El Grup Municipal Demòcrata força el govern Colau a presentar un pla d’actuació per millorar l’atenció a les persones en situació de dependència

Maite Fandos expressa la seva preocupació per l’augment de persones pendents de resolució del Programa Individual d’Atenció (PIA), que ja arriben als 9.844, i ha recordat que en el mandat de Xavier Trias es van reduir de 4.917 a 1.830

 

El Grup Municipal Demòcrata força el govern d’Ada Colau a presentar un pla d’actuació per millorar l’atenció a les persones en situació de dependència. La regidora Maite Fandos ha expressat la seva preocupació per l’augment de persones pendents de resolució del Programa Individual d’Atenció (PIA), que ja arriben als 9.844, i ha recordat que en el mandat de Xavier Trias es van reduir de 4.917 a 1.830.

 

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports celebrada aquest matí el Grup Municipal Demòcrata ha presentat una proposició, transaccionada amb el Govern, que insta l’executiu municipal a:

 

–    Presentar en el termini de tres mesos, un pla d’actuació per millorar l’atenció de les necessitats derivades de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència (LAPAD) que inclogui

–    Dades actualitzades i complertes, els recursos humans i materials que es destinaran, protocols d’actuació i un calendari que prevegi el temps de resolució dels PIA, un cop la persona ha estat valorada i s’ha resolt el seu grau de dependència (Programa Individual d’Atenció).

–    Continuar treballant en el marc del Consorci de Serveis Socials el pla de xoc conjunt amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb l’objectiu de reduir el nombre de persones pendents d’atendre per a l’elaboració de PIA o de rebre el reconeixement de servei que necessita.

 

La proposició s’ha aprovat amb el suport del Grup Municipal Demòcrata, ERC, C’s, PP, els grups del govern, BComú i PSC; i l’abstenció CUP. Com ha explicat la regidora Fandos, la Llei de la Dependència reconeix als ciutadans en situació de dependència el dret a rebre prestacions destinades a millorar la seva qualitat de vida i ha lamentat que aquesta llei té una evident manca de finançament per part de l’Estat. La regidora ha assenyalat que en el govern de Xavier Trias, en un exercici de transparència, en tot el mandat es van presentar fins a 13 informes, de manera trimestral, on s’exposava l’aplicació de la llei a la ciutat; “en dos anys de mandat de l’alcaldessa Ada Colau ha costat molt que el govern donés dades sobre dependència i només s’ha presentat un informe”.

 

Fandos ha explicat que “quan vam arribar al govern, el 2011, hi havia 4.917 PIA (Programa Individual d’Atenció) pendents, pas previ per poder ser beneficiari de la llei de dependència, i en acabar el mandat es va rebaixar la xifra a 1.830”. “Ara, els PIA’s pendents arriben a 9.844 PIA, un augment increïble”, ha dit Fandos, que ha afegit que “potser és per aquest motiu que el govern no ha presentat més informes”. “Volem posar de manifest la nostra preocupació, per la manca d’informes de com ha anat evolució per arribar ara als 9.844 PIA’s pendents”.

 

El govern ha transaccionat la iniciativa, demanant tres mesos per a la presentació d’un un pla d’actuació per millorar l’atenció de les necessitats derivades de la Llei de Dependència i treballar en el marc del Consorci de Serveis Socials el pla de xoc conjunt amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

 

“Hem acceptat les transaccions perquè vetllem per la millora de la qualitat de vida de les persones dependents”, ha dit la regidora Fandos, que ha agraït el posicionament dels grups, però ha preguntat al govern “quines dificultats té per fer valoracions semestrals de l’aplicació de la llei? Dona la sensació de que la culpa és sempre dels altres, però fer els PIA’s els toca a vostès i n’hi ha 9.844 pendents. Comencin assumir els seus errors”.

 

 

Barcelona, 11 de juliol de 2017

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: