Sònia Recasens aconsegueix que el govern Colau hagi d’endegar una campanya per atraure a Barcelona un turisme responsable i sostenible

Captura de pantalla 2018-02-13 a las 19.43.50

La portaveu adjunta del grup del PDeCAT, que ha defensat la proposició que ho demana a la comissió d’Economia i Hisenda, denuncia el discurs turismefòbic de l’executiu de Barcelona en Comú, que ha provocat la desafecció entre la ciutadania i un sector molt important de la ciutat

 

La portaveu adjunta del Grup Municipal del PDeCAT, Sònia Recasens, ha aconseguit avui que el govern que encapçala Ada Colau hagi d’endegar una campanya per atraure a Barcelona un turisme responsable i sostenible. Sònia Recasens, que ha defensat la proposició que ho demana a la comissió d’Economia i Hisenda, denuncia el discurs turismefòbic de l’executiu municipal de Barcelona en Comú, que ha provocat la desafecció entre la ciutadania i un sector molt important de la ciutat.

La Comissió d’Economia i Hisenda ha aprovat una proposició presentada pel PDeCAT, transaccionada amb els grups d’ERC i el PSC; i que  ha comptat amb el suport de C’s,  i el  PP, mentre que BComú i la CUP han votat en contra. El text de la iniciativa acorda: “instar al Govern Municipal a garantir els recursos suficients a Turisme de Barcelona, en el marc d’un contracte-programa, aixecant el topall fixat a l’aportació que rep provinent de l’impost turístic que es recapta a la ciutat de Barcelona, per tal de, sota el paraigües del model d’èxit de col•laboració publico-privada:

  1. Llançar estratègies de posicionament internacional de la ciutat de Barcelona.
  2. Engegar campanyes per atraure un turisme responsable i sostenible, i promocionar nous recursos turístics tangibles i intangibles,  que a través d’una nova oferta cultural, més diversificada, ajudin a garantir l’equilibri, la permeabilitat territorial i la qualitat de les estades turístiques.
  3. Reforçar el programa Barcelona Convention Bureau per seguir sent un dels principals destins del turisme de reunions i congressos.
  4. Promoure els viatges de bloggers i influencers a la ciutat com a eina de promoció i atracció.
  5. Elaborar un pla de foment de l’ocupació de qualitat en el sector, reforçant la formació i  la creació de nous llocs de treball, així com l’impuls d’ iniciatives econòmiques, socials i culturals als barris.”

La portaveu adjunta ha agraït les aportacions al text d’ERC i el PSC “que milloren el text”. Com ha assenyalat Recasens, de la presentació dels resultats de la darrera Enquesta de Serveis Municipals destaca una dada alarmant: la preocupació  pel turisme, que va augmentant any rere, l’any 2017 es situa en un 16%. “Sota el seu govern aquest indicador no fa més que augmentar”, ha dit Recasens dirigint-se la govern Colau.

Recasens ha criticat que el govern que encapçala Ada Colau “s’ha dedicat a alimentar discursos turismofòbics, a posar traves a l’activitat turística amb moratòries i suspensions, i no gestionant el turisme”. “És preocupant que es posi fre a un dels sectors més importants de la ciutat per la generació de llocs de treball i per la seva transversalitat. Han estat els instigadors de la desafecció entre la ciutadania i un sector important de la ciutat”, ha dit Recasens, que ha afegit que la gestió del govern ha estat  “desastrosa, un fracàs”.

La portaveu adjunta del Grup Demòcrata ha recordat que en el passat mandat es van emprendre accions per gestionar el turisme, com la moratòria dels apartaments turístics, la regulació dels busos turístics o de les visites al Parc Güell, es va negociar amb el govern de la Generalitat l’impost turístic i majors recursos. “Però el govern Colau el que fa ara és estigmatitzar el sector”. A parer de Recasens, la situació que s’ha generat amb la gestió del turisme, “costarà de recuperar”, i ha assenyalat que, fins i tot, la premsa internacional ha situat darrerament la ciutat de Barcelona com un dels destins turístics a evitar, en clara referència a la cadena nord-americana CNN, i el diari britànic The Independent “que va situar Barcelona entre les 8 ciutats del món que més odien els turistes perquè, segons diu el mateix diari ‘Barcelona te una Alcaldessa que no es fan dels turistes’”.

“Deixin de fer demagògia i posin-se a treballar”, ha reclamat Recasens, que ha demanat que es garanteixen recursos suficients a Turisme de Barcelona en el marc d’un contracte programa, i que s’aixequi el topall per gestionar impost turístic, i que es destini el seu import a la promoció de la ciutat.  “Volen acabar amb el model de col·laboració públic privada, volen acabar amb Turisme de Barcelona. Deixin d’estigmatitzar la col·laboració publica-privada que tan bé ha funcionat”, ha conclòs Recasens.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: