Joaquim Forn ressalta que Barcelona comença a recollir els efectes de la permissivitat i males polítiques en l’àmbit de seguretat d’Ada Colau

5519713724_787b3d1e2d_b.jpg

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata destaca l’augment global a la ciutat de l’índex de victimització, ja en el 24,9% (+1,6), i assenyala com un gran fracàs que en només un any de Govern Colau s’hagi doblat el percentatge de persones que han patit conflictes de convivència causats per turistes i apartaments  

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha ressaltat avui que la ciutat de Barcelona ja comença a recollir els efectes negatius de la permissivitat i males polítiques en l’àmbit de la seguretat d’Ada Colau. Joaquim Forn ha destacat l’augment global a la capital catalana de l’índex de victimització, que es situa en el 24,9% (un 1,6 més que el 2015), i ha assenyalat com un gran fracàs que en només un any de Govern Colau s’hagi doblat el percentatge de persones que han patit conflictes de convivència causats per turistes i apartaments.

 

El Govern d’Ada Colau ha presentat aquest matí els resultats de l’Enquesta de Victimització de Barcelona (EVB) corresponent al 2016 i elaborada entre els mesos de març i maig d’enguany i que globalment suposa un cop dur a les polítiques que en matèria de seguretat i convivència està desenvolupant des de juny de 2015 el Govern que lidera Ada Colau. Així, l’índex de victimització de 2016 a la capital catalana es situa en el 24,9%, 1,6 punts percentuals més que en l’enquesta corresponent al 2015. Dins d’aquests paràmetres, augmenta de forma destacada la victimització consumada, que passa del 16.5% de 2016 al 18,2% del 2016. A parer de Joaquim Forn, “aquests resultats tant negatius de l’enquesta de victimització posen de manifest que a Barcelona ja es comencen a recollir els efectes de la permissivitat i les males polítiques en matèria de seguretat de l’alcaldessa Ada Colau”.

 

És en l’àmbit de la seguretat personal on es troba el major nombre d’enquestats que manifesten haver estat víctimes d’algun delicte, que passa del 15,5% de 2015 al 16,8% de 2016 (+1,3); però també augmenten els casos relacionats amb la seguretat dels vehicles (+0,3) i del domicili (+0,6).

 

Pel que fa a la victimització per districtes, Sants-Montjuïc es converteix en el territori amb major nombre de víctimes de delictes de la ciutat, segons  l’enquesta; baixa gairebé 5 punts percentuals Ciutat Vella (25,5%, igualment per sobre de la mitjans de la ciutat), i es conté a l’Eixample; i per contra es dispara a districtes com Sarrià-Sant Gervasi (+6,1) i Sant Andreu (+5,3). En opinió de Joaquim forn, aquestes resultats també posen de manifest el fracàs en la gestió dels recursos humans de la Guàrdia Urbana; i és que la disminució d’agents comença a passar factura, perquè si bé es contenen o baixen de manera destacada la victimització a districtes on es posen més recursos, com són Ciutat Vella i l’Eixample, però augmenta de forma destaca en els territoris d’on es retreu el personal, com són els districtes més perifèrics”.

 

En l’apartat de convivència, Forn també ha destacat “el gran fracàs del Govern d’Ada Colau”. “En només un any, el percentatge de persones que asseguren haver patit un conflicte de convivència al seu barri relacionat amb els problemes amb turistes o apartaments turístics s’ha doblat, passant del 7,2% de l’enquesta de 2015 al 14,4% de la de 2016; i és que sempre hem dit que el problema no és el turisme, en genèric, sinó els problemes que generen alguns turistes de convivència, que s’agreugen si l’Ajuntament renuncia a fer complir les normes de civisme”. Forn també ha destacat l‘augment del percentatge (+3,1) dels enquestats que assenyalen haver tingut conflictes de convivència per l’acció d’okupes, que es situa en el 8,2%, ja el cinquè problema, i que fa només un any estava en vuitè lloc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: