El PDeCAT força l’Ajuntament a presentar un informe de riscos per la presència de venedors ambulants al metro

El regidor Jordi Martí, que ha defensat la proposició que ho reclama a la Comissió de Presidència, afirma que “no podem admetre la inacció del govern  davant aquesta problemàtica”

 

El PDeCAT força l’Ajuntament a presentar un informe de riscos per la presència de venedors ambulants al metro. El regidor Jordi Martí, que ha defensat la proposició que ho reclama a la Comissió de Presidència, afirma que “no podem admetre la inacció del govern  davant aquesta problemàtica”.

El Grup Municipal Demòcrata ha defensat avui a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció, una proposició que Drets de Ciutadania acorda: “Que el Govern Municipal presenti en la propera Comissió de Presidència, , Participació i Seguretat i Prevenció un informe de detecció i balanç de riscos per la presència i saturació de venedors ambulants irregulars a les instal·lacions del Metro de Barcelona, especialment a les andanes. Que en la mateixa comissió es presenti una proposta d’actuació per corregir aquesta situació de risc que haurà de formar part del pla de xoc de lluita contra la venda ambulant il·legal”. La proposició s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, C’s, ERC, PSC, PP; l’abstenció del grup de govern; i el vot en contra de la CUP.

El regidor Jordi Martí ha explicat que a les instal·lacions del metro es viu, des de fa temps, una problemàtica greu de seguretat derivada la presència massiva de venedors ambulants a diverses estacions, però especialment a l’estació de Catalunya, i a espais perillosos com les andanes. “Lamentablement és una problemàtica que fa mesos que es dona, i que podria derivar en conseqüències greus i posar en perill la integritat física d’usuaris, vigilants privats i també la Guàrdia Urbana, i també dels mateixos manters”, ha dit Martí.

“Volem denunciar la situació, una denúncia que també fa la Guàrdia Urbana i els sindicats, per això demanem al govern que presenti un informe de balanç de riscos per la presència i saturació de venedors ambulants irregulars a les instal·lacions del Metro de Barcelona, especialment a les andanes”, ha reclamat el regidor. “No podem admetre la inacció del govern  davant aquesta problemàtica”, ha afirmat Martí que ha recordat que darrers episodis d’enfrontaments entre venedors ambulants irregulars i membres dels cossos de seguretat dins les instal·lacions del Metro de Barcelona,

“El que ha de fer govern, i la direcció política de la Guàrdia Urbana, és garantir i vetllar per la seguretat dels usuaris del metro i garantir bon ús de les instal·lacions del metro”, ha reclamat el regidor, recordat que l’any 2011 es van posar en marxa patrulles conjuntes Mossos d’Esquadra– Guàrdia Urbana dedicades a patrullar per les instal·lacions del Metro, amb resultats molt bons.

Martí, dirigint-se al govern, ha assenyalat que el seu grup comparteix la necessitat de que les intervencions que es facin cal fer-les amb cura però ha reclamat a l’executiu que “no desisteixi de les seves competències. Cal actuar i  fer-ho bé. Esperem l’informe a la propera comissió”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: