El grup del PDeCAT demana Ada Colau que nomeni un nou regidor de Seguretat davant el seu fracàs, per inacció o incapacitat, al capdavant d’aquesta responsabilitat

Da51uZzX4AE57UX

El portaveu Jaume Ciurana ha presentat les iniciatives que el seu grup defensarà a les comissions de plenari d’aquesta setmana, on també es demanarà al govern, entre d’altres, que apliqui una nova tarifació social de les escoles bresso, sense perjudicar les classes mitges, promogui una nova figura de protecció de patrimoni immaterial de la ciutat, i impulsi la implantació de l‘hidrogen com a font d’energia  

 

El grup municipal del PDeCAT demana a l’Alcaldessa Ada Colau que nomeni un nou regidor de Seguretat i la substitueixi davant el seu fracàs, per inacció o incapacitat, al capdavant d’aquesta responsabilitat a l’Ajuntament. El portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha ofert una roda de premsa per explicar les iniciatives (vegeu document adjunt) que es debatran a les comissions que se celebraran demà dimarts i dimecres.

Jaume Ciurana ha iniciat la seva intervenció amb un record pels presos polítics que es troben tancat en centres penitenciaris a Madrid “per defensar les seves idees i el dret de tots els catalans a poder decidir el nostre futur”, i també ha felicitat el poble de Barcelona per acollir “una nova gran manifestació, cívica i pacífica, per reivindicar això, que ‘Us Volem a Casa’”.

Ciurana ha explicat que, juntament amb la resta de grups de l’oposició, han signat una proposta formal per a la celebració d’un Consell Plenari municipal extraordinari per debatre sobre l’actual situació de degradació social i dels serveis municipals que està patint el districte de Ciutat Vella i reprovar al govern Colau com a responsable”. Per al portaveu del Grup del PDeCAT, “l’abandó, la incapacitat de gestió i els prejudicis que tenia el govern Colau sobre Ciutat Vella fan retrocedir molts anys al conjunt del districte i, sobretot, a barris com el Raval, on els veïns viuen situacions d’inseguretat molt greu”. El regidor, que ha avançat que també el Consell del Districte de Ciutat Vella celebrarà un ple extraordinari per tractar d’aquesta degradació, ha recordat la recent publicació d’un vídeo gravat per un veí del Raval que mostra una baralla a plena llum del dia de dos presumptes narcotraficants o la baralla també aquest matí a Plaça Catalunya per un incident entre els sense sostre que hi pernocten des de fa mesos.

Ciurana ha constatat “el doble fracàs de Colau en l’impuls a les polítiques socials i, també, en seguretat i la seva incapacitat de resoldre un problema que s’està enquistant a Ciutat Vella”;  i és per aquest motiu que a la Comissió de Presidència de dimecres, el Grup del PDeCAT defensarà una proposició que directament reclama “al Govern Municipal que nomeni un nou regidor/a de Seguretat, Prevenció i Emergències en substitució de l’Alcaldessa Ada Colau”. A parer de Ciurana, “el problema d’inseguretat a Barcelona ja no és només una percepció. Els fets delictius han incrementat un 7,47% i, en concret, els furts 9,08%. Demanem que sigui una altra persona de l’equip de Colau, la responsable de seguretat”.

A la mateixa comissió, el grup del PDeCAT, preguntarà al Govern “quines actuacions s’han fet per part de l’Ajuntament de Barcelona amb l’ambaixada de Filipines per tal de restablir el consolat de Filipines a la ciutat de Barcelona, especificant les accions realitzades, els compromisos obtinguts i, en el seu cas, el calendari per a la seva implantació, així com el que s’ha fet per denunciar la purga que han patit ja diferents cònsols honoraris de la ciutat”. “Volem que el govern Colau ens informi de les actuacions que han fet amb l’ambaixada de Filipines per restablir el consolat que va ser tancat pel bloc del 155”, ha insisitit Ciurana.

El portaveu del Grup ha explicat que a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports el PDeCAT presenta una proposició, que defensarà ell mateix que insta el Govern Municipal a: “1. que des de l’ICUB i l’Oficina UNESCO, Barcelona, Ciutat de la literatura es promogui un mapa dels espais físics de la ciutat que tenen o han tingut rellevància en la història literària de la ciutat; i 2. que, a la vista d’aquest mapa, l’ICUB, conjuntament amb l’àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, estudiï una nova categoria de catalogació que, més enllà o no de l’interès patrimonial i arquitectònic de l’espai, consideri una figura de protecció de patrimoni immaterial”. Ciurana ha explicat que en les polítiques de memòria del Govern Colau “hi ha un excés de verbalització i un dèficit de realitzacions”, i ha vinculat la iniciativa davant d’un nou cas de pèrdua de patrimoni cultural i immaterial de la ciutat de Barcelona amb l’anunci de la transformació de l’històric i emblemàtic  restaurant Pitarra en un pub irlandès. “Necessitem que el govern sigui proactiu, que actuï, per evitar que Barcelona no continuï amb aquests procés de despersonalització”, ha dit.

També a la Comissió de Drets Socials, el Grup del PDeCAT defensarà un Prec, de la mà de la regidora Irma Rognoni, que exigeix que “s’apliqui la nova tarifació a les Escoles Bressol Municipal de Barcelona, tot incloent els canvis que el nostre grup va proposar i el govern va acceptar: el retorn a la quota de 290 euros com a topall, tot aplicant la tarifació social a partir d’aquest màxim i que es contempli la possibilitat d’una quota 0 en casos prèviament justificats amb informe dels serveis socials corresponents. Que en conseqüència, la informació s’actualitzi de manera immediata al portal d’informació de les Escoles Bressol Municipal”. El període de preinscripció de les Escoles Bressol tindrà lloc del 2 al 14 de maig, ha recordat Ciurana, “i a hores d’ara ni les famílies ni nosaltres sabem com pensen articular l’acord i fer-lo efectiu. Demanem que s’actualitzi la informació sobre la tarifació de manera immediata al portal d’informació de les escoles bressol municipals”.

A la Comissió d’Economia i Hisenda el PDeCAT, de la ma del regidor Raimond Blasi, defensarà una proposició amb l’objectiu de garantir la competitivitat del Mercat de Felip II i l’adequació  del  seu entorn, i que reclama:

“•  Que es facin les intervencions necessàries a l’interior del Mercat de Felip II per fomentar la seva competitivitat

  • Que es procedeixi a la reubicació de les parades exteriors per tal d’alliberar espai i poder arreglar la zona exterior del Mercat al  carrer d’Olesa on s’hi celebra el mercat setmanal complementari
  • Que es faci un estudi de mobilitat per tal d’ubicar una zona tant d’aparcament de càrrega i descàrrega com de zona blava que doni servei al mercat
  • Que en el termini de tres mesos es presenti una proposta de treball en aquest sentit amb el calendari d’intervencions.”

Finalment, a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat el Grup del PDeCAT, de la mà de la regidora Francina Vila, i atès que l’hidrogen és l’element químic més abundós del planeta i que existeix una tecnologia disponible per implantar-lo com a font d’energia específica pels vehicles de transport de tot tipus, defensarà una Proposició que insta el Govern municipal a:

“Liderar un nou pla energètic que tingui com a principal objectiu accelerar cap a l’era post-hidrocarburs, potenciant de manera decidida la tecnologia basada en l’hidrogen.

Instar la creació d’un Grup de treball, conformat pel Govern, inclosos els grups municipals, les altres  Administracions competents i el sector privat, que tingui inicialment com a objectiu:

*Contactar productors d’ hidrogen i potencials distribuïdors per definir la xarxa inicial i explorar possibilitats de establir xarxa d’hidrogeneres.

*Contactar amb els fabricants de vehicles d’ hidrogen i explorar quines serien les condicions per la venda i distribució dels vehicles a Catalunya.

*Contactar constructors d’automòbils per veure possibilitats de producció i comercialització de vehicles d’ hidrogen”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: