Martí destaca la important tasca de Bombers de Barcelona i lamenta que el govern no hagi resolt les seves necessitats i reivindicacions

Martí comissions.jpg

El PDeCAT aprova una proposició a la Comissió de Presidència que inclou diferents reivindicacions i millores de Bombers de Barcelona, un cos importantíssim per mantenir el nivell de prevenció i seguretat a la ciutat

 

El regidor Jordi Martí ha destacat avui la important tasca de Bombers de Barcelona i lamenta que el govern no hagi resolt les seves necessitats i reivindicacions. El PDeCAT aprova una proposició a la Comissió de Presidència que inclou diferents reivindicacions i millores de Bombers de Barcelona, un cos importantíssim per mantenir el nivell de prevenció i seguretat a la ciutat.

 

A la Comissió Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció el regidor Jordi Martí ha en nom del Grup del PDeCAT, una proposició, transaccionada amb el grup del PSC, que recull diverses reclamacions del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) i que insta el Govern Municipal a:

 

  • Trobar un nou emplaçament per al Parc de Bombers de l’Eixample, prioritzant el que recull el conveni amb l’Hospital Clínic.

 

  • Trobar un lloc definitiu on ubicar el Centre Gestor d’Emergències.

 

  • Nomenar el Director del SPEIS i el Cap de la Divisió d’Operacions del SPEIS.

 

  • Aplicar el Pla Director del SPEIS 2014-2025.

 

  • Posar al dia el Reglament de Règim Intern aprovat l’any 1983.

 

  • Connectar informàticament el 080 amb el 112.

 

  • Reformar el Reglament de Segona Activitat conjuntament amb l’acord de tots els actors implicats.

 

  • Continuar les negociacions per donar continuïtat al preacord assolit en el conveni col·lectiu.

 

  • Nomenar a un nou regidor/a com a responsable de Seguretat, Prevenció i Emergències, tal com ja es va aprovar en la comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció del mes d’abril.

 

La iniciativa s’ha aprovat amb els vots favorables del PDeCAT, Cs, ERC, PSC, PP, CUP; i l’abstenció de BComú.

 

El regidor Martí ha explicat que, gairebé a cada sessió d’aquesta comissió, es parla de qüestions de seguretat, de Guàrdia Urbana  però no s’ha parlat dels SPEIS com es mereixerien,  de la funció importantíssima que realitzen, del seu reconeixement com a servidors públics dels més ben valorats. “En aquests tres anys el govern no ha donat importància a les seves necessitats, hi ha un conjunt de qüestions pendents i reivindicacions no  resoltes que afecten a les competències d’aquest cos i a la prestació del servei”, ha lamentat Martí que ha afegit que “estem a pocs mesos del final mandat i cal abordar les demandes que fa el cos i intentar resoldre-les i no deixar-ho tot pel proper govern perquè hi ha coses que no poden esperar”.

 

Martí ha explicat que el seu grup presentat aquesta proposició, “que és una llista, no tancada”,  que resum els principals aspectes a tractar i resoldre “però cal lideratge polític, sense lideratge no ho farem per això demanem substitució de l’alcaldessa com a màxima responsable de seguretat del govern”. Finalment,  Martí ha agraït el suport dels grups i, dirigint-se al comissionat de Seguretat que ha defensat el lideratge de l’alcaldessa en aquest àmbit, ha afirmat: “entenc que la defensi però avui, aquí, hi ha unanimitat que no hi ha hagut lideratge suficient”.

 

 

 

Barcelona, 11 de juliol de 2018

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: