Neus Munté i el PDeCAT demanen el relleu de Gala Pin al capdavant del Districte de Ciutat Vella per la seva incompetència

WhatsApp Image 2018-09-13 at 11.16.10

La candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté, critica la manca d’interès i lideratge de l’equip del govern que encapçala Ada Colau per resoldre els problemes de la Barceloneta i afirma que “després de perdre el Raval, avui podem dir que han perdut la Barceloneta”

 

Neus Munté i el Grup Municipal del PDeCAT demanen el relleu de Gala Pin al capdavant del Districte de Ciutat Vella per la seva incompetència. La candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté, ha criticat la manca d’interès i lideratge de l’equip del govern que encapçala Ada Colau per resoldre els problemes de la Barceloneta i ha afirmat que “després de perdre el Raval, avui podem dir que han perdut la Barceloneta”.

 

La candidata del PDeCAT a les eleccions municipals a Barcelona ha valorat la situació que viu el barri de la Barceloneta i ha anunciat que el Grup Municipal del PDeCAT presentarà una proposició (vegeu document adjunt) a la Comissió de Presidència de la propera setmana per plantejar respostes als veïns i veïnes de la Barceloneta davant la manca d’interès i de lideratge de l’equip del govern que encapçala Ada Colau. Neus Munté ha recordat que el PDeCAT ja va advertir al govern municipal que Ciutat Vella se’ls estava escapant de les mans, “els vam dir que havien perdut el Raval, i avui podem dir sense cap mena de dubte que han perdut la Barceloneta”.

 

Neus Munté ha explicat que el seu grup, coneixedor de les dificultats del barri, de com s’agreugen a l’estiu, va demanar un Pla d’Estiu per la Barceloneta, també perquè en l’anterior mandat aquests plans estiu van funcionar bé; “però la resposta va ser que a la Barcelona és estiu tot l’any i que no calia una pla específic. Va ser un gran error i s’ha perdut l’oportunitat per abordar situació”, ha lamentat. La candidata del PDeCAT ha recordat també que, “per responsabilitat vam ajudar a aprovar un Pla de Xoc per Ciutat Vella abans de l’estiu, però està clar que aquest Pla no s’ha aplicat amb tota la celeritat que calia”.

 

Munté ha donat suport a veïns i veïnes de la Barceloneta i entitats, que porten setmanes denunciant la degradació que pateix el seu barri, amb episodis d’incivisme i inseguretat, furts, augment de tràfic i consum drogues, i com se’ls hi dona esquena des del govern. “Som molt crítics”, ha dit.

 

“La Barceloneta sempre s’ha fet entre tots i no podem tolerar que no sigui així”, ha afirmat Munté, tot afegint que la situació que es viu al barri perjudica veïns, el comerç, l’interior del barri s’està convertint en una zona inhòspita on els visitants cada cop hi entren menys, per la sensació d’inseguretat; amb el Passeig Borbó col·lapsat per venda ambulant, les platges col·lapsades per venedors de begudes; la plaça Catalana amb persones acampades sense que es donés la instrucció de  desallotjar.

 

“La situació és límit i volem posar solucions sobre la taula”, ha dit Munté, que ha reclamat també “afrontar la situació i a la l’alcaldessa i la regidora del districte que no se n’amaguin i no facin deixadesa de les seves funcions, com han fet aquest estiu”.

 

L’alcaldable del PDeCAT ha explicat que el principal punt de la proposició que es debatrà a la Comissió de Presidència insta l’alcaldessa a modificar el cartipàs municipal per tal de rellevar de les seves funcions al capdavant del Districte de Ciutat Vella a la Regidora Gala Pin, per la seva incompetència, i nomenant un nou regidor/a que tingui capacitat per resoldre la situació i restablir la convivència i la seguretat al districte. 

 

Atenent les demandes dels veïns, que es queixen del menysteniment de l’equip municipal, la iniciativa demana una interlocució periòdica i al més alt nivell amb les entitats veïnals de la Barceloneta “per fer la Barceloneta com sempre s’ha fet, entre tots”. Finalment, ha dit Munté, “reclamem l’aplicació immediata dels plans de convivència i civisme previstos per a Ciutat Vella, i també el Pla de Xoc per Ciutat Vella que vam negociar abans de l’estiu amb el govern municipal”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: