El Grup del PDeCAT demana al govern Colau implantar ja la línia D30 amb bus elèctric a la Diagonal com a prova pilot

jj

El portaveu de la formació, Jaume Ciurana, ha presentat les iniciatives que es debatran al plenari de divendres, on també es demana a l’executiu que compleixi els acords assolits en la negociació de Pressupost i quines accions té previstes per commemorar al llarg d’aquest 2018 l’Any Pompeu Fabra

 

El proper divendres, abans del consell plenari, se celebra una sessió Extraordinària per debatre l’Informe sobre l’Estat de la Ciutat, on el president del Grup Demòcrata, Xavier Trias, defensarà que  “el mandat està esgotat”

 

El Grup Municipal del PDeCAT demanarà al govern que encapçala Ada Colau implantar ja la línia D30 amb bus elèctric a l’Avinguda Diagonal com a prova pilot. El portaveu del Grup, Jaume Ciurana, ha presentat les iniciatives del PDeCAT que es debatran al plenari de divendres, on també es demana a l’executiu que compleixi els acords assolits en la negociació de Pressupost i quines accions té previstes per commemorar al llarg d’aquest 2018 l’Any Pompeu Fabra. El proper divendres, abans del consell plenari, se celebra una sessió Extraordinària per debatre l’Informe sobre l’Estat de la Ciutat, i en el qual el president del Grup, Xavier Trias, defensarà que “el mandat està esgotat”.

 

Jaume Ciurana ha ofert aquest matí una roda de premsa per a presentar les iniciatives que el seu grup defensarà en el Consell Plenari del proper divendres.  Ciurana s’ha referit a la “situació d’anormalitat institucional” que viu el país, amb mig govern a l’exili, membres del govern i representants de la societat civil a la presó; i ha afegit que la “repressió no s’atura”, expressant la seva solidaritat amb tres persones que han estat vinculades a l’àmbit local en algun moment de la seva carrera política: el president Artur Mas, l’expresidenta de la Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras; i l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel; i també per Marta Pascal, coordinadora general del PDeCAT; i Marta Rovira,  secretària general d’ERC, que ahir van declarar davant el Tribunal Suprem.

El proper divendres, abans del Consell Plenari, se celebra una sessió extraordinària per debatre l’Informe sobre l’Estat de la Ciutat, en que intervindrà el President del Grup, Xavier Trias. El portaveu Jaume Ciurana ha afirmat que “constatem que el mandat està esgotat, si estiguéssim al Parlament tocaria dissoldre’l i convocar eleccions”. Ciurana ha destacat la  contradicció del govern Colau “entre el que deia i el que fa”. També, ha afegit, “constatem que les 4 grans prioritats del govern Colau són els seus 4 grans fracassos: hi ha fracàs en l’habitatge, en la gestió del turisme, en l’empoderament de la gent i la  participació, i en les polítiques socials”.

Ciurana ha recriminat a l’executiu que encapçala Ada Colau la seva incapacitat pel pacte i per arribar a acords: “quan tens 11 de 41 regidors, has de tenir la mà estesa”. Per al regidor del Grup del PDeCAT, “aquests dos anys i mig de mandat han estat dominats per deficiències ordinàries, incapacitat de gestió per resoldre problemes. No tenen model, i s’han dedicat a desconstruir el que hi havia”.

El portaveu ha explicat les iniciatives que el seu grup defensarà la Consell Plenari ordinari. La proposició del PDeCAT acorda:

  • Instar al govern municipal a implantar la línia D30 a la Diagonal com a prova pilot, amb l’objectiu de servir  com a solució tècnica de connexió del transport públic del tram comprès entre les Places de les Glòries i Francesc Macià.

  • Que aquesta implantació es faci de la manera més rigorosa possible,  cercant la màxima rendibilitat econòmica i social en base a un bon disseny del recorregut, el nombre de parades i la permeabilitat amb el  territori i la xarxa de transport públic.

  • Que aquesta implantació es desenvolupi en el termini màxim de tres mesos , i que durant una any sigui sotmesa als escrutinis de qualitat necessaris (passatge, velocitat comercial, etc…) reportats trimestralment en el marc de la Comissió Informativa de Plenari d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat.

“El debat sobre la connectivitat del transport públic per la Diagonal està arribant al final. Seria una bona decisió fer una prova pilot, i sotmetre-la als escrutinis necessaris, abans de fer una obra amb un cost tant elevat com el del tramvia”, ha dit Ciurana.

Xavier Trias també dirigirà un Prec a l’alcaldessa que demana: “Que el Govern Municipal doni compliment a les iniciatives aprovades i als acords assolits en la negociació del pressupost 2018, i executi de forma immediata les accions i polítiques transversals necessàries per eradicar la venda ambulant no autoritzada a la ciutat de Barcelona”. “Vam negociar amb el govern el Pressupost,  esperem que mantinguin els compromisos i un d’ells era el pla de xoc contra a la venda  ambulat”, ha ressaltat Ciurana.

Ciurana formularà la pregunta “Quines accions té previstes els Govern Municipal per commemorar al llarg d’aquest 2018 l’Any Pompeu Fabra”. “Enguany es compleixen 150 del seu naixement i 100 de la publicació de la Gramàtica Catalana, volem saber quines accions preveu l’Ajuntament”, ha dit.

També es presentarà un seguiment de Prec aprovat al plenari del 31 de març de 2017: “Que el Govern municipal informi sobre quines mesures ha pres per afavorir la paritat meritòria entre els alts càrrecs i eventuals de l’Ajuntament de Barcelona”.

Ciurana ha explicat que el seu grup està treballant per l’aprovació d’una Declaració Institucional en defensa de la immersió lingüística, i que acorda:

  1. Condemnar rotundament els atacs que el nostre sistema educatiu i concretament la Immersió lingüística està patint, fruit de l’aplicació de l’article 155 que el Govern de l’Estat està aplicant, amb el suport dels grans partits espanyols.
  2. Reiterar el compromís amb l’escola catalana com a eina clau per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa, a través del consens que hem construït els darrers 30 anys.
  3. Expressar el suport i agraïment als i les professionals i voluntaris i voluntàries de l’educació formal i no formal la seva dedicació, i encoratjar-los a seguir realitzant la seva tasca amb la mateixa determinació de sempre.
  4. Manifestar que l’Ajuntament de Barcelona referma el seu compromís amb la Immersió lingüística i que mitjançant el Consorci d’Educació, garantirà que aquest model continuarà intacte a la ciutat de Barcelona.

Comunicar el present acord al Govern de l’Estat Espanyol, al Congrés dels Diputats, a la Generalitat de Catalunya i al Parlament de Catalunya.

Al Consell Plenari està previst que s’aprovi una moció, promoguda per diverses entitats socials per ampliar el parc de lloguer públic a Barcelona. El regidor responsable d’Habitatge i Urbanisme del PDeCAT, Jordi Marti, ha anunciat que el seu grup votarà a favor. Martí ha afirmat que “compartim l’objectiu d’ampliar el parc públic d’habitatge de lloguer assequible” que persegueix la iniciativa, promoguda per entitats com la PAH, el Sindicat de Llogaters, l’Observatori DESC o la FAVB, i ha recordat que el seu  grup també va donar suport al Pla pel Dret a l’Habitatge 2016-2025. Martí ha explicat que va assistir a la presentació de la iniciativa  i que després es va reunir amb les entitats promotores per aproximar posicions i fer propostes de millora. “Hi ha aspectes que es poden millorar, però l’important és la voluntat política”, ha dit Martí, tot recordant que membres del govern actual, en el passat mandat, retreien a l’alcalde Trias que acabar amb problemes d’habitatge, com els desnonaments era qüestió de voluntat política. “Som responsables i hi donarem suport,  tot i no compartir-ho 100%”, ha conclòs Martí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: