Xavier Trias exigeix al govern d’Ada Colau que es posi les piles i busqui una solució estable al conflicte de la vaga de Metro

 

 

El president del Grup Municipal Demòcrata critica l’estratègia negociadora de l’executiu municipal amb la vaga del Metro, que s’agreuja en arribar dilluns que ve a les 9 jornades i anunciar-se més dies i esdeveniments especials afectats pel mes de setembre

 

El president del Grup Municipal Demòcrata,  Xavier Trias,  ha exigit avui al govern d’Ada Colau que es posi les piles i busqui una solució estable al conflicte laboral que es concreta amb la vaga del Metro. Xavier Trias ha criticat l’estratègia negociadora de l’executiu municipal amb la vaga del Metro, que s’agreuja en arribar dilluns que ve a les 9 jornades i anunciar-se més dies i esdeveniments especials afectats pel mes de setembre.

 

Xavier Trias ha adreçat avui a l’alcaldessa Colau una Prec per tal d’obtenir informació per part del govern del cost, tant econòmic com social, que està tenint la vaga de metro a l’empresa de TMB. Concretament, el Prec exposava: “Que l’alcaldessa informi en aquest plenari del Consell Municipal sobre el cost per TMB de les vuit jornades de vaga de metro, quants diners ha deixat d’ingressar l’empresa a causa de les vagues i quants viatges s’han deixat de prestar”. Trias ha qualificat la situació de “molt greu” i ha criticat que es va agreujant cada setmana, “ja en van 8 setmanes de vaga de metro, i si no passa res extraordinari dilluns, de nou, els usuraris del metro patiran una nova jornada de vaga amb aturades al llarg del dia; i a més hi ha l’amenaça de noves jornades de vaga en dies assenyalats, com l’11 de setembre o la Mercè”. “Hi ha un problema, i cal que el govern es posi les piles”, ha dit Trias.

 

El president del Grup Municipal Demòcrata ha demanat a l’alcaldessa Ada Colau que infirmi del cost econòmic de la vaga, també del cost  social, i quants viatges es perden, i li ha reclamat que expliqui quina estratègia té l’Ajuntament per acabar amb aqueta situació. En la seva resposta, l’alcaldessa Colau ha afirmat que s’han perdut 1,4 milions de validacions; i que, fins al mes de juny, l’impacte econòmic per TMB ha estat de 546.000 €.

Trias ha denunciat que Colau no ha explicat com s’està negociant per desencallar el conflicte que des de fa tant de temps s’arrossega, i ha criticat que, des que van començar les aturades, el 24 d’abril i fins la setmana passada, no s’hagués reunit el Consell d’Administració de TMB.

“Portem vuit setmanes, arribarem a la novena dilluns vinent, semblava que es podia desencallar, però tenim que ara hi ha noves amenaces de vaga”, ha denunciat Trias, que ha ofert la seva col·laboració per arribar a una solució, i s’ha preguntat “quina estratègia tenen? No podem seguir aguantant aquesta situació”.

 

Xavier Trias ha demanat informació, “que s’informi als grups de què és el que ens separa ara de l’acord”, i ha reclamat “buscar una solució estable, perquè sinó ens trobarem que arribarà el Mobile i aleshores tots a córrer. I el problema no és el Mobile, el problema és que afecta la gent, però dona la sensació que vostès pensen que les coses s’arreglaran soles. No pot ser això, i no veig que busquin cap complicitat amb nosaltres”, ha finalitzat Trias.

 

De la seva banda, la portaveu adjunta del Grup Demòcrata, Sònia Recasens, ha presentat un altre Prec, acceptat pel Govern, que acorda: “Que el Govern municipal informi a les associacions de comerciants i als grups municipals del detall de la pujada de valors cadastrals provocat pel canvi d’ús dels comerços afectats, i conseqüentment del detall de les afectacions en el rebut de l’IBI. Alhora demanem que es prenguin les mesures compensatòries oportunes en matèria de política fiscal per tal que aquesta revisió de valors cadastrals no afecti als rebuts de l’IBI pel 2018 del petit comerç de la ciutat”.

 

Recasens ha expressat la seva preocupació i malfiança per com es gestionen els recursos  fiscals des del Govern Colau i per això li ha exigit que informi de l’afectació als rebuts de l’IBI de l’augment dels valors cadastrals al comerç “perquè la situació és alarmant”. Tot i que el govern ha acceptat el prec, Recasens ha afegit que “seguim preocupats”, i ha recordat que a més de 8.221 comerços que els pujarà el valor cadastral en passar de ser ús industrial a comercial, hi ha 19.188 comerços que en general els pujarà en tant que el Govern Colau manté topalls del 10 i el 20%, mentre que per l’ús residencial l’ha situat en el 0%. “Exigim transparència i mesures compensatòries”, ha conclòs Recasens.

 

 

Barcelona, 30 de juny de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: