Recasens aconsegueix que el Govern Colau assumeixi i dugui a terme les recomanacions de la Síndica sobre l’esfondrament dels nínxols de Montjuïc

DTrx5PtW4AA0Fje 

La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata, que ha defensat la proposició a la Comissió de Presidència, lamenta el silenci inexplicable de l’alcaldessa Colau davant aquests fets

La portaveu adjunta del Grup del PDeCAT a l’Ajuntament, Sònia Recasens, ha aconseguit que el Govern d’Ada Colau assumeixi i dugui a terme les recomanacions de la Síndica de greuges de la ciutat sobre l’esfondrament dels nínxols de Montjuïc. Sònia Recasens, que avui ha defensat la proposició a la Comissió de Presidència, lamenta el silenci inexplicable de l’alcaldessa Colau davant aquests fets.

Sònia Recasens ha defensat una proposició a la Comissió de Presidència d’aquest matí que fa referència a l’esfondrament de 144 nínxols al Cementiri de Montjuïc el passat mes de setembre. La proposició ha comptat amb el suport unànimes de tots els grups municipals i acorda: “Que tenint en compte l’especial sensibilitat que mereix el tractament dels fets ocorreguts arran de l’esfondrament de 144 nínxols al cementiri de Montjuïc, per part de l’Ajuntament de Barcelona es duguin a terme les recomanacions indicades a l’informe de la Síndica de Barcelona així com que a la valoració dels danys a indemnitzar a les persones perjudicades s’inclogui el dany moral sofert, si s’escau”.

La regidora ha explicat que el PDeCAT ha denunciat, des de que van tenir llocs els fets, el  passat mes de setembre de 2017, la gestió deficient de l’Ajuntament amb uns fets molt sensibles i que afecten la memòria dels difunts. Recasens també ha lamentat de manera contundent  i ferma el silenci, “a hores d’ara inexplicable”, de l’alcaldessa pels fets ocorreguts als cementiris de la ciutat.

Després dels fets, ha explicat la regidora Recasens, “es va demanar la convocatòria d’un consell d’administració, que finalment es va celebrar i on vam rebre les explicacions oportunes”. “També”, ha prosseguit, “es van proposar millores, un nou Pla Director de Cementiris, augmentar el pressupost pel manteniment dels cementiris, especialment per el de Montjuïc; un nou protocol tècnic per atendre les famílies, en cas que tornés a passar; i també un pla d’inspecció tècnica; mesures perquè en un futur no es repeteixi cap accident similar”.

“No és un incident com altres, s’ha provocat patiment a les famílies”,  ha lamentat Recasens, que ha afegit que amb la denúncia que des del primer dia va fer el seu grup “no vam fer demagògia, vam ser curosos”.

La regidora s’ha referit a l’informe “contundent” de la Síndica de Greuges de Barcelona que recull que en l’actuació de l’esfondrament del dia 15 de setembre es va actuar amb falta de rigor i transparència i de manera poc adequada cap a les víctimes, en un tema que exigia la màxima sensibilitat en el seu tractament.

Recasens ha explicat que en base a les demandes que fa la Síndica se sustenta la iniciativa que s’ha portat a votació: “demanem que s’atengui a aquest informe i també que s’incloguin els danys morals a les famílies en la valoració de les possibles responsabilitats. No volen una ciutat deshumanitzada”.

Tots els grups s’han posicionat a favor de la iniciativa, Recasens ha afegit “reconèixer errors és primer pas per garantir credibilitat dels càrrecs que ostentem”, ha dit en referència al regidor Eloi Badia, però ha tornat a lamentar que “l’alcaldessa Ada Colau no ho hagi fet”. “Agraeixo el suport unànime de tots els grups, quan tot plenari coincideix en anàlisi i diagnosi ens ha de fer veureu quines són les actuacions a emprendre partir d’ara”, ha conclòs Recasens.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: