El Grup Demòcrata exigeix al Govern Colau un tractament sensible i acurat de les restes afectades per l’ensorrament de nínxols a Montjuïc

La portaveu adjunta del grup del PDeCAT, Sònia Recasens, reclama l’aprovació d’un nou Pla Director del Cementiri de Montjuïc i un increment de les partides per a manteniment per aquest mateix any i el 2018

 

La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata, Sònia Recasens, ha exigit avui al Govern d’Ada Colau un tractament sensible i acurat de les restes humanes afectades per l’enfonsament de més d’un centenar de nínxols del cementiri de Montjuïc. Sònia Recasens ha reclamat l’aprovació d’un nou Pla Director del Cementiri de Montjuïc i un increment de les partides per a manteniment per aquest mateix any i el 2018.

 

Després de conèixer la informació que el Govern municipal ha traslladat avui als mitjans de comunicació sobre el greu incident que va tenir lloc la setmana passada al Cementiri de Montjuïc després de l’ensorrament la matinada del passat divendres, 15 de setembre, de més de 140 nínxols, Sònia Recasens, ha “reprovat de nou el silenci que manté personalment l’alcaldessa Ada Colau davant l’accident més greu que s’ha produït mai al Cementiri de Montjuïc a Barcelona, quan fa tot just una setmana que es van produir”. “El Govern ha trigat tota una setmana en fer una primera compareixença pública per explicar què havia succeït”, ha lamentat. La regidora del grup del PDeCAT es congratula per l’anunci fet avui de que es dona tràmit a la sol·licitud feta pel Grup Demòcrata i la setmana que ve es reunirà en sessió extraordinària el Consell d’administració de l’empresa municipal Cementiris de Barcelona, S.A..

 

“En aquesta reunió”, ha dit Recasens, “nosaltres serem molt exigents per saber si realment s’estan complint els protocols, normes i instruccions internes que des de fa anys ens hem donat per tractar les restes i donar informació i atendre les famílies afectades”. La regidora ha explicat que “ens arriba que a causa de l’accident i l’ensorrament dels nínxols s’ha barrejat runa i restes humanes i de com s’està procedint i el destí que es dona a aquestes restes a  mida que es van separant un cop separades; i volem saber si realment s’està seguint els protocols i si tot s’està fent de manera sensible, acurada, i amb coneixement i acceptació de les famílies”.

En segon lloc, Recasens ha explicat que el Grup Demòcrata demanarà “una revisió i actualització del Pla Director de manteniment del Cementiri de Montjuïc”. Segons ara ha conegut el PDeCAT aquest document assenyalava que la zona ara afectada pels enfonsaments era “acceptable”; però els informes que ara han realitzat geòlegs a partir de l’accident, i que conclouen que no es podia preveure l’enfonsament, sí assenyalen que la muntanya de Montjuïc és un punt crític per la geotècnia, i que els nínxols avui ensorrats tenen clares deficiències tècniques. En aquest sentit, Sònia Recasens també ha avançat que reclamarà un increment de les dotacions pressupostàries previstes en l’àrea de manteniment, específicament pel Cementiri de Montjuïc  ja en l’exercici econòmic actual i el de 2018, per reforçar així el compliment del nou Pla Director i evitar que res semblant es pugui tornar a repetir.

 

 

 

Barcelona, 22 de setembre de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: