El PDeCAT dona suport a crear una comissió especial de seguiment de l’Ordenança de Terrasses a Ciutat Vella, davant l’onada de supressions que s’està produint

 

Blasi gremi.jpg

 

El regidor del Grup Municipal Demòcrata, Raimond Blasi, lamenta que el govern d’Ada Colau hagi trencat l’acord ciutadà que es va assolir amb l’aprovació de l’Ordenança de Terrasses

 

El Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament ha donat suport a crear una comissió especial de seguiment de l’Ordenança de Terrasses a Ciutat Vella, davant l’onada de supressions que s’està produint. El regidor del Grup Municipal Demòcrata, Raimond Blasi, ha lamentat que el govern d’Ada Colau hagi trencat l’acord ciutadà que es va assolir amb l’aprovació de l’Ordenança de Terrasses.

 

El regidor del Grup municipal Demòcrata, Raimond Blasi, ha participat en la roda de premsa de presentació de l’acord polític i social entre els grups de l’oposició i el Gremi de Restauració de Barcelona que permetrà constituir una comissió especial de seguiment de l’onada de supressions de terrasses que s’està produint al districte de Ciutat Vella i que ha afectat diversos emplaçaments com la plaça de Santa Maria, plaça Jacint Reventós, plaça Ramon Berenguer, Xuclà, passeig Joan de Borbó, plaça de la Comercial, Ferlandina, plaça Bonsuccés… A més del regidor Blasi a la presentació hi han intervingut Pere Chias i Roger Pallerols, president i director  del Gremi de Restauració, respectivament; i representants dels grups del PSC, C’s i PP.

 

Raimond Blasi, responsable de l’àmbit de comerç del Grup Municipal Demòcrata, ha lamentat que s’hagi arribat a aquesta situació, “hi havia un acord de ciutat i amb el pacte de les terrasses arribava la pau al sector, però l’ha incomplert, sobretot, al districte de Ciutat Vella”. El regidor del PDeCAT ha expressat el suport del seu grup a la petició de creació de la comissió de seguiment, “esperem sumar més grups a la petició de celebració de la comissió, que té per objectiu veure que s’està passant amb l’incompliment del pacte de les terrasses i com actuar per resoldre la problemàtica”.

 

Raimond Blasi ha ressaltat la importància del sector de la restauració per la ciutat, “com a creador de riquesa i de llocs de treball”. Davant la importància del sector, Blasi ha demanat que l’alcaldessa prengui cartes en l’assumpte i exerceixi lideratge. “La nova ordenança de terrasses és una eina molt millorada, però el problema és com s’aplica i la manca de diàleg i pedagogia, especialment al districte de Ciutat Vella”, ha finalitzat Blasi.

 

El director general del Gremi de Restauració, Roger Pallerols,  ha afirmat que l’aprovació de l’ordenança de terrasses, que va tenir lloc al mes de juny, no ha servit per pacificar el sector, sinó que ha creat una crisi sense precedents, amb 100 de 400 terrasses amb amenaces d’algun tipus. També ha recriminat que el govern d’Ada Colau, lluny de buscar el diàleg, ha escollit “el silenci, traint l’esperit del pacte de les terrasses”. En contraposició a aquest silenci del govern municipal ha destacat “la complicitat i la sensibilitat dels grups de l’oposició”. El Gremi, amb el suport dels grups, reclama la creació immediata d’una comissió especial de seguiment de l’onada de supressions de terrasses que s’està produint al districte de Ciutat Vella; i una reunió amb l’alcaldessa.

 

Per la seva banda el President del Gremi, Pere Chias, ha alertat de la situació que viuen els restauradors que veuen amb preocupació el seu futur; les terrasses suposen el 60-70% de la seva recaptació, si minven les terrasses, minven els ingressos i es veuen obligats a reduir personal, que ha avançat que el sector perd una mitjana de dos llocs de treball per cada terrassa eliminada.

 

 

 

Barcelona,  12 de desembre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: