Ciurana: “És una vergonya institucional que Ada Colau convoqui tres plens el mateix dia per amagar el debat sobre seguretat a la ciutat”

ciurana roda.jpg

El portaveu del PDeCAT ha presentat les iniciatives que el seu grup defensarà al Plenari ordinari del Consell Municipal, entre elles una proposició per commemorar el 80è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes per conscienciar a la ciutadania sobre la importància de defensar constantment la Llibertat i la Democràcia i que demana un informe sobre les incautacions i ocupacions d’immobles que es van fer després de l’entrada de les tropes franquistes

 

El Portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha afirmat avui que “és una vergonya institucional que Ada Colau convoqui tres plens el mateix dia per amagar el debat sobre seguretat a la ciutat”. Ciurana ha presentat les iniciatives que el seu grup defensarà al Plenari ordinari  del Consell Municipal del proper divendres, entre elles una proposició per commemorar el 80è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes per conscienciar a la ciutadania sobre la importància de defensar constantment la Llibertat i la Democràcia i demana un informe sobre les incautacions i ocupacions d’immobles que es van fer després de l’entrada de les tropes franquistes.

 

Jaume Ciurana ha ofert aquest matí una roda de premsa per a presentar les iniciatives que el seu grup defensarà al Consell Plenari (vegeu document adjunt). Novament ha iniciat la seva intervenció remarcant, “i no ens cansarem, i més a les portes del judici, la situació d’anormalitat política que viu el país, amb amics, companys i representats institucionals a la presó i a l’exili”. “Els tenim més presents que mai, especialment el nostre company Joaquim Forn”, ha destacat.

 

Ciurana també s’ha referit al fet que l’alcaldessa Ada Colau hagi convocat per aquest divendres tres plens del Consell Municipal: sobre l’Estat de la Ciutat, el consell ordinari i un d’extraordinari per debatre sobre Seguretat sol·licitat pel PDeCAT i ERC.  “És una vergonya institucional, Ada Cola té por del debat polític. Un govern segur no convoca tres plens el mateix dia per fer un ‘passa que t’he vist’”, ha afirmat Ciurana que ha explicat que tota l’oposició, excepte la CUP, ha recriminat al govern aquesta actitud a la Junta de Portaveus, celebrada aquest matí. El portaveu ha recordat que en el passat mandat, l’alcalde Xavier Trias, en un exercici de generositat, no presidia els plenaris per donar més pluralitat als debats, “avui veiem com Ada Colau, amb una voluntat presidencialista, impedeix el debat profund. Amb Ada Colau hi ha hagut una involució democràtica a l’Ajuntament”. Ciurana ha explicat que a la Junta de Portaveus els grups han intentat que el ple sobre l’estat de la ciutat o l’extraordinari sobre seguretat es poguessin celebrar la setmana vinent “però hem trobat un govern immobilista”. El regidor ha assenyalat que la potestat de convocar els plens és de l’alcaldessa “però veiem que no hi ha voluntat de fer un debat a fons. Aquesta actitud obstruccionista amaga inseguretat i això és preocupant”.

 

El portaveu també ha explicat que s’ha aturat la voluntat del govern de portar al plenari de divendres la MPGM de Rambla del Prat, després de 3 anys de mandat sense cap notícia. “És tema molt important i conflictiu, i no podia entrar per la porta del darrera”, ha dit Ciurana. A parer del portaveu aquest cas és una “metàfora del què és el mandat d’Ada Colau: nul·la participació, menyspreu per la feina feta pel govern anterior, i una utilització partidista i populista. Emplacem el govern a rectificar”.

 

Jaume Ciurana ha explicat que la proposició que presentarà el seu grup al plenari ordinari és la que ja es va presentar a la Comissió de Presidència de la setmana passada però que no es va poder substanciar en aixecar-se els regidors demòcrates de la comissió en protesta per les detencions d’alcaldes sense ordre judicial que es van produir aquell dia. El text de proposició és el següent: “El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona acorda:

 

  1. Commemorar el vuitantè aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona i del final de la Guerra d’Espanya del 1936-1939 amb diverses iniciatives de caràcter institucional, social i cultural per tal de conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de defensar constantment la Llibertat i la Democràcia.

 

  1. Commemorar l’inici de la Segona Guerra Mundial per tenir present en les generacions actuals els horrors que van provocar aquells fets històrics.

 

  1. Demanar a l’Ajuntament de Barcelona que promogui el reconeixement de totes aquelles persones que arriscaren la seva llibertat i la seva vida en la lluita contra el franquisme i que es recordin individualment a les víctimes barcelonines dels camps de concentració nazis a través de la instal·lació d’”Stolpersteine”, tal com s’ha fet a altres ciutat d’Europa.

 

  1. Reafirmar Barcelona com a ciutat que vol ser capdavantera en la lluita ferma pels valors de la Llibertat, la Democràcia i els Drets Humans i Cívics, ciutat que condemna i rebutja els règims totalitaris i els seus múltiples crims contra la humanitat i es posiciona enfront les actituds i ideologies que avui en dia tornen a reviure en diversos punts d’Europa i que són hereves espirituals d’aquells règims.

 

  1. Que l’Ajuntament de Barcelona faci un informe sobre les incautacions i ocupacions d’immobles a la ciutat de Barcelona fetes en els dos anys posteriors a l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona el 26 de gener de 1939”.

 

Ciurana ha destacat que la proposició que es porta a debat divendres, respecte la que es va presentar, inclou un darrer punt – el número 5- que demana que l’Ajuntament elabori un informe sobre les incautacions i ocupacions d’immobles que es van fer després de l’entrada de les tropes franquistes.

 

Ciurana ha explicat que el president del grup, Xavier Trias, adreçarà el següent prec a l’alcaldessa: “Demanem al Govern Municipal que obri una investigació interna per a què s’esclareixi si hi ha hagut filtracions sobre operatius policials per part de treballadores municipals envers persones que realitzen venda ambulant il·legal”. “No prejutgem, però volem que s’obri una investigació interna per aclarir-ho”, ha dit.

 

El regidor Jordi Martí adreçarà un altre prec al govern que reclama: “Que el govern no torni a portar a aprovació la MPGM de la Rambla del Prat i entorn sense un ampli acord veïnal i que treballi activament, generant espais de participació tècnics i polítics, per aconseguir aquest acord”.

 

Finalment, es presenta un seguiment d’una proposta d’acord aprovada el mes de gener sobre la constitució d’una comissió especial de seguiment de l’aplicació de l’Ordenança de Terrasses al Districte de Ciutat Vella  per aclarir les circumstàncies en què s’està produint la pressa de decisions durant l’exercici de 2018 amb relació a les llicències de terrasses. Ciurana ha recordat que, quan es presenta un seguiment, és perquè hi ha hagut un incompliment previ per part del govern i ha reclamat que es constitueixi ja aquesta comissió.

 

 

Barcelona, 22 de gener de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: