Trias garanteix la col·laboració del PDeCAT per fer possible “el més difícil: l’aplicació de l’ordenança modificada de terrasses”; i diu que “ja hem patit prou amb aquest tema”

El president del Grup Municipal Demòcrata destaca l’exemple de perseverança i pressió política en positiu del Gremi de Restauració, “que ens ha convençut a tots”, i reclama al Govern Colau que socialitzi els resultats d’aplicar la nova norma amb els regidors de districte i el mateix gremi 

 

El President del Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha garantit avui la col·laboració de la seva formació per fer possible “el més difícil: l’aplicació de l’ordenança modificada de terrasses”, i ha dit que “ja hem patit prou amb aquest tema”. Xavier Trias ha destacat l’exemple de perseverança i pressió política en positiu del Gremi de Restauració, “que ens ha convençut a tots”, i ha reclamat al Govern Colau que socialitzi els resultats d’aplicar la nova norma amb els regidors de districte i el mateix gremi.

 

La majoria del grups polítics i el Govern municipal han tancat avui un acord amb el Gremi de Restauració de Barcelona sobre les bases per tirar endavant la modificació de l’ordenança de terrasses, després de més de dos anys de conflicte obert amb el sector de bars i restaurants de la ciutat per la rigidesa de l’executiu d’Ada Colau a l’hora d’aplicar l’ordenança en vigor. Xavier Trias, amb l’Alcaldessa, els màxims responsables del Gremi i la resta de presidents i portaveus dels Grups municipals que participen de l’acord, han presentat en roda de premsa conjunta l’acord de ciutat que pot permetre que el mes de març s’aprovi la nova ordenança ja modificada que tanqui el conflicte.

 

Trias ha recordat que va ser en l’anterior mandat, essent ell alcalde, que es va aprovar la nova ordenança de terrasses, que va néixer per cercar l’equilibri entre els que exigien més restricció i el que reclamaven més tolerància, i que es va acabar aprovant amb el suport del Gremi de Restauració; “però després, quan la vam voler aplicar ja vam veure que hi havia molts problemes i que calia fer modificacions”.

 

“Calia una nova ordenació; i per això era necessari aconseguir complicitats de molts sectors”, ha dit Xavier Trias ; i en aquest sentit, l’exalcalde ha volgut destacar com a exemple i felicitar “la perseverança i l’estratègia de pressió política en positiu del Gremi de Restauració, que ha aconseguit convèncer-nos a tots”. Així, Trias ha recordat la campanya de personatges coneguts que apadrinaven la seva terrassa de referència a la ciutat, o la recollida de més de 18.000 firmes a favor d’unes noves disposicions normatives, “que tots els grups vam avalar, una proposta que finalment ha estat decisiva en el canvi de posició del Govern”.

 

Trias ha compromès la col·laboració del Grup de PDeCAT per aprovar la nova normativa i aconseguir la seva aplicació, a l’espera de conèixer el detall del text final que es tramitarà a partir del pròxims mes de gener, i al qual es podrien presentar esmenes. “Ja hem patit prou amb el tema terrasses”, ha dit l’exalcalde, que ha reclamat al Govern Colau que “socialitzi el resultat de l’aplicació de l’ordenança modificada de terrasses amb regidors municipals de districte per aconseguir que s’apliqui correctament; i també socialitzar-lo amb el Gremi de Restauració”. En aquest darrer missatge, Trias ha advertit que “som un país en que fàcilment es cau en la picaresca, i s’ha de dir al sector, a bars i restaurants, que tenen l’oportunitat única de demostrar el que han demostrat es seus dirigents al Gremi, responsabilitat, seny, sentit comú i seriositat en l’aplicació de les normes”.

 

 

 

Barcelona, 5 de desembre de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: