat de Barcelona amb la democràcia i la llibertat i expressar el nostre suport a les institucions del País, al President, al Govern i al Parlament

 

Ciurana ha explicat que el president del grup, Xavier Trias, formularà una pregunta a l’alcaldessa per tal de saber qui és el seu capteniment respecte a la situació política actual. El regidor Jordi Martí presentarà el següent Prec: “Que l’Ajuntament de Barcelona sigui proactiu en la internacionalització de l’aspiració d’autodeterminació del poble de Catalunya i en la denúncia de les amenaces que pesen sobre més de 750 alcaldes del País, especialment a les organitzacions del món local com CGLU i Metròpolis”.

 

Ciurana també ha explicat que s’està negociant amb la resta de grups una Declaració Institucional de suport als afectats del terratrèmol de Mèxic. “Estem preocupats pels fets que es viuen aquí, però tenim una visió de solidaritat global”, ha exposat.

 

 

Barcelona, 22 de setembre de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: