El Govern d’Ada Colau tomba la proposta del PDECAT de celebrar una audiència publica per debatre sobre el turisme a la ciutat

comissioeconomia

La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata, Sònia Recasens, ha defensat la  proposició a la Comissió d’Economia i Hisenda, que també demanava presentar un pla d’acció en el termini de dos mesos per pal·liar aquesta desafecció entre els ciutadans de Barcelona i el turisme

 

El Govern d’Ada Colau tomba la proposta del PDECAT de celebrar una audiència publica per debatre sobre el turisme a la ciutat. La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata, Sònia Recasens, ha defensat la  proposició a la Comissió d’Economia i Hisenda, que també demanava presentar un pla d’acció en el termini de dos mesos per pal·liar aquesta desafecció entre els ciutadans de Barcelona i el turisme. A la Comissió d’Economia i Hisenda celebrada aquesta tarda, la portaveu adjunta Sònia Recasens, ha defensat una proposició, que no s’ha aprovat, que acordava:

 

  1. Presentar en aquesta Comissió un pla d’acció en el termini de dos mesos per pal·liar aquesta desafecció entre els ciutadans de Barcelona i el turisme.

 

  1. Convocar una Audiència Pública, en el termini de tres mesos i amb àmplia difusió de la convocatòria, on el Govern Municipal presenti les mesures que s’estan duent a terme per gestionar el turisme a la ciutat de Barcelona, i on la ciutadania pugui debatre amb representants del Govern Municipal les qüestions més significatives sobre el model turístic de la ciutat de Barcelona.

 

Recasens ha explicat que a principis de novembre, el Govern municipal va presentar els resultats de l’última Enquesta de Serveis Municipals, en les que hi havia una dada preocupant: es duplica el percentatge de persones que esmentaven turisme no com motor  econòmic sinó com problema. “Des de que estan al govern aquest indicador no fa més que créixer”, ha denunciat Recasens que ha assenyalat que “el govern d’Ada Colau ha estat eficaç amb discursos turismofòbics, però incapaç de prendre mesures per gestionar turisme, per despressionar turisme del centre. Ha fet una gestió desastrosa”.

 

La portaveu adjunta ha recordat mesures que es van prendre sota el mandat de l’alcalde Xavier Trias per gestionar el turisme, com la lluita contra els habitatges d’ús turístic il·legals, la regulació dels autobusos turístics a certes zones de la ciutat; l’accés previ pagament a la zona històrica del Park Güell; l’acord amb la Generalitat per l’impost turístic… “Però durant el govern d’Ada Colau s’ha estigmatitzat i criminalitzat sector, judicialitzat processos”.

 

Per a Recasens una manera de poder confrontar models i contrastar amb ciutadania  el turisme seria convocar Audiència Pública, tant que els agrada debatre a places i carrer, seria oportú convocar aquesta audiència, en tres mesos per presentar mesures que s’estan duent a terme”. També, tal i com reclamava la proposició, Recasens ha afirmat que seria oportú presentar un pla d’acció en el termini de dos mesos per pal·liar aquesta desafecció entre els ciutadans de Barcelona. La proposició no s’ha aprovat. Els grups del PDeCAT, ERC i PSC han votat a favor de la iniciativa; mentre que BComú, C’s i la CUP han votat en contra; i el PP s’ha abstingut.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: