Homs denuncia la deixadesa del govern Colau que provoca que locals comercials municipals de Ciutat Vella estiguin amb les persianes abaixades

La regidora Grup Municipal Demòcrata reclama que es reprengui el programa Ciutat Vella pels Emprenedors, que posava a disposició d’emprenedors locals de planta baixa, i que alhora servia per dinamitzar el comerç del barri

La regidora del Grup Municipal Demòcrata adscrita a Ciutat Vella, i presidenta del seu Consell de Districte, Mercè Homs, ha denunciat la deixadesa del govern d’Ada Colau que provoca que locals comercials municipals de Ciutat Vella estiguin amb les persianes abaixades. Mercè Homs ha reclamat que es reprengui el programa ‘Ciutat Vella pels Emprenedors’, que posava a disposició d’emprenedors locals de planta baixa, i que alhora servia per dinamitzar el comerç del barri.

Mercè Homs ha denunciat la deixadesa del govern Colau que ha abandonat el programa ‘Ciutat Vella pels Emprenedors’, endegat en el mandat de Xavier Trias, un programa que ha afirmat que era un “èxit”.  Amb el programa ‘Ciutat Vella pels Emprenedors’, l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa, es posava a disposició de nous emprenedors que haguessin fet formació a través dels programes de Barcelona Activa, locals de planta baixa, de propietat municipal, per un període màxim d’un any i per un preu de 100 euros al mes. L’espai se cedia per tal que els emprenedors poguessin arrencar el seu projecte comercial, i així també es contribuïa a dinamitzar el comerç del barri.

Mercè Homs ha explicat que en el passat mandat es van adquirir 7 finques a l’entorn de l’Illa Robador, i que després de remodelar les finques, 85 habitatges van retornar a la ciutat a un preu assequible i es van condicionar 11 plantes baixes, que participaven d’aquest programa. Homs ha fet les declaracions just davant de la primera finca que es va adquirir, situada al carrer Sant Ramon, 6, on als baixos de la finca hi ha dos locals: un d’ells ara tancat i ple de brutícia, i l’altre és l’únic local que segueix obert, que tancarà a finals del mes de juliol, després de dos anys, quan el programa deia que havia de ser per un any.

Amb l’arribada del govern Colau es va abandonar el projecte, un més, i el programa i les locals van caure en l’oblit i en la deixadesa més que evident. Dels 11 locals, només un queda en funcionament. “El resultat d’aquesta deixadesa”, ha assenyalat la regidora, “són persianes abaixades i brutícia quan aquestes plantes baixes haurien d’estar plenes de vida, donant oportunitat a emprenedors i oportunitats la ciutat, donant vida i ànima a un entorn com aquest”. Homs ha retret al govern que “s’ompli la boca parlant de la importància del comerç de proximitat, però després no fa res per donar oportunitats als emprenedors i no sabem quines són les intencions amb aquest programa”.

Finalment, Homs ha reclamat al govern que reprengui el pla, que es millori i s’adapti perquè “encara no s’havia exhaurit tot tel suc que es podia i que els locals puguin tornar a apujar les seves persianes”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: