El PDeCAT denuncia la mala planificació de les obres públiques a la ciutat i reclama al govern ajudes i promoció del comerç afectat per les obres

El regidor Raimond Blasi  alerta que les obres d’ADIF al carrer Mallorca, que estan patint retards en la seva execució, han ‘engarjolat’ als veïns i estan ofegant al comerç generant situacions d’inseguretat i de perill a la integritat física
 
El Grup Municipal del PDeCAT denuncia la mala planificació de les obres públiques a la ciutat i reclama al govern d’Ada Colau ajudes i promoció del comerç afectat per les obres. El regidor Raimond Blasi alerta que les obres d’ADIF al carrer Mallorca, que estan patint retards en la seva execució, han ‘engarjolat’ als veïns i estan ofegant al comerç generant situacions d’inseguretat i de perill a la integritat física.
 
A la ciutat hi ha obres, d’iniciativa pública o privada, i algunes d’elles coincideixen en el temps, per això és necessària una bona planificació per disminuir l’impacte en l’espai públic i la mobilitat i cal que els perjudicats, veïns i comerciants, estiguin degudament informats. “No ens oposem a les obres, però volem que les afectacions siguin les mínimes i la informació als afectats la màxima”, ha reclamat Blasi que ha alertat d’una certa descoordinació entre ciutat i districte quan es fan obres.
 
A la cantonada dels carres Mallorca i Independència, al barri del Camp de l’Arpa, l’ens estatal responsable de les obres d’infraestructures ferroviàries, ADIF, està duent a terme les obres de construcció d’unes sortides d’emergència del túnel  de l’AVE. Són unes obres de gran impacte a la zona, i de llarga durada amb previsió de finalització el desembre de 2019. Aquestes obres coincideixen amb les afectacions de les obres de la Meridiana.
 
“Aquestes obres són del tot necessàries, però cal actuar amb previsió”, ha dit Blasi que ha recordat que el PDeCAT ja va denunciar que el govern Colau va permetre iniciar les obres a ADIF sense informar ni coordinar-les amb veïns i comerciants i va exigir al govern que fes acompanyament a comerciants i veïns i veïnes que durant un període llarg de temps es veuran severament perjudicats.
 
L’execució d’aquestes obres està patint retards, ens preocupa la manca de transparència, la manca de planificació. Denunciem la manca de planificació de les obres públiques amb afectació a vials i la manca de previsió per les afectacions que estan generant i que generaran. Blasi ha alertat que a partir del setembre fruit d’una mala planificació i la concentració de d’obres amb afectacions vials al mateix entorn, ens podríem trobar amb una situació molt complicada
 
La ciutat ja té experiència amb les obres del túnel de l’AVE però l’Ajuntament d’Ada Colau no n’ha après. Als trams de Mallorca Roger de Flor i Independència han ‘engarjolat’ als veïns i estan ofegant al comerç generant ja situacions d’inseguretat i de perill a la integritat física. Exigim, davant la prolongació en el temps de les obres, la reversió de la situació amb mecanismes preventius i que es comenci a treballar d’immediat amb mesures d’ajudes i promoció al comerç afectar per les obres, tal i com es va aprovar a la comissió
 
“Al govern municipal i del districte no els preocupen ni els veïns, ni el comerç. S’espera un setembre calent amb la tornada a un ritme normal de la ciutat i amb un govern que no té cap mena de preocupació ni de previsió”, ha finalitzat Blasi .
 
 
 
 
 
 
 
Barcelona, 10 d’agost de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: