Neus Munté: “Després d’un mandat del govern Colau que ha apostat pel decreixement, caldrà un esforç suplementari per recuperar el temps perdut, però el farem”

La candidata del PDeCAT aposta per passar de “l’oportunisme a les oportunitats” i proposa un model de ciutat que aborda els reptes de Barcelona des de la col·laboració entre tots els sectors i àmbits, el realisme i la gestió planificada

 

Neus Munté ha afirmat aquest migdia que “després d’un mandat d’un govern que ha apostat pel decreixement, caldrà un esforç suplementari per recuperar el temps perdut, però ho farem. Jo hi estic ben disposada”. La candidata del PDeCAT aposta passar de “l’oportunisme a les oportunitats” i proposa un  model de ciutat que aborda els reptes de Barcelona des de la col·laboració entre tots els sectors i àmbits, el realisme i la gestió planificada.

 

La candidata del PDeCAT ha intervingut aquest migdia al Dinar Cambra, organitzat per la Cambra de Comerç, on ha exposat la ponència “Barcelona:  de l’oportunisme a les oportunitat” (vegeu document adjunt amb la intervenció íntegre). A l’acte, davant de 200 persones, hi eren presents, entre d’altres, el president de la Cambra, Miquel Valls i membres del seu  Comitè Executiu: el president Artur Mas; la consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacon; regidors, diputats, representants polítics, del món econòmic, empresarial, i d’entitats socials.

 

Neus Munté ha explicat que la seva aposta per liderar una candidatura guanyadora a Barcelona neix de la vocació de servei públic, que ja va començar amb el seu pas per la UGT de Catalunya, o pel Govern de la Generalitat, “una trajectòria amb un mateix fil conductor: creure en el meu país, la meva ciutat, i en la gent; amb una vocació de servei públic i també de l’ambició de fer d’aquesta ciutat – la meva – una ciutat millor”.

 

La candidata ha assenyalat que “cal passar pàgina a l’oportunisme i recuperar les oportunitats que Barcelona ofereix”, apostant pel creixement econòmic endreçat i sostenible, per una ciutat que sigui motor i no fre, que no deixi ningú enrere i que converteixi projectes en causes de tots, i no d’uns contra els altres.

 

“D’oportunisme no en vull més. Oportunisme és aprofitar una necessitat o preocupació latent a la ciutadania per fer-ne punta de llança d’eslògans cridaners, però que no resolen res. Oportunisme és intentar la manipulació de la consciència ciutadana per aconseguir uns determinats objectius”.

 

Munté ha lamentat el discurs populista de l’actual govern de la ciutat, que va prometre solucions en diversos àmbits, “però la realitat és sempre molt tossuda”. Després de 3 anys i escaig s’ha sembrat la desconfiança entre el sector públic i el privat, generant inseguretat jurídica i amb la gran majoria de problemes sense resoldre. “El govern no ha solucionat els problemes, no ha estat ambiciós, no ha fet una bona gestió i això ha afeblit la nostra ciutat; i s’han perdut nombroses oportunitats”, ha dit.

 

Munté s’ha referit als projectes aturats pel govern Colau el Morrot, la segona fase de millora de la Diagonal, el cobriment de la Ronda de Dalt, el Deutsche Bank; i també ha remarcat que els projectes que s’estan executant van ser planificats i gestats en anteriors mandats municipals. “Després d’un mandat d’un govern que ha apostat pel decreixement, caldrà un esforç suplementari per recuperar el temps perdut, però ho farem. Jo hi estic ben disposada”, ha afirmat.

 

La candidata ha explicat que el model de ciutat que proposa aborda els problemes de la ciutat des de la col·laboració entre tots els sectors i àmbits, el realisme i la gestió planificada. “La suma de voluntats actuant en la mateixa direcció és una força impressionant”, ha remarcat.

 

A parer de l’alcaldable “calen solucions factibles a problemes reals i canalitzar les moltes oportunitats que Barcelona ens ofereix”. “La diferència de la meva aposta i concepció de la ciutat respecte d’altres candidatures és la convicció que el lideratge públic al capdavant d’una ciutat ha de consistir a canalitzar les voluntats i anhels d’aquesta”, ha declarat, afegint que “vull que Barcelona generi activitat econòmica, riquesa, cohesió social i progrés per posar-ho al servei de la societat per fer-la progressar, per garantir la igualtat d’oportunitats”.

 

Per fer aquesta millor Barcelona, Munté ha  afegit que cal afrontar els grans reptes que tenim: l’accés a l’habitatge, la mobilitat, el turisme, les grans infraestructures, la lluita contra el canvi climàtic i l’aposta per la ciència i la tecnologia i per la igualtat efectiva entre dones i homes. .

 

 

Pel que fa a l’accés a l’habitatge, ha afirmat que “la millor política és generar més llocs de treball i amb salaris més alts. I que necessitem afrontar la política d’habitatge a Barcelona amb una clara visió metropolitana” i hs destacat la necessitat d’augmentar el parc públic d’habitatge per poder fer front a les actuals necessitats. Respecte la mobilitat, ha apostat per abordar, d’una vegada i sense complexos, la millora de la xarxa de rodalies, les vies i accessos a la ciutat a la Ronda Litoral, a la C17 i C58, i a la B23; i que Barcelona esdevingui “la capital del vianant”

 

Pel que fa al turisme, ha assenyalat que cal augmentar l’oferta de qualitat per tal d’incrementar la despesa mitjana per turista i millorar la distribució de la riquesa que es genera, i minorar els efectes col·laterals generats. Ha recordat que dos governs del mateix color polític, a la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona, vam crear la taxa turística, “ara més que mai continua sent molt necessari el reequilibri territorial i la descompressió del turisme de la nostra ciutat”.

 

Referent a les grans infraestructures ha afirmat: “no em fan por les, ni allò que el govern Colau va titllar, despectivament, com a obres faraòniques”. I ha recriminat l’executiu que, malgrat haver fet tot el possible aturar-ho durant 3 anys, el mateix govern ha reprès les obres de Glòries. “Les grans obres són grans oportunitats i grans millores per la ciutadania”. També ha apostat per la reforma del Morrot, “una actuació que representarà un impuls en la consolidació d’aquests barris que fa tants anys que esperen la transformació com a una part més de la ciutat”.

 

Munté ha remarcat que Barcelona ha de ser una ciutat fortament compromesa en la lluita contra el canvi climàtic, i ha apostat per ser “una ciutat compromesa amb el medi ambient, com a valor fonamental i com a recurs i oportunitat generadora d’economia” i per donar un nou impuls en l’augment de les zones verdes de la ciutat:

 

També ha destacat que Barcelona, fins ara, sempre havia estat una ciutat tecnològica, a la recerca permanent de talent, tant autòcton com internacional. “Però  en els darrers anys Barcelona ha experimentat un retrocés en aquest àmbit”, ha lamentat i per això, s’ha proposat lluitar per enfortir la col·laboració amb les millors unitats d’investigació i recerca universitàries, també per trobar les sinergies entre les nostres pimes i els inversors de tot el món. I en aquest desenvolupament de la innovació, les empreses tenen reservat un paper de vital importància,

 

Escoltant la intervenció de la candidata hi havia una taula formada exclusivament per dones emprenedores i professionals del món de l’empresa i el comerç, “dones professionals i expertes, compromeses amb els drets de les dones i la igualtat d’oportunitats”; i és que Munté s’ha marcat com objectiu prioritari, “seguir impulsant, ara en l’àmbit local, mesures per facilitar a les dones el progrés personal i professional, i evitar la pèrdua del talent femení en el món del treball”.

 

“Vivim moments molt importants, moments de canvis i d’assentar les bases per a un futur millor. Tenim al davant grans reptes que haurem d’abordar plegats homes i dones. A la Barcelona que vull no hi ha lloc per a les desigualtats”,  ha assenyalat la candidata que ha expressat el seu compromís de seguir treballant, ara des del govern municipal, “per a construir una societat justa i igualitària, que garanteixi la igualtat efectiva entre homes i dones”. “Sé, i sabem totes i tots, que contra el batec d’una ciutat com la nostra només s’hi pot anar a favor, facilitant, impulsant i construint”, ha conclòs la candidata Munté.

 

 

Barcelona, 11 de juliol de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: