El PDeCAT de Nou Barris lamenta que pel govern del districte la cultura no sigui una prioritat

El regidor del PDeCAT adscrit al districte de Nou Barris, Raimond Blasi, reclama a l’executiu que doni compliment a les iniciatives aprovades pel Consell Plenari del districte referents a diversos temes relacionats amb la cultura popular, “una font de progrés col·lectiu, de futur i de convivència”

 

El Grup Municipal del PDeCAT de Nou Barris lamenta que pel govern del districte la Cultura no sigui una prioritat. El regidor del PDeCAT adscrit al districte de Nou Barris, Raimond Blasi, reclama a l’executiu que doni compliment a les iniciatives aprovades pel Consell Plenari del districte referents a diversos temes relacionats amb la cultura popular, “una font de progrés col·lectiu, de futur i de convivència”.

 

Raimond Blasi ha assenyalat que “Nou Barris és un districte amb una cultura molt viva i diversa i que necessita assegurar el seu present i, especialment, el seu futur”. “Nou Barris és un districte ric i divers en patrimoni cultural”, ha dit el regidor del PDeCAT, que ha afegit que “entenem el districte de Nou Barris com un referent de l’àmbit cultural, fins i tot en els moments difícils, com la Titellada de Roquetes, actes i expressions fetes per les entitats de cultura popular i tradicional, Sant Froilán, Cruces de Mayo i moltes altres expressions culturals pilotades per moltes entitats i veïns de tots els barris”.

 

El regidor Blasi ha explicat que “des del Grup Municipal del PDeCAT considerem la cultura com a font de progrés col·lectiu, de futur i de convivència”, i ha afegit que des del seu grup s’ha treballat amb 3 grans objectius:

 

  1. Reconeixement i suport institucional cap a les entitats culturals i els seus projectes.
  2. Crear un marc per afavorir les relacions entre les diferents entitats culturals.
  3. Protegir i difondre la realitat i les expressions culturals que es celebren a Nou Barris.

 

Durant aquest mandat, i en base a aquests objectius, el grup del PDeCAT ha presentat diverses iniciatives al Consell Plenari de Nou Barris, “que van ser aprovades, però cap d’elles ha estat executada”, ha criticat el regidor.

 

Entre les diverses iniciatives aprovades, Blasi ha recordat que el març del 2016 es va aprovar una Proposició, impulsada pel PDeCAT, que proposava: “Que el govern del Districte de nou Barris impulsi la creació del Consell de Cultura de Nou Barris i que aquesta creació sigui en col·laboració amb el teixit cultural de districte i amb els diferents grups municipals”. També un Prec, presentat al Consell Plenari del districte el maig del 2017 i acceptat pel govern del districte, per crear un Protocol Festiu per Nou Barris, “per tal de protegir i vetllar el ric patrimoni del mateix, comptant amb els diferents referents de les entitats culturals i col·lectius de Nou Barris”. O la iniciativa que demanava reactivar els tradicionals Premis Nou Barris.

 

“Queden pocs mesos per acabar el mandat, totes aquestes iniciatives van ser aprovades; ha passat el temps, però el govern no compleix amb el que es va acordar. Lamentem que pel govern del districte la Cultura ni sigui una prioritat”, ha conclòs Raimond Blasi.

 

 

 

Barcelona, 30 d’agost 2018

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: