Forn a Colau sobre l’1-O: “s’han acabat les ambigüitats, o estem a favor de la democràcia i del dret a decidir o estem a favor de l’immobilisme i la reacció. Vostè tria”

 

 

El Portaveu del Grup Municipal Demòcrata es congratula del rebuig majoritari del Ple municipal a la proposta del PP per evitar el suport de l’Ajuntament al Referèndum, però avisa que exigirà al Govern Colau el seu compromís perquè el barcelonins puguin votar   

El Portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha traslladat a l’Alcaldessa Ada Colau en relació a l’1-O que “s’han acabat les ambigüitats, o estem a favor de la democràcia i del dret a decidir o estem a favor de l’immobilisme i la reacció. Vostè tria”. Joaquim Forn s’ha congratulat del rebuig majoritari del Ple municipal a la proposta del PP per evitar el suport de l’Ajuntament al Referèndum, però avisa que exigirà al Govern Colau el seu compromís perquè el barcelonins puguin votar.

Joaquim Forn ha defensat un clar vot en contra del Grup Demòcrata a la proposició presentada pel PP al Ple Municipal d’avui que pretenia aconseguir suports per evitar que l’Ajuntament de Barcelona pugui donar suport a la celebració del Referèndum sobre la independència de Catalunya que el Govern de la Generalitat ha anunciat que convocarà el pròxim 1 d’octubre. “Un cop més, amb una clara majoria, l’Ajuntament rebutjarà l’immobilisme, rebutjarà aquells qui volen silenciar un país sencer”, ha dit Forn, que ha afegit que “ el pròxim 1 d’octubre votarem; ningú ens aturarà com diu el president Puigdemont: no hi ha prou Estat per aturar tanta democràcia”.

No obstant, Forn ha exposat que “no ens conformem només en rebutjar la proposició del PP”. A parer del portaveu del Grup Demòcrata, “el Plenari de Barcelona, i el seu govern municipal, no poden ser aliens a aquesta reivindicació, a aquest moment històric. Barcelona, capital de Catalunya ha d’estar al capdavant del país”. “Volem demostrar-ho explicitant el nostre suport al referèndum”, ha dit Forn, que ha afegit que “estem davant d’una revolució democràtica, avalada per una gran part de la ciutadania, i els representants polítics de la ciutat hem de situar-nos al capdavant”.

Dirigint-se directament a l’Alcaldessa Colau i el seu Govern, Joaquim Forn ha recordat que el proper 4 de juliol, el president Puigdemont i el Govern de la Generalitat explicaran els detalls d’aquest referèndum, i donaran totes les garanties democràtiques i de participació per a la seva celebració. “A partir d’aquest moment, exigirem al Govern de la ciutat el màxim compromís. Màxim compromís perquè els barcelonins puguem votar. Com deia, s’han acabat les ambigüitats i els càlculs polítics, o estem a favor de la democràcia i del dret a decidir o estem a favor de l’immobilisme i la reacció. Vostès trien”, ha dit Joaquim Forn.

Barcelona, 30 de juny de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: