Homs anuncia que el PDeCAT s’abstindrà en l’aprovació del Pla d’Usos de Ciutat Vella perquè tracta el districte com a zona única

DWeuB86XkAAJuZw

La regidora del PDeCAT assenyala que Ciutat  Vella és un districte molt complex i heterogeni i que cal actuar-hi des d’aquesta diversitat

 

La regidora del Grup Demòcrata i Presidenta del Consell de Districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha anunciat que el grup del PDeCAT s’abstindrà en l’aprovació del nou Pla d’Usos de Ciutat Vella perquè tracta el districte com a zona única. Mercè Homs ha assenyalat que Ciutat Vella és un districte molt complex i heterogeni i que cal actuar-hi des d’aquesta diversitat.

A la roda de premsa de presentació d’iniciatives que el PDeCAT presentarà en el Consell Plenari del proper divendres, la regidora del Grup Municipal del PDeCAT, i presidenta del Consell del Districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha avançat el vot del seu grup al Pla d’Usos de Ciutat Vella, que es debatrà en aquest Consell Plenari. Homs ha anunciat que el grup del PDeCAT s’abstindrà.

Homs ha explicat que Ciutat Vella és un districte molt complex i heterogeni, i ha destacat que durant l’anterior mandat es treballava des de la microcirurgia, però ara  “el nou Pla d’Usos el tracta com a zona única”.  La regidora ha explicat que el pla d’Usos és un instrument urbanístic, que a part de limitar aquelles activitats que generen molèsties als veïns, el govern municipal i del districte no l’haurien d’utilitzar per limitar aquelles coses que se li escapen de les mans, com ara la gestió de l’espai públic, el soroll i les molèsties que causen certes activitats.

Homs ha explicat que el grup del PDeCAT, en la negociació del nou Pla d’Usos, ha presentat al·legacions, algunes acceptades, altres parcialment i d’altres no. La principal crítica del PDECAT és que s’apliquen uns mateixos criteris uniformes per tot Ciutat Vella.

Així, ha explicat Homs, s’ha acceptat augmentar la limitació de superfície màxima dels restaurants, inicialment en 100m2, i que finalment s’ha situat en un màxim de 150m2 i un mínim de 50m2. També la limitació als establiments alimentaris en règim d’autoservei. En el Projecte inicial, els Superserveis (de 150 a 399m2) estaven admesos amb condicions, i els supermercats de més de 400 m2 no estaven admesos. Ens han acceptat l’al·legació i estaran tots admesos. “Celebrem que se’ns acceptés aquesta al·legació, ja que creiem que els barris de Ciutat Vella han de poder tenir supermercats de superfície mitjana com tenen la resta de barris de Barcelona”, ha dit Homs.

També s’ha arribat a acords externs a la normativa del Pla d’Usos, com la millora del servei a l’OAC i OAE, revisant els protocols per minimitzar el temps d’espera i facilitar les gestions, per tal d’agilitzar els tràmits als emprenedors i a tothom que vulgui obrir el seu negoci a Ciutat Vella. O la recuperació i adaptació a la normativa vigent del  ‘Contracte per Ciutat Vella’, creat en el passat mandat i que era un manera per comprometre les empreses implantades a Ciutat Vella en la conservació i millora del Districte, a través de la col·laboració publico-privada. “Va ser una iniciativa durament criticada pel Govern actual, però celebrem que hagin rectificat”, ha dit Homs.

També incrementar la dotació destinada a compra de locals comercials per a incorporar-los en el programa de Baixos de Protecció Oficial, prioritzant les compres en carrers adjacents a les vies principals i espais que necessitin promoció, amb l’objectiu de promoure el comerç de proximitat per als veïns i les veïnes de Ciutat Vella. També s’ha acordat revisar la dedicació dels tècnics de llicències per tal de dedicar més hores a la inspecció, ja que “cal que hi hagi més inspectors a peu de carrer, fent complir la normativa”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: