El Grup Municipal Demòcrata fa una abstenció tècnica als pressupostos d’Ada Colau pel 2018 i s’ofereix per seure i parlar amb el govern

Captura de pantalla 2017-11-14 a las 19.07.24

El portaveu adjunta Sònia Recasens afirma que aquesta abstenció no és un xec en blanc i que el projecte de pressupostos és “propi d’un Govern espantat i sense ambició”

 

El Grup Municipal Demòcrata fa una abstenció tècnica als pressupostos d’Ada Colau pel 2018 i s’ofereix per seure i parlar amb el govern . El portaveu adjunta Sònia Recasens afirma que aquesta abstenció no és un xec en blanc i que el projecte de pressupostos és “propi d’un Govern espantat i sense ambició”.

 

A la Comissió d’Economia i Hisenda celebrada aquesta tarda a l’Ajuntament de Barcelona, s’ha aprovat inicialment el projecte de Pressupost General de l’Ajuntament de Barcelona per  l’any 2018. El grup del PDeCAT s’ha abstingut per tal que el projecte pugui començar la seva tramitació. La portaveu adjunta Sònia Recasens ha explicat que el PDeCAT va oferir a l’alcaldessa “seure i parlar” si trencava amb el PSC. El trencament del pacte de govern entre BComú i el PSC s’ha produït, “farem el que ens vam comprometre”. Recasens ha assenyalat que d’aquesta manera vol també “enviar un missatge de calma i tranquil·litat, a famílies, empreses, restauradors, entitats, sindicats… de que treballarem pel que sempre hem treballat: per una ciutat forta i valenta”.

 

La regidora ha explicat que avui, amb el sentit de vot que emet el PDeCAT “fem una abstenció tècnica, no és cap xec en blanc”. “Si avui votàvem en contra el camí  quedava escapçat. Ens asseurem i parlarem, ho vam dir i ho fem” ha dit la regidora que ha afegit que ara, en les setmanes que queden de negociació, cal que per part del govern “es produeixen canvis, que deixin de menystenir el principal grup de l’oposició, amb sinceritat”. La portaveu adjunta ha insistit en que “sense confiança i sinceritat no hi haurà diàleg” i ha criticat els atacs de l’alcaldessa el passat dissabte contra els presos polítics, “és un atac contra la gent de Catalunya que dissabte a la tarda, amb llum, deia que els volia lliures”.

 

Recasens ha afirmat que aquest “no és el nostre pressupost” i ha afegit que “és un pressupost propi d’un Govern espantat, sense ambició i que congela la despesa i petrifica el deute en els nivells més baixos”. També ha assenyalat que és un  pressupost que frena inversions, només creixen 0.87%, i en el que la despesa corrent creix l’IPC, això vol dir congelació. “És trist i sense ambició, estem a les portes de les retallades”. La regidora ha criticat que certes partides, com propaganda, estudis, protocol, tornen a pujar; mentre que les destinades a l’impuls econòmic de la ciutat baixen.

 

Recasens ha afirmat que el que perjudica la ciutat són els discursos catastrofistes que fan alguns grups municipals, i ha insistit en què l’abstenció no és un xec en blanc. La regidora ha assenyalat que el BComú està aïllada i que no es pot estar sotmetent  constantment a qüestions de confiança. Cal que recuperin la confiança amb els grups i entre tots tirar endavant la ciutat. Seurem i parlarem si es recupera la confiança i hi ha canvi als pressupostos, que reverteixen les retallades en àrees com les de comerç.

 

“Volem parlar de Barcelona i de si el principal instrument per fer política que té l’Ajuntament, institució que no està intervinguda com si ho estan altres, tira endavant pel bé de la ciutat. Farem esmenes, veurem com queda la nostra proposta per seure i parlar”, ha finalitzat la regidora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: