Sònia Recasens: “Per retenir empreses, no hi ha millor pla que derogar el decret per agilitzar el canvi de seus socials”

 

El Grup Municipal Demòcrata aconsegueix que el Consell Plenari aprovi una proposició que demana la retirada del Reial Decret-Llei del Govern espanyol que promou la fugida de seus socials, i que expressa ple suport als agents econòmics i socials de la ciutat

La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata a l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha afirmat avui que “per retenir empreses, no hi ha millor pla que derogar el decret per agilitzar el canvi de seus socials”. El Grup Municipal del PDeCAT ha aconseguit avui que el Consell Plenari aprovi una proposició que demana la retirada del Reial Decret-Llei del Govern espanyol que promou la fugida de seus socials, i que expressa ple suport als agents econòmics i socials de la ciutat.

Sònia Recasens ha presentat una proposició, que  s’ha aprovat gràcies als vots del PDeCAT i ERC; l’abstenció de la CUP, BComú i PSC; i els vots en contra de C’s i el PP, que acorda:

  1. Expressar el suport de l’Ajuntament de Barcelona als agents econòmics i socials de la ciutat i continuar garantint que la institució treballarà al seu costat per tal d’impulsar l’activitat econòmica com a garantia de progrés econòmic i social a Barcelona.
  1. Que l’Ajuntament de Barcelona demani formalment la retirada del Real Decret-Llei publicat al BOE el passat 7 d’Octubre per agilitzar el canvi de seus socials de les empreses.

Sònia Recasens ha iniciat la seva intervenció amb un sentit record pel conseller Joaquim Forn, avui citat a declarar davant la jutgessa de l’Audiència Nacional. “Voldria que l’esperit d’aquesta proposició recollís el tarannà de molts polítics, com en Quim, que sempre han treballat des de la lleialtat, la defensa a les seves creences, buscant el consens i amb la voluntat de que amb la política i des de la política aconseguirem un món millor”.

Recasens ha explicat que la ciutat de Barcelona “ha viscut moments molt complexes, amb una crisi econòmica i amb la xacra de l’atur. Tot i que des del 2014 es detecta una lleu recuperació, encara hi ha molta gent que pateix”. Per a Recasens, “una de les claus d’aquesta recuperació passa per teixit empresarial, les PIME’s que han forjat, juntament amb les institucions, un model social, de col·laboració públic-privada, que ha generat riquesa i llocs de treball”. A parer de la portaveu adjunta del Grup del PDeCAT, “és necessari que les PIME’s trobin un bon clima de treball i no que se les convidi a desaparèixer”. Recasens ha assenyalat que l’alcaldessa Ada Colau va renunciar a aquest model, però ara sembla que ho entén de manera diferent, “la col·laboració públic-privada és importantíssima, unint esforços podem assolir objectius“.

La regidora del Grup Demòcrata ha recordat a l’alcaldessa que està governant amb el PSC, partit que defensa el 155 i que abans va donar suport al Reial Decret-Llei publicat al BOE el passat 7 d’Octubre per agilitzar el canvi de seus socials de les empreses. “Demanem que facin confiança a la ciutat de Barcelona, votin a favor del model de la col·laboració públic-privada i es demani la retirada del decret”, ha reclamat.

Recasens ha criticat el sentit del vot del PSC, partit responsable de la promoció econòmica dins del govern municipal: “no m’estranya la posició de PP i C’s, però avui el PSC es referma en aquest bloc unionista. Diuen que tenen un pla per retenir empreses, i no hi ha millor pla que derogar aquest decret; no hi ha millor pla per retenir empreses que expliquem que Barcelona treballa unida i estable cap al progrés”.

Barcelona, 2 de novembre de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: