El Grup Demòcrata impulsa l’aprovació d’una declaració de suport a la “Setmana Helen Keller de conscienciació sobre la sordceguesa”

image005.jpg

La regidora Maite Fandos ha llegit la declaració, que ha comptat amb el suport unànime de tots els grups municipals, i que acorda, entre d’altres, promoure el coneixement i la conscienciació social d’aquesta discapacitat

El Grup Municipal Demòcrata ha impulsat avui a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports l’aprovació d’una Declaració, que ha llegit la regidora Maite Fandos, de suport de l’Ajuntament de Barcelona a la “Setmana Helen Keller de conscienciació sobre la sordceguesa”. Després de la seva aprovació per unanimitat, membres l’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa, presents a la sala Lluís Companys on s’ha celebrat el debat, i regidors que han donat suport a la declaració s’han fet una foto de família.

L’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa (APSOCECAT) és una entitat sense ànim de lucre, declarada d’utilitat pública el 2 de gener del 2007, que promou el benestar de les persones amb sordceguesa i les seves famílies tot desenvolupant projectes amb repercussió directa i indirecta sobre el col•lectiu de la sordceguesa.

Els seus objectius són:

  • Ajudar les persones amb Sordceguesa a viure una vida independent, fructífera i socialment integrada.
  • Donar suport a les famílies i facilita’ls-hi l’ús de la llengua de signes.
  • Gestionar la disponibilitat de guies-comunicadors i de mediadors en sordceguesa que facilitin la comunicació i la participació social.
  • La creació d’oportunitats laborals, ocupacionals i residencials adequades a les capacitats, necessitats i preferències de cada persona.
  • Que l’Administració adopti les mesures econòmiques, sanitàries, assistencials i educatives pertinents.

 

El 27 de juny es va commemorar el “Dia Internacional de la Sordceguesa”, data que marca la “Setmana Internacional de Conscienciació sobre aquesta discapacitat, amb celebració d’activitats de visibilitat i de difusió al nivell mundial”.

 

Per aquest motiu, l’entitat considera important celebrar a Catalunya la “Setmana Helen Keller de conscienciació sobre la sordceguesa” atès que:

 

1)  Helen Keller fou una de las més exitoses, respectades i reconegudes persones amb sordceguesa en tot el món.

 

2)  La pèrdua combinada de visió i audició és una de les més greus entre totes les discapacitats, afectant a una població estimada de més de 38.000 catalans, gran part d’ells encara per detectar.

 

3)  És en interès de tota la societat el fomentar la plena participació de les persones amb sordceguesa en l’economia impulsant l’ocupació i la promoció de l’habitatge i les opcions d’oci, maximitzant així les oportunitats per a una vida productiva en la seva comunitat.

 

4)  Actualment, moltes persones amb sordceguesa poden assistir a la universitat, participar en activitats socials, en la gestió de la seva vida quotidiana i participar activament en les seves comunitats mitjançant el treball i les activitats cíviques.

 

5)  És apropiat i necessari donar a conèixer les habilitats i el potencial dels nostres conciutadans amb sordceguesa, i reconèixer a Helen Keller com un exemple de guia, coratge, esperança, determinació i èxit per a d’altres persones amb sordceguesa.

 

6)  Que els Serveis Socials de proximitat juguen un paper essencial en la detecció, notificació, abordatge, i atenció a les persones amb especial vulnerabilitat.

 

7)  Que les persones amb sordceguesa poden tenir una vida plena i totalment integrada en la societat sempre que tinguin accés a serveis i recursos adequats a la seva discapacitat.

 

La declaració aprovada avui acorda:

 

Primer.- Adherir-se al reconeixement internacional del dia de la sordceguesa i donar suport als actes de visibilitat i difusió de les activitats que promouen el coneixement i la conscienciació social d’aquesta discapacitat com la “Setmana Helen Keller de conscienciació sobre la sordceguesa” que promou l’entitat APSOCECAT.

 

Segon.- Promoure la difusió d’aquesta setmana de conscienciació entre els governs locals de la demarcació per tal d’afavorir l’accés de les persones amb aquesta discapacitat als recursos i serveis adequats a la seva condició.

 

Tercer.- Donar trasllat del present reconeixement a l’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa (APSOCECAT)

 

 

 

 

Barcelona, 11 de juliol de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: