L’Ajuntament de Barcelona suspèn l’activitat institucional i reclama l’alliberament immediat dels presos polítics Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

El Grup Municipal Demòcrata signa una declaració conjunta amb els grups de BComú, ERC i la CUP que també defensa la llibertat d’expressió, de manifestació i de participació política i exigeix que el govern de l’Estat doni resposta a les propostes de diàleg plantejades pel govern de la Generalitat

 

L’Ajuntament de Barcelona ha acordat avui suspendre la seva activitat institucional en protesta per l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l’ANC i Òmnium respectivament, i ha reclamat l’alliberament immediat d’aquests presos polítics. El Grup Municipal Demòcrata al consistori de la capital catalana ha signat una declaració conjunta amb els grups de BComú, ERC i la CUP, que també recull la defensa de la llibertat d’expressió, de manifestació i de participació política i que exigeix que el govern de l’Estat doni resposta a les propostes de diàleg plantejades pel govern de la Generalitat.

 

Aquest matí s’ha celebrat a l’Ajuntament una reunió extraordinària i urgent de la Junta de Portaveus per analitzar la situació que ha provocat la decisió de l’Audiència Nacional espanyola d’empresonar Jordi Sánchez i Jordi Cuixart acusant-los de sedició. La majoria que han conformat els grups municipals del PDeCAT, Barcelona en Comú, ERC i la CUP han acordat suspendre les reunions de les Comissions de Plenari convocades per avui i demà, així com la resta d’activitat institucional. Els quatre grups, juntament amb el regidor no adscrit Gerard Ardanuy, han acabat signant una declaració conjunta que l’Alcaldessa Ada Colau, acompanya dels cap de grup Xavier Trias, Alfred Bosch i Maria José Lecha ha llegit a la Galeria Gòtica de la Casa Gran.

 

Aquesta declaració assenyala:

 

“Davant la greu decisió de la jutgessa de l’Audiència Nacional del passat 16 d’octubre de 2017, que va decretar l’ingrés a presó sense fiança de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, acusats d’un delicte de sedició; considerem que l’existència de presos polítics no té cabuda dins l’actual Unió Europea, atempta contra els drets recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 10 de desembre del 1948, i també contra el Conveni Europeu per la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals adoptada pel Consell d’Europa l’any 1950 i ratificada per l’Estat Espanyol.

És per aquest motiu que els grups sotasignants de l’Ajuntament de Barcelona acorden:

  1. Suspendre l’activitat institucional de l’Ajuntament durant el dia d’avui i demà com a senyal de protesta per l’empresonament i en solidaritat amb els Srs. Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

 

  1. Defensar el dret a la llibertat d’expressió, de manifestació i de participació política.

 

  1. Rebutjar la judicialització de la vida política amb que l’estat espanyol vol donar resposta a un conflicte polític que requereix solucions democràtiques i exigir una efectiva separació de poders.

 

  1. Demanar la posada en llibertat dels presos polítics Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i exigir que el govern de l’estat doni resposta a les propostes de diàleg plantejades per part del govern de la Generalitat i altres actors polítics i institucionals.

 

  1. Cridar a la ciutadania a seguir defensant pacíficament els seus drets i llibertats.

 

  1. Expressar la nostra solidaritat amb el seus familiars, amics i les entitats que encapçalen.”

 

 

 

 

Barcelona, 17 d’octubre de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: