Ciurana reclama al Govern Colau canvis en la política de seguretat, reforçant la Guàrdia Urbana sense complexes i ampliant la col·laboració amb Mossos

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata agraeix la resposta dels serveis municipals i al conjunt de la ciutat la resposta a l’atemptat del 17 d’agost i demana l’executiu municipal una Mesura de Govern que reculli les noves formes d’actuar que generaran l’anàlisi de l’actuació

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Jaume Ciurana, ha reclamat avui al Govern d’Ada Colau canvi en la política de seguretat de l’Ajuntament tot reforçant la Guàrdia Urbana sense complexes i ampliant la col·laboració amb el cos de Mossos d’Esquadra. Jaume Ciurana ha agraït  la resposta dels serveis municipals i al conjunt de la ciutat la resposta a l’atemptat del 17 d’agost i demana l’executiu municipal una Mesura de Govern que reculli les noves formes d’actuar que generaran l’anàlisi de l’actuació.

 

El Saló de Cròniques de l’Ajuntament ha acollit aquest matí una sessió extraordinària de la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Prevenció i Seguretat on, a petició del Govern municipal, s’ha debatut sobre l’actuació de tots els serveis municipals en resposta al criminal atemptat que va tenir lloc el passat 17 d’agost a La Rambla de Barcelona. En nom del PDeCAT, el portaveu Jaume Ciurana ha iniciat el seu torn de paraula amb “un sentit record i homenatge a les víctimes que, ja fos a Cambrils o Barcelona, expressaven passejant amb la família o els amics, la seva joia de viure, i que van veure com aquesta joia de viure els era arrabassada  en un acte criminal i irracional”.

 

El portaveu del Grup Demòcrata també ha tingut un record “per a totes les persones que, des del primer moment, des de l’anonimat, varen auxiliar als ferits i als afectats: vianants, botiguers, taxistes, hotelers, que es van abocar a consolar i auxiliar el ferits”. “I lògicament, també un record pels serveis d’emergència: bombers, Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, sanitaris, la gent del CUESB, els ciutadans que majoritàriament van anar a donar sang, i a tots els que dies després varen acostar-se a La Rambla a fer un homenatge a les víctimes, als serveis mèdics i d’infermeria que van tenir i encara tenen cura dels ferits, als forenses, als serveis funeraris, al personals del consolats, als serveis de neteja i al conjunt dels treballadors públics, a tots els avui els volem donar les gràcies”, ha dit Ciurana.

 

El Portaveu del Grup del PDeCAT també ha volgut agrair “a tothom per la lliçó de l’endemà i dels dies que han seguit, gràcies a tots per tornar a omplir La Rambla de vida. Tots ells ens han mostrar aquests dies la millor cara de la condició humana: la del altruisme, el civisme i la solidaritat”. Jaume Ciurana ha insistit en que “els serveis municipals van respondre bé, però la ciutat, entesa com a idea, com a concepte, també. A la professionalitat, va afegir l’ànima; va combatre l’odi amb amor, i la ràbia i la indignació amb serenitat i fermesa”.

 

Però després de l’espai pels agraïments, Ciurana també ha volgut exposar un seguit de suggeriments. Així, tot assenyalant que “Barcelona és una ciutat ben preparada per atendre emergències d’aquestes característiques”, Ciurana ha animat el Govern Colau “a buscar noves formes d’actuar”, i preparar una Mesura de Govern que reculli aquests canvis. “Tot i que el risc zero no existeix, les amenaces són mutants pel que fa a la seva tipologia i, per tant, cal estar sempre atents, treballar amb protocols oberts”, ha insistit. Ciurana també ha instat a treballar per “recuperar la complicitat ciutadana amb les forces de seguretat; aquest ha de ser una prioritat del Govern. Així com estimular la col·laboració ciutadana davant sospites o evidències de radicalització, i que això sigui vist com un servei a la comunitat”. “Salvaguardar la convivència, eliminar el risc de xenofòbia passa, entre altres coses, perquè tots i cada un dels habitants de Barcelona assumeixin la condició de ciutadà amb drets i també deures”, ha dit Ciurana.

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata ha conclòs la seva intervenció amb la suggerència de “fonamentar les respostes a aquest tipus d’amenaça establint mecanismes per fer front a comportaments que són sectaris, més que no pas d’arrel religiosa; tenir una visió metropolitana de les tasques de prevenció; i apostar per fer canvis en les polítiques de seguretat, reforçant el cos de la  Guàrdia Urbana sense complexes; i impulsant la col·laboració de la Urbana amb els Mossos d’Esquadra, que s’ha demostrat que és un cos eficaç i preparat per fer front a qualsevol contingència i al que volem felicitar explícitament”.

Barcelona, 6 de setembre de 2017

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: