Trias: “La idea de Barcelona no es rendirà mai, per molt que sigui atacada, gràcies a la força de la seva gent i perquè se sap protegida pels cossos que avui premiem”

Captura de pantalla 2017-09-08 a las 11.32.12.png

 

El president del Grup Municipal Demòcrata agraeix la feina el 17 d’agost a Guàrdia Urbana, Mossos, Sistema d’Emergències Mèdiques, Bombers i Centre d’Urgències Socials, guardonats avui amb la Medalla d’Or de la ciutat al Mèrit Cívic i la fa extensiva al conjunt dels seus ciutadans “per haver estat a l’altura”

 

Per al líder del PDeCAT a l’Ajuntament, “tenim uns cossos de seguretat i emergència de gran qualitat, uns cossos que encara que alguns vulguin tacar no ho podran fer, perquè els fets demostren com són i com actuen” 

 

El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, ha exposat que “la idea de Barcelona continua i no es rendirà mai, per molt que sigui atacada, gràcies a la força de la seva gent i perquè se sap protegida pels cossos que avui premiem”. Xavier Trias ha agraït la feina el 17 d’agost a Guàrdia Urbana, Mossos, Sistema d’Emergències Mèdiques, Bombers i Centre d’Urgències i Emergències Socials, guardonats avui amb la Medalla d’Or de la ciutat al Mèrit Cívic i la fa extensiva al conjunt dels seus ciutadans “per haver estat a l’altura”.

El Saló de Carles Pi Sunyer de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit avui la celebració d’un Ple municipal Extraordinari que ha debatut i aprovat, amb l’únic vot en contra de la CUP, un acord per atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic de la ciutat a la Guàrdia Urbana de Barcelona, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, el cos de Mossos d’Esquadra, el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona (Bombers) i el Sistema d’Emergències Mèdiques, per la seva actuació destacada i exemplar el passat 17 d’agost, davant l’atemptat terrorista a La Rambla de Barcelona.

Xavier Trias ha iniciat la seva intervenció donant, en nom del grup del PDecat a l’Ajuntament, “tot el suport a les víctimes i familiars de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, tot el nostre suport i estima a les persones que han patit i encara pateixen. Aquesta ciutat, aquest país, està amb vosaltres i ho estarà en tot moment i en tot el que calgui”. Trias ha continuat amb un agraïment “molt profund i sincer als cossos de seguretat i d’emergències que avui la ciutat de Barcelona premia amb la Medalla d’or al mèrit cívic. Agrair als bombers, al sistema d’emergències mèdiques, al centre d’urgències i emergències, als Mossos, i especialment a la nostra estimada Guàrdia Urbana per tot el que van fer durant els atemptats del passat 17 d’agost que es van produir contra la nostra ciutat. Per tot el que van fer aquells dies, però també per tot el que fan cada dia durant tots els dies de l’any”.

“A vegades fa falta una desgràcia per ser conscients de tot el que aquests cossos fan per tots nosaltres a diari, per valorar tot el que es juguen per protegir-nos i salvar-nos. A vegades cal valorar el que hem construït i el que hem aconseguit, agrair i saber valorar la feina ben feta”, ha insistit el cap del Grup Demòcrata. Per a Trias, el 17 d’agost i els dies següents, “tots aquests cossos es van comportar amb una professionalitat sense taca, amb una dedicació plena, amb un valor absolut. Però no va ser producte de la improvisació, és així com es comporten cada dia encara que no sigui en situacions de tanta emergència o no sigui tant visible. Tenim uns cossos de seguretat i emergència de gran qualitat, uns cossos que encara que alguns vulguin tacar no ho podran fer, perquè els fets demostren com són i com actuen”.

Xavier Trias ha volgut fer extensives les medalles “també a les persones que van ajudar a les víctimes durant els primers minuts, en uns moments de tensió màxima, unes medalles a la ciutadania que va anar a donar sang de manera massiva, unes medalles que també són pels comerciants de les Rambles que van acollir persones en les seves tendes a fi de protegir-les, unes medalles a totes les persones que es van solidaritzar i ens van donar suport i estima, a tota la gent que aquests dies ha estat amb Barcelona, i també, per acabar, unes medalles a tots els ciutadans i ciutadanes de Barcelona per haver sabut estar a l’altura de les circumstàncies”.

“Perquè Barcelona va saber reaccionar. Barcelona va ser atacada i no per això Barcelona deixarà de ser el que sempre ha sigut: Barcelona continuarà essent una ciutat oberta, una ciutat lliure, una ciutat democràtica, una ciutat que lluitarà contra qualsevol totalitarisme i contra qualsevol mostra d’odi. Ens volien desestabilitzar, però no ho han aconseguit. La idea de Barcelona va ser atacada, però la idea de Barcelona continua en peu més forta que mai, una idea que no es rendirà per molt que sigui atacada. Perquè Barcelona és una ciutat que no té por ni en tindrà, gràcies a la força de la seva gent, però també perquè sap que està protegida pels cossos que avui premiem”, ha conclòs l’exalcalde de la capital catalana.

Barcelona, 8 de setembre de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: