Rebuig veïnal i del PDeCAT als nous carrils bici instal·lats indiscriminadament pel Govern Colau a Galvany – Turó Park pels perjudicis en la mobilitat del barri

WhatsApp Image 2018-02-16 at 14.28.02

Jordi Marti, president de Sarrià Sant Gervasi i regidor del grup municipal Demòcrata, i Bartolomé Criado, president de l’associació de comerciants i veïns de Galvany-Turo Park han denunciat aquest matí, envoltats d’una gran afluència de veïns i veïnes, en roda de premsa conjunta la problemàtica generada amb la implantació dels nous carrils bici a la zona

 

Aquest matí el Grup Municipal Demòcrata i el regidor Jordi Martí tornem a comparèixer amb el suport de molts veïns i comerciants del Turó Park, representats pel president de l’associació de comerciants i veïns, Bartolomé Criado, per denunciar un conjunt d’accions del govern d’Ada Colau al barri, infraestructura per carrils bici, que no estan generant els beneficis esperats, sinó tot el contrari.

El mes de setembre ja vàrem denunciar les obres del nou carril bici que es va fer el passat agost amb total desconeixement dels veïns i dels seus representants a l’avinguda Pau Casals. El govern Colau actua sovint  amb  total descoordinació entre l’àrea de mobilitat i el districte de manera que el resultat son accions que s’implementen d’esquena als veïns i molt lluny de les demandes que els veïns plantegen com a millores pel el seu barri.

Cal tenir present que  el barri de Galvany és en gran part ja zona 30 i pacificat  de tal manera que no hi ha problemes de convivència entre els diferents modes de transport. “El trànsit ha estat raonablement fluid fins a les noves accions de carrils bici que estan produint per primer cop col·lapses circulatoris i pol·lució”, ha explicat el president dels veïns i comerciants, Bartolomé Criado. “Els serveis d’emergències tenen dificultats per a trobar l’espai necessari per arribar amb rapidesa”, ha insistit.

Veïns i comerços de l’avinguda Pau Casals, que fa anys demanaven una remodelació completa, van poder veure durant el  passat mandat municipal del govern Trias (2011-15)  la definició del projecte i la seva execució en una part;  el projecte de remodelació del carrer establia la continuïtat dels 2+2 carrils de pujada i baixada. L’actual govern, no tant sols no ha acabat el projecte de l’avinguda en el seu tram central, que tres anys després continua pendent, si no que no ha respectat ni consensuat, i tampoc informat, els canvis de disseny a la calçada que conforma una  nova distribució de la mobilitat.

En la mateixa línia apareixen algunes preguntes dels veïns perplexos pel que fa a la necessitat d’un nou carril bici a Bori i Fontestà, a tocar de la  Diagonal, i malmetre, com explica Bartolomé Criado, la plaça San Gregori Taumaturg per incloure un carril bici de pujada que connecta amb el de Ganduxer, fortament contestat també.

Els nous carrils bicis del barri, han denunciat el regidor Jordi Martí i Bartolomé Criado, són un exemple de mala praxi; afecten els entorns  del Turó Park, creant col·lapses importants durant tot el dia, amb la conseqüent contaminació ambiental i acústica, i s’han projectat sense coneixement previ dels veïns i comerços de la zona. Amb una clara deficiència en l’execució, aquests carrils han sofert canvis de projecte sobre la marxa i els imprevistos han acabat afectant, fins i tot, alguns arbres de força anys i amplada considerable, que han hagut de ser tallats i substituïts. Aquests efectes han irritat clarament els veïns, explica el president de l’Associació de comerciants i veïns, Bartolomé Criado, i per aquest motiu han decidit sumar-se a la denúncia del Grup del PDeCAT d’aquest divendres a mig dia, davant les portes del Turó Park.

A parer de Jordi Martí, l’impuls a una mobilitat més saludable a través de la bicicleta no pot convertir-se en situacions tant indesitjables, per tant, és imprescindible una aturada i reconsideració.  El regidor Martí insta el govern municipal a fer-ho, i com a president del Districte de Sarrià Sant Gervasi ha manifestat la clara determinació a fer costat els veïns i comerciants en les seves queixes i reivindicacions demanant una reunió amb el regidor executiu i l’equip de govern del districte per abordar aquesta qüestió, amb la màxima celeritat.

Els consellers municipals del barri del grup demòcrata Jaume Oliva, Rosa M Nicolau i Ció Molinas també han copsat les opinions dels veïns, que els han manifestat que amb els nous carrils per les bicis s’ha destruït un barri que funcionava amb agilitat. “Ara, per sortir de casa i arribar a la Diagonal”, diu la Mª Àngels, veïna del carrer Mestre Nicolau, “podem estar fins a 20 minuts  tancats al cotxe”.

Aquest passat dimecres 14 de febrer, a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament es va aprovar una Proposició del Grup del PDECAT que obliga el govern a aturar els nous carrils bici que no tinguin consens veïnal i del territori. La proposició consensuada amb ERC, va tenir també el recolzament amb vots de PP, PSC i C’S. El Grup Demòcratadenuncia la visió de ciutat exclusivament ideològica del govern de l’alcaldessa Colau i el seu aïllament i solitud, tal com es va plasmar dimecres passat a la Comissió.

“Avancem als barcelonins que si podem governar en el proper mandat encarregarem una auditoria per determinar l’efectivitat dels carrils bici projectats en aquest mandat i revertirem aquells que hagin provocat més problemes de mobilitat que solucions”, ha dit Martí, que davant els veïns de Galvany i Turó Park s’ha compromès a tirar enrere els trams de Pau Casals, Doctor Fleming i Ganduxer,  “si l’auditoria ho aconsellés”.

“Finalment”, apunta Jordi Martí, “volem fer palès novament i de manera inequívoca la necessitat dels governants d’abordar els projectes de la ciutat amb la major seriositat, amb el rigor que els ciutadans ens exigeixen , i impulsar els carrils bici i altres solucions de mobilitat amb estudis d’impacte, consens territorial i prioritzant la qualitat de l’espai públic per sobre de la quantitat d’obra feta. Aquesta premissa és important, però encara més que els governants hem de prioritzar les demandes que els veïns qualifiquen de prioritaris pel barri”.

A Galvany la demanda més consensuada entre tots els veïns es diu “BUS de barri”. Tant el regidor Jordi Martí com el Bartolomé Criado han recordat que aquest bus donaria servei a un amplíssim grups de veïns que diàriament es desplacen en un districte de fortes pendents. Un BUS de barri que connecti les zones sud del districte amb els equipaments públics bàsics com són el CAP Adrià i Can Castelló o Casa Sagnier.

“Quina paradoxa”, ha senyalat Jordi Martí, “gastar-se milions d’euros en fer carrils bici d’esquena als veïns i mal executats i no donar una eina bàsica de transport públic com és el bus de barri, gestionat per TMB, empresa metropolitana pública”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: