El PDeCAT denuncia que en el mandat Colau ha crescut un 54% el nombre d’assentaments i nuclis de barraques a Barcelona

2222a453-2eaa-454b-9a39-5fab38aba0e1

La regidora de benestar del Grup Demòcrata Maite Fandos qualifica de “fracàs absolut” la gestió social de Barcelona en Comú ja que des de maig de 2015 s’ha passat de 46 assentaments a 71 (+25), que acullen 443 persones (+59), un 15% més

 

La regidora de benestar del Grup Municipal del PDeCAT, Maite Fandos, ha denunciat avui que en el mandat d’Ada Colau ha crescut un 54% el nombre d’assentaments i nuclis de barraques a Barcelona. Maite Fandos ha qualificat de “fracàs absolut” la gestió social de Barcelona en Comú ja que des de maig de 2015 s’ha passat de 46 assentaments a 71 (+25), que acullen 443 persones (+59), un 15% més.

Maite Fandos ha assenyalat que, després més de dos anys i mig de mandat del govern d’Ada Colau, els assentaments irregulars estan augmentant exponencialment a la ciutat de Barcelona. “Si l’any passat ja vam haver de denunciar un augment molt important en el nombre d’assentaments i de persones que hi malviuen, un any després les coses continuen empitjorant”, ha dit.

Maite Fandos ha recordat que quan es va obrir l’oficina del Pla d’Assentaments irregulars, l’any 2012, es van detectar 62 assentaments i 736 persones que hi malvivien; al maig de 2015,  en acabar el mandat de l’Alcalde Xavier Trias, s’havien reduït fins a 46 assentaments i 384 persones. Segons dades de l’Informe per la Comissió de Seguiment de l’aplicació de l’Ordenança de Civisme, a setembre de 2016, superat el primer any del mandat de l’alcaldessa Colau, es va comptabilitzar un increment molt destacat, i es van comptar 61 assentaments i 417 persones.

 

Ara, el Grup del PDeCAT ha conegut per informacions del Govern a alguns mitjans de comunicació que, a 31 d’octubre de 2017, es van comptabilitzar 71 assentaments, en què malviuen 443 persones a la ciutat. “Són xifres molt preocupants”, ha dit Maite Fandos. En el mandat d’Ada Colau, el nombre d’assentaments i nuclis de barraques a Barcelona han crescut en un 54%, passant dels 46 de maig de 2015 als 71 d’octubre de 2017. El nombre de persones que hi viuen també ha augmentat des que Govern Ada Colau en un 15%, passant de 384 a 443 en el mateix període.

 

El mes de febrer de 2017, ara fa un any, el Grup Municipal Demòcrata ja va forçar el govern Colau a concretar el Pla d’assentaments irregulars a la ciutat a la vista dels augments de nuclis de barraques que s’estaven produint. La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports va aprovar una Proposició del Grup del PDeCAT que instava el Govern municipal “a concretar l’actual model d’atenció i intervenció davant els assentaments irregulars que comporti cadascun dels següents aspectes:

  1. Diagnosi de la situació actual.
  2. Programes d’inserció laboral.
  3. Plans d’allotjament alternatiu.
  4. Plans de formació i millora de les capacitats de les persones per incrementar les oportunitats d’inserció laboral.
  5. Acompanyament per a regularitzar la seva situació administrativa.
  6. Convocatòria i celebració periòdica de les Taules de Seguiment, política i social, per informar als diferents agents.”

“Lamentablement les coses continuen empitjorant; no sabem què és el que estant fent; l’únic que veiem és que els assentaments augmenten”, ha dit Fandos. “El govern diu que té la voluntat, però ens preocupa perquè no és veuen els resultats, els números no els acompanyen, esperem que les coses canviïn perquè darrera els números freds hi ha persones que malviuen a la ciutat”, ha exposat  Maite Fandos, que ha conclòs que “·estem davant del gran fracàs i del gran engany de Colau i les seves polítiques socials”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: