El Govern Colau, a instàncies del PDeCAT, haurà d’elaborar un pla específic per a motocicletes i ciclomotors a Barcelona

La regidora Francina Vila, que ha defensat la proposició aprovada al Plenari Municipal, afirma que “definir un model de mobilitat és definir model de ciutat”, i lamenta la incapacitat de diàleg i el dogmatisme de l’executiu amb moltes de les entitats que formen part del Pacte de la Mobilitat

 

El Govern que encapçala Ada Colau, a instàncies del grup municipal del PDeCAT, haurà d’elaborar un pla específic per a motocicletes i ciclomotors a la ciutat de Barcelona. La regidora de mobilitat del Grup Demòcrata, Francina Vila, que ha defensat la proposició aprovada al Plenari Municipal, ha afirmat que “definir un model de mobilitat és definir model de ciutat”, i ha lamentat la incapacitat de diàleg i el dogmatisme de l’executiu amb moltes de les entitats que formen part del Pacte de la Mobilitat.

 

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat avui una proposició amb els vots del PDeCAT, C’s, ERC, PSC i PP; el vot en contra de la CUP; i l’abstenció de BComú;  que insta el govern a elaborar un pla específic per a motocicletes i ciclomotors que tingui els següents objectius estratègics:

 

  1. Liderar la transició cap a l’electrificació de la flota de vehicles a motor de dues rodes.
  2. Dissenyar el model de regulació del “sharing” d’aquests vehicles .
  3. Impulsar la formació i informació a la ciutadania sobre la normativa municipal que afecta a les motos i ciclomotors.
  4. Impulsar una campanya que promogui el civisme i la disciplina per part dels usuaris d’aquests vehicles.
  5. Que promogui la convivència pacífica i l’equilibri entre els diferents modes de transport de Barcelona.
  6. Que reculli el conjunt d’inversions necessàries per millorar la seguretat viària dels usuaris d’aquest tipus de transport.
  7. Que proposi alternatives reals d’aparcament per aquests tipus de vehicles.
  8. Instar al govern a presentar, en el termini d’un, més un conjunt de mesures que donin resposta immediata i real a les necessitats d’aparcament dels vehicles a motor de dues rodes i que representa el 30% de la mobilitat de la ciutat”.

 

La regidora Francina Vila ha explicat que la mobilitat de les persones és un dels reptes actuals més importants de les ciutats i les àrees metropolitanes. “Definir un model de mobilitat és definir model de ciutat”, ha dit Vila, que ha afegit que un govern ha de ser capaç de teixir grans complicitats amb la ciutadania, els sectors econòmics i socials per als quals la mobilitat és fonamental i arribat a consensos polítics per planificar a anys vista, preveient les inversions necessàries i evitant que hi hagi canvis substancials sobre el model amb els canvis de govern”. “Però el govern”, ha lamentat Vila, “està dinamitant el Pacte de la Mobilitat de la ciutat, perquè no han tingut voluntat d’acord polític, ni voluntat d’acord amb moltes entitats del Pacte que estan en peu de guerra decebuts per la incapacitat de diàleg i el dogmatisme del govern, i perquè han s’han carregat un dels principis fonamentals de la Mobilitat: l’equilibri entre els diferents modes de transport perquè hi hagi una convivència pacífica”.

 

Vila ha criticat la política de mobilitat del govern que encapçala Ada Colau: “primer va ser el tramvia, un míssil línia de flotació empresa pública de bus de la ciutat i a la mobilitat de la ciutat; després els carrils bicis, “pintats  de manera indiscriminada sense consens, amb nocturnitat”; i ara, toca a les motos. Les motos, i les motocicletes, són un mode de transport que suposa el 30% de la mobilitat privada de la ciutat, un mode de transport de baix consum, i una oportunitat per la mobilitat de la ciutat; però el govern, enlloc de fer aliances amb els usuaris de les motos, “s’han dedicat a fer-los la vida impossible”, ha criticat.

 

Malgrat l’abstenció del grup del govern, la iniciativa ha quedat aprovada. Vila ha assenyalat que quan un grup municipal planteja l’elaboració d’un pla és va perquè es busca el compromís ferm del govern perquè tiri endavant. “Avui ha quedat aprovat, parlin amb les entitats, amb els usuaris”, ha dit la regidora, que ha afegit que si el govern no pensa aplicar al  Pla es presentarà a la Pacte per la Mobilitat, si no surt del govern sortirà  de la resta de forces polítiques”.

 

Barcelona, 20 de juliol de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: