El Grup Demòcrata lamenta el silenci del Govern Colau davant l’ensorrament de nínxols a Montjuïc i li reclama sensibilitat amb les famílies afectades

DIARIO EL PAÍSCaptura de pantalla 2017-09-19 a las 17.51.32

La portaveu adjunta del grup del PDeCAT, Sònia Recasens, tem que no s’estiguin realitzant els protocols que asseguren un tractament adequat de restes humanes i reclama una reunió extraordinària del Consell d’Administració de Cementiris de Barcelona per avaluar què ha passat i conèixer les mesures per resoldre aquesta “greu crisi” 

 

La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata, Sònia Recasens, ha lamentat avui el silenci que el Govern d’Ada Colau està mantenint davant l’enfonsament de més d’un centenar de nínxols del cementiri de Montjuïc i li ha reclamat sensibilitat i proximitat amb les famílies afectades. Sònia Recasens ha expressat el seu temor perquè no s’estiguin realitzant els protocols que asseguren un tractament adequat de restes humanes i ha reclama una reunió extraordinària del Consell d’Administració de l’empresa municipal Cementiris de Barcelona per avaluar què ha passat i conèixer les mesures per resoldre aquesta “greu crisi”.

 

Recasens ha enviat avui una carta al regidor del Govern municipal, Eloi Badia, en que li reclama la convocatòria urgent “d’un Consell d’Administració Extraordinari per tal que puguem ser informats de les causes que han provocat els malaurats incidents així com de les mesures que s’han pres i les que es preveu dur a terme en relació amb els fets”. La regidora del Grup de PDeCAT a Barcelona es refereix a l’ensorrament la matinada del passat divendres, 15 de setembre, de 140 nínxols del Cementiri municipal de Montjuïc.

 

“Estem molt preocupats per la incompareixença del Govern municipal davant uns fets gravíssims. Desenes de cossos i centenars d’ossos es barregen en una muntanya de runa. Cal ser extremadament sensibles i propers als ciutadans i les famílies afectades”, ha dit Recasens. La portaveu del Grup Demòcrata ha indicat que la seva formació vol conèixer si s’estan complint els protocols previstos en el tractament de restes humanes, com s’està realitzant el procés d’identificació d’aquestes restes. Més en concret, el PDeCAT vol saber si són certes les informacions que apunten que s’han traslladat de manera provisionals cossos sencers a d’altres espais del cementiri sense avisar les famílies afectades.

 

Sònia Recasens també ha explicat que en el transcurs del Consell d’Administració reclamarà conèixer detalls en el desplegament del compliment del Pla director de Manteniment del Cementiri de Montjuïc, que data de l’any 2007, i quina ha estat l’evolució dels pressupostos destinats a manteniment.

 

Recasens ha recordat que “aquest cop” el Govern municipal d’Ada Colau “no es pot justificar ni amagar darrer de debats sobre concessionàries o gestió privada, Cementiris de Barcelona és una empresa cent per cent municipal, on la responsabilitat és exclusiva de l’Ajuntament, i correspon al Govern municipal donar la cara, davant de l’opinió pública, però sobretot, davant de les famílies afectades, ser sensible, i explicar amb detall com pensa resoldre aquesta greu crisi”.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: