Xavier Trias exigeix a l’alcaldessa Ada Colau que doni la cara, condemni sense pal·liatius i denunciï de manera immediata l’atac al Bus Turístic

gibrfm7h.jpg

Xavier Trias reclama que l’alcaldessa reuneixi, de manera urgent, els presidents dels grups municipals per conèixer l’actitud del govern i consensuar  una actitud comuna davant uns fets que no es poden tolerar

 

Xavier Trias ha exigit avui a l’alcaldessa Ada Colau que doni la cara, condemni sense pal·liatius i denunciï de manera immediata l’atac al Bus Turístic. El president Grup Municipal Demòcrata reclama que l’alcaldessa reuneixi, de manera urgent, els presidents dels grups municipals per conèixer l’actitud del govern i consensuar  una actitud comuna davant uns fets que no es poden tolerar. El passat dijous al matí un Bus Turístic de Barcelona va ser assaltat, prop de la parada del Camp Nou. Quatre encaputxats van punxar les rodes de l‘autobús i hi van escriure “El turisme mata els barris”. Tot i que els fets van tenir lloc dijous al matí no van transcendir fins dissabte. L’autoria dels fets l’ha reivindicat el col·lectiu Arran (associació juvenil vinculada a la CUP).

 

Xavier Trias ha expressat una condemna rotunda dels fets, com ja va fer el seu grup el dia que es van conèixer, i ha reclamat a l’alcaldessa que  “doni la cara que no s’amagui, condemni els fets sense pal·liatius i els denunciï de manera immediata”. “No sé a quins informes ha d’esperar quan les reivindicacions i les imatges i els danys en el  vehicle són ben evidents”, ha afirmat. Trias també ha reclamat que es depurin responsabilitats dins del govern perquè els fets es van   ocultar. El president del Grup Demòcrata també ha demanat a la CUP que reflexioni sobre  aquesta manera de fer política, “nosaltres creiem que és un error gravíssim”.

 

Trias ha lamentat que, en un moment en que Barcelona està celebrant el 25à aniversari dels JJOO i que tots recordem amb emoció i amb les paraules de benvinguda que s’oferien als atletes i visitants hi ha qui vulgui donar la imatge de ciutat intolerant amb uns actes de vandalisme dels que els mitjans internacionals també se n’han fet ressò.

 

Per al president del Grup Demòcrata “el govern d’Ada Colau viu instal·lat en un desgavell constant,  que provoca desgavell a la ciutat” i ha remarcat que “la gestió del turisme que està fent el govern s’està demostrant nefasta i perjudicial per Barcelona. No són activistes, els hi demanem que, d’una vegada per totes, deixin de fer populisme irresponsable  i governin.  Actuen amb complicitat amb incívics i violents”.

 

A parer de Trias, “la ciutat no pot esperar més, cal el seu govern es posi a treballar, de manera transparent però el govern ha actuat ocultant els fets, no denunciant-los, fent ocultació de manera interessada”. Trias ha criticat que tampoc TMB,  empresa que presideix la regidora de mobilitat Mercedes Vidal, no hagi presentat encara cap denuncia. “no entenem com no reaccionen“. “Ocultant actes vandàlics els acabes justificant”. Trias ha exigit tolerància zero contra la turismefòbia, i ha afegit que “si no ordenes la ciutat acabes sent permissiu amb el vandalisme”.

 

“Reclamem una investigació a fons dels fets i saber de què han fet els responsables municipals els darrers dies respecte aquest acte vandàlic”, ha afirmat Trias que ha recordat que l’alcaldessa és la màxima responsable de seguretat a la ciutat, “no es pot ser el màxim responsable i no exercir l’autoritat”. Xavier Trias ha anunciat que el seu ha registrat un seguit de preguntes (vegeu document adjunt) per escatir els fets.

 

Trias ha insistit en reclamar Ada Colau que doni la cara, condemni i denunciï els fets de manera immediata. I li ha reclamat que reuneixi, de manera urgent, els presidents dels grups municipals per conèixer l’actitud del govern i consensuar una actitud comuna davant situacions com la viscuda la setmana passada, “uns fets que no podem tolerar”.

 

 

 

 

 

Barcelona, 20 de juliol de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: