A instàncies del PDeCAT, l’Ajuntament denuncia la decisió de la JEC d’excloure el president Puigdemont i els consellers Comín i Ponsatí de la candidatura per a les eleccions europees

Jaume Ciurana denuncia “la indecència democràtica i la indigència jurídica de la JEC, que segueix el camí del TC, el TS, i se suma al desprestigi de les institucions, erigint-se en àrbitre per alterar majories parlamentàries i segrestar la voluntat del poble”.

 

A instàncies del PDeCAT, l’Ajuntament de Barcelona denuncia l’arbitrarietat i la manca de fonamentació jurídica de la decisió de la Junta Electoral Central d’excloure Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí de la candidatura per la que es van presentar per concórrer a les eleccions per escollir els membres del Parlament Europeu. El portaveu, Jaume Ciurana, denuncia “la indecència democràtica i la indigència jurídica de la JEC, que segueix el camí del TC, el TS, i se suma al desprestigi de les institucions, erigint-se en àrbitre per alterar majories parlamentàries i segrestar la voluntat del poble”.

 

El PDeCAT havia presentat a registre una proposició per evidenciar el fracàs en la  política d’habitatge del govern d’Ada Colau però la decisió de la Junta Electoral Central, del passat 29 d’abril, d’excloure de la llista de Junts per Catalunya– Lliures per Europa per a les eleccions europees del 26 de maig els candidats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, ha fet que el PDeCAT canviés d’iniciativa. Els grups municipals han apreciat la urgència i s’ha sotmès a votació la següent proposició:

 

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona denuncia:

 

  • L’arbitrarietat i la manca de fonamentació jurídica de la decisió de la Junta Electoral Central d’excloure els Srs. Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí de la candidatura per la que es van presentar per concórrer a les eleccions per escollir els membres del Parlament Europeu.

 

  • La vulneració dels drets fonamentals al sufragi passiu i actiu que implica la resolució dictada per la Junta Electoral Central.

 

  • La ingerència de la Junta Electoral Central en el debat polític i el biax ideològic de la seva resolució, així com la manca d’imparcialitat de les seves resolucions inadmissibles en un estat de dret.

 

La iniciativa s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, ERC, la CUP i BC. Jaume Ciurana ha afirmat que en una democràcia de qualitat aquesta iniciativa no tindria sentit, “és més causaria perplexitat; però ens hem acostumat a defensar obvietats, com són drets civils i polítics bàsics”. “Volem denunciar la indecència democràtica i la indigència jurídica de la JEC, que segueix el camí del TC, el TS, ara la JEC se suma al desprestigi de les institucions, s’erigeix com àrbitre per alterar majories parlamentàries i segrestar la voluntat del poble”.

 

Com ha assenyalat Ciurana amb aquesta decisió la JEC “priva tres ciutadans del sufragi actiu i passiu; i també al conjunt de la ciutadania d’escollir democràticament uns representants polítics que es poden presentar a unes eleccions”.

 

El portaveu també ha fet referència l’enemistat manifesta d’alguns membres de la  JEC amb el president Puigdemont i els consellers Comín i Ponastí, “comprendran que moció és necessària”. “Aquests membres”, ha dit, “avui tenen capacitat de decidir qui es pot presentar i qui no; tenen capacitat de segrestar la capacitat d’escollir, no podem acceptar aquesta actitud d’ingerència política i antidemocràtica”.

 

Ciurana ha agraït els vots favorables “del bloc democràtic del plenari” i ha denunciat les contradiccions de la resolució, de la JEC, ja que altres candidats amb la mateixa situació processal si que es van poder presentar a les eleccions ho podran fer a les municipals, “només s’explica per una voluntat política sectària i sense base jurídica”. “Alguns membres de la  JEC probablement hauran de respondre per prevaricació”, ha finalitzat Ciurana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: