Xavier Trias demana a Ada Colau que l’Ajuntament reconegui el President Puigdemont com a únic President legítim de la Generalitat de Catalunya

El Grup Municipal Demòcrata presentarà aquest prec al Consell Plenari del proper dijous, on també defensarà una proposició que demana la retirada del Real Decret-Llei per agilitzar el canvi de seus socials de les empreses i expressa suport als agents econòmics i socials de la ciutat

 

El President del Grup Municipal del PDeCAT, Xavier Trias, demanarà a l’alcaldessa Ada Colau que l’Ajuntament de Barcelona reconegui el Molt Honorable President Carles Puigdemont i Casamajó com a únic President legítim de la Generalitat de Catalunya. El Grup Municipal Demòcrata presentarà aquest Prec en el Consell Plenari del proper dijous, on també defensarà una Proposició que demana la retirada del Real Decret-Llei per agilitzar el canvi de seus socials de les empreses i expressa suport als agents econòmics i socials de la ciutat.

 

Les iniciatives que el Grup Demòcrata ha registrat per ser debatudes al Consell Plenari, que se celebra el proper dijous, tenen relació amb els temps que està vivint el país. Així, el president del grup del PDeCAT al consistori formularà un Prec dirigit a l’alcaldessa Ada Colau que demana: “Que atenent la declaració aprovada pel Parlament de Catalunya en data 27 d’octubre d’enguany i la posterior intervenció del Govern de l’Estat Espanyol de les institucions catalanes amb l’aplicació de l’article 155 CE, per part de l’Ajuntament de Barcelona es reconegui el Molt Honorable President Carles Puigdemont i Casamajó com a únic President legítim de la Generalitat de Catalunya”.

 

De la seva banda, la portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata, Sònia Recasens, presentarà una proposició que acorda:

 

  1. Expressar el suport de l’Ajuntament de Barcelona als agents econòmics i socials de la ciutat i continuar garantint que la institució treballarà al seu costat per tal d’impulsar l’activitat econòmica com a garantia de progrés econòmic i social a Barcelona.

 

  1. Que l’Ajuntament de Barcelona demani formalment la retirada del Real Decret-Llei publicat al BOE el passat 7 d’Octubre per agilitzar el canvi de seus socials de les empreses.

 

També el regidor del PDeCAT Jordi Martí presentarà un prec al govern que demana: “Que atenent els greus incidents protagonitzats aquest diumenge dia 27 d’octubre per grups ultres després de la manifestació unionista, amb agressions a ciutadans, incidents racistes i enfrontaments amb els Mossos d’Esquadra, per part de l’Ajuntament de Barcelona es procedeixi a donar les instruccions precises per tal d’investigar i aclarir els fets i es procedeixi a la seva denúncia davant la Fiscalia per tal que puguin ser objecte de condemna i sanció tots aquells comportaments d’odi, xenòfobs i violents esdevinguts, personant-se aquest Ajuntament com a acusació particular”.

 

Finalment, el Grup Municipal Demòcrata està negociant amb altres grups municipals l’aprovació d’una Declaració Institucional que proclama que:

 

“El dia 30 d’octubre el Fiscal General de l’Estat va presentar davant l’Audiència Nacional i el Tribunal Supremo querelles per sedició, rebel·lió i malversació de fons públics contra el legítim Govern de la Generalitat de Catalunya i contra la Mesa del Parlament de Catalunya per haver dut a terme l’aplicació del mandat popular sorgit  del referèndum de l’1-O.  Aquests actes es venen a sumar a una campanya d’ús arbitrari de la justícia espanyola amb fins polítics contra l’independentisme català, com ja s’ha vist en els casos dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, els presos polítics Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, o contra els condemnats per haver organitzat la consulta del 9N. Des d’aquest consistori, i al llarg  dels segles, sempre s’han defensat les institucions de govern de Catalunya, cosa que no deixarem de fer. El compromís de Barcelona amb la llibertat, la pau, el diàleg i Catalunya és absolut i innegociable sota cap concepte. Atès tot això el Plenari del Consell Municipal de Barcelona expressa:

 

  • El ple suport al Govern legítim de la Generalitat de Catalunya i la nostra reconeixença com a únic Govern legítim del poble català al haver sigut elegit per aquest.

 

  • El ple suport a la Mesa del Parlament de Catalunya.

 

  • La fi de la judicialització de la política catalana i la condemna de l’arbitrarietat i politització amb la que s’estan aplicant les lleis tot pervertint la separació de poders de qualsevol Estat de dret digne de tal nom.

 

  • La fi immediata de la repressió i l’inici del diàleg que sempre s’ha ofert des de les institucions catalanes.

 

Barcelona, 31 d’octubre de 2017

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: