El PDeCAT denúncia que el Govern Colau ha permès a ADIF l’inici d’obres al carrer Mallorca sense informar ni coordinar-les amb veïns i comerciants

Blasi.JPG

Raimond Blasi, regidor del Grup Municipal del PDeCAT adscrit al districte de Sant Martí, reclama al Govern municipal que es posi del costat dels afectats per aquestes obres de llarga durada i posi en marxa mesures d’alleujament i compensació

 

El Grup municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona ha denunciat avui que el Govern d’Ada Colau ha permès a ADIF l’inici d’obres al carrer Mallorca sense informar ni coordinar-les amb veïns i comerciants. Raimond Blasi, regidor del Grup Municipal del PDeCAT adscrit al districte de Sant Martí, i també responsable de l’àmbit de comerç, ha reclamat al Govern municipal que es posi del costat dels afectats per aquestes obres de llarga durada i posi en marxa mesures d’alleujament i compensació.

 

L’ens estatal responsable de les obres d’infraestructures ferroviàries, ADIF, ha iniciat els darrers dies a la cantonada dels carres Mallorca i Independència, al barri del Camp de l’Arpa, les obres de construcció d’unes sortides d’emergència del túnel  de l’AVE. Són unes obres de gran impacte a la zona, i de llarga durada amb previsió de finalització el desembre de 2019. Segons ha explicat Raimond Blasi, president també del Consell de Districte de Sant Martí, que ha convocat els mitjans de comunicació aquest matí a la zona d’obres acompanyat del President de l’eix comercial dels Encants Nous, David Pou, i de veïns i comerciants, el Grup de PDeCAT té com a objectiu fer una crida al Govern municipal per a que reaccioni i escolti i doni resposta a les demandes dels afectats.

 

A parer de Blasi, aquestes obres són del tot necessàries, però ha advertit  que de nou, i com ja ha passat en anteriors intervencions a Barcelona d’ADIF, “enlloc d’actuar amb previsió, en el marc d’un treball coordinat i conjunt, tot sembla marcat per la improvisació, i aquesta empresa actua generant un conjunt d’importants molèsties; tant pel comerç, com pels veïns i, per descomptat, a la mobilitat de la ciutat”. “És per tot plegat que reclamem al Govern municipal que faci un acompanyament a les parts implicades i, en concret, a comerciants i veïns i veïnes que durant un període llarg de temps, més d’un any es veuran severament perjudicats”.

 

Raimond Blasi ha recordat que en el darrer Plenari del districte de Sant Martí, la setmana passada, el Grup del PDeCAT, de la ma de la seva conseller Maria Arenillas, va presentar un Prec en que es demanava, a més de constituir una Comissió de Seguiment, que les obres no comencessin sense el consens i l’acord dels veïns i comerciants. “Ara veiem que les obres ja han començat, i no s’ha fet res, no s’ha fet un treball conjunt i coordinat per tal de minorar l’impacte de l’obra, a la vegada que s’havien d’haver posat en marxa altres mecanismes que el mateix Ajuntament ja havia contemplat, com serien un conjunt d’ajudes existents pels comerços afectats per obres de llarga durada”. El regidor del PDeCAT ha explicat que el Govern de Colau va rebutjar el Prec adduint que ja estava tot en marxa, “i avui veiem que no és així”.

 

Blasi ha avançat que en la Comissió d’Ecologia i Urbanisme de la setmana que ve, el Grup municipal del PDeCAT presentarà una proposició que cercarà l’acord “per a que s’elabori un informe sobre l’estat d’execució de les obres, i de la seva planificació, i que es millori la coordinació i comunicació amb veïns i comerciants perjudicats per les obres, així com establir mesures d’alleujament i compensació que millorin l’accessibilitat, la mobilitat, la visibilitat dels comerços i la il·luminació, que també vol dir seguretat”. “Sabem que no es pot acontentar tothom, però tampoc no es pot deixar la gent de banda, cal mantenir un canal de comunicació i de participació amb veïns i comerciants afectats per fer un treball conjunt”, ha conclòs Blasi.

 

De la seva banda, David Pou, com a representant dels comerços afectats, ha lamentat la manca d’informació en que s’han refugiat tant ADIF com el Govern municipal, i ha reclamat a l’executiu municipal que se’ls tingui en compte, que es consensuïn mesures que els ajudi a superar una situació molt perjudicial pels seus associats, alguns dels quals ja han detectat una rebaixa de la seva clientela en més d’un terç en només uns dies d’obres.

 

 

Barcelona, 10 de maig  de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: