Francina Vila afirma que el nou servei del Bicing arriba tard i hauria d’estar en funcionament des de fa dos anys

 

Vila.jpg

 

 

La regidora del Grup Municipal Demòcrata assenyala que entre el temps que hi ha hagut de pròrroga, els dubtes del govern, la seva negligència en la gestió dels servei s’han perdut oportunitats; i reclama a l’executiu mesures concretes per una mobilitat més sostenible i eficient a la ciutat

 

El PDeCAT retreu al Govern Colau la seves incoherències i contradiccions en acabar d’impulsar ara unes millores en el servei que havien vetat quan va tractar d’impulsar-les el Govern de Xavier Trias, com l’esponsorització o la tarifa per ús

 

La regidora de Mobilitat del Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT), Francina Vila, ha afirmat que el nou servei del Bicing arriba tard i hauria d’estar en funcionament des de fa dos anys. Francina Vila ha assenyalat que entre el temps que hi ha hagut de pròrroga, els dubtes del govern, la seva negligència en la gestió del servei s’han perdut oportunitats; i ha reclamat a l’executiu municipal mesures concretes per una mobilitat més sostenible i eficient a la ciutat de Barcelona.

 

La regidora Francina Vila ha ofert una roda de premsa per valorar el nou servei del Bicing de Barcelona, presentat aquest matí per l’alcaldessa Ada Colau. Vila ha assenyalat que l’entrada en funcionament de la nova concessió arriba tard, hauria d’haver estat en funcionament des de fa ja gairebé 2 anys. La regidora responsable de l’àmbit de Mobilitat del grup del PDeCAT ha explicat que el  model que avui ha explicat el govern municipal “és el model que sempre hem defensat”, amb més oferta, electrificació de cicles, diferents tarifes ajustades als  usos i necessitats dels usuaris, millora de la situació deficitària i sostenibilitat, qualitat i eficiència del servei. “Un model que vam defensar, especialment, quan vam ser al govern al mandat passat”, ha dir Vila, recordant la tasca feta per la tinent d’alcalde Sònia Recasens, especialment amb la qüestió de l’esponsorització, aconseguint un contracte d’uns 5,5 milions d’euros.

 

Vila ha retret que els que ara governen van estar boicotejant aquestes mesures i es van mostrar especialment crítics amb tenir ingressos per publicitat. “Ara sabem que ja han encarregat a BSM trobar una esponsorització que redueixi el dèficit. Hi ha moltes contradiccions del govern i manca de coherència”, ha dit Vila, que ha afegit que “les contradiccions del govern Colau impacten negativament en la ciutat, la vida barcelonins i, ara, en el servei de Bicing”.

 

Vila ha recriminat al govern d’Ada Colau que “entre el temps que hi ha hagut de pròrroga, els dubtes que han tingut, la seva negligència en la gestió del servei i resoldre sostenibilitat, hem perdut oportunitats”. Com ha explicat la regidora del PDeCAT, “hi ha hagut una pèrdua d’ingressos durant la pròrroga, ara caldrà buscar un nou espònsor; en aquests dos anys han incrementat el forat del Bicing i han perdut ingressos de gairebé 2M€”. Vila ha recordat que el 70% servei del Bicing  segueix subvencionat,  té uns 105.000 usuaris i que no pot créixer massa més perquè sinó quedaria col·lapsat. LA regidora Vila ha exigit al govern municipal responsabilitat i solucions concretes i tangibles per revertit la situació. “Els hi demanem que deixin de ser esclaus dels seus dogmes, que només perjudiquen Barcelona”, ha dit.

 

Vila ha expressat també la seva preocupació “per la manca de visió global sobre mobilitat i la manca de model en la qüestió de la bicicleta”; i ha assenyalat que nous fenòmens, com el ‘sharing’ de bici i moto, que tenen bona rebuda pels usuaris i la ciutadania en general, no han estat abordats ni a nivell de regulació, però tampoc de les oportunitats que pot generar, per part del govern municipal. “Vam preguntar al govern quin impacte i quins afectes tindrà sobre els Servei de Bicing, que ja té moltes pèrdues, però el govern no ho explica”, ha lamentat.

 

“Demanem al govern que no només faci proclames. Es necessiten fets concrets que resolguin el problema de la mobilitat a la ciutat i que fomentin una mobilitat més sostenible, eficient i al servei de les necessitats reals de la gent”, ha finalitzat Vila .

 

 

 

 

Barcelona, 7 de novembre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: