El Grup Demòcrata aconsegueix que el govern hagi d’unificar els diferents arxius del sistema municipal d’arxius en un únic equipament

comissiopresidenciajuliol.jpg

Jordi Martí, que ha defensat la proposició que ho reclama a la Comissió de Presidència, destaca que aquest futur equipament ha de ser “el que els arxius, els seus treballadors i usuaris es mereixen: un arxiu del segle XXI”

 

El Grup Municipal Demòcrata ha aconseguit que el govern d’Ada Colau hagi d’unificar els diferents arxius del sistema municipal d’arxius en un únic equipament. El regidor Jordi Martí, que ha defensat la proposició que ho reclama la Comissió de Presidència, destaca que aquest futur equipament ha de ser “el que els arxius, els seus treballadors i usuaris es mereixen: un arxiu del segle XXI”.

 

El Grup Municipal Demòcrata ha presentat una proposició a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Mobilitat que acorda: “Que es procedeixi a la unificació dels diferents arxius del sistema municipal d’arxius en un únic equipament que solucioni els problemes i les mancances actuals i, en concret, la manca d’espai per a custodiar adequadament els seus fons i col·leccions documentals, capacitat i condicions dels seus treballadors facilitant-se i garantint el ple accés de la ciutadania a la consulta de la documentació i material arxivístic”. La iniciativa s’ha aprovat amb els vots del Grup Municipal Demòcrata,  C’s, PP, els vots del govern, BComú i PSC; l’abstenció de la CUP i el vot en contra d’ERC.

 

El sistema municipal d’arxius té diferents arxius amb diferents ubicacions (Arxiu històric, Arxiu contemporani, Arxiu fotogràfic, Arxius de Districtes, Arxius centrals…). Hi ha un problema endèmic de l’edifici de l’Arxiu Municipal de Barcelona, amb manca d’espai per custodiar adequadament els seus fons i col·leccions documentals, de capacitat i de condicions de treball dels seus treballadors i d’accés a la ciutadania de consulta a la documentació. Cal recordar que la Comissió de Presidència i Règim Interior celebrada en data 18 de febrer de 2015 es va aprovar, amb la unanimitat de tots els Grups Municipals, instar al Govern municipal a facilitar una visió global de tot el patrimoni documental de l’Ajuntament de Barcelona amb la unificació de l’Arxiu Municipal de Barcelona en un sol edifici.

 

Jordi Martí ha assenyalat que aquesta “és una qüestió important pels treballadors, però també per tota la ciutadania”. Com ha explicat, “la qualitat del servei dels arxius municipals és alta, amb uns excel·lents professionals, però hi ha un problema estructural de condicions en què es presta el servei”, i ha afegit que hi ha “una necessita imperiosa de que l’Ajuntament doni resposta per tal de millorar servei i que els usuaris que en fan servei tinguin màximes garanties a tots nivells”. Martí ha explicat que en l’anterior mandat es va treballar, amb els responsables dels arxius, futures ubicacions, amb voluntat de concertació per millorar el servei, i es van plantejar diverses alternatives, com Can Batlló.

 

“Ara”, ha dit Martí, “cal donar impuls definitiu a acords polítics i pressupostaris. Demanem que el govern presenti una proposta, a curt termini perquè es pugui executar en el proper mandat, per un futur equipament municipal que aculli, el que els arxius, els seus treballadors i usuaris es mereixen: un arxiu del segle XXI”.

 

 

 

Barcelona, 12 de juliol de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: