Joaquim Forn denuncia que després de 2 anys es constata l’abisme entre les promeses i les realitzacions en l’acció del govern d’Ada Colau

El Grup Demòcrata aconsegueix que el Ple aprovi una Proposició que censura l’acció de l’Executiu municipal i exigeix un canvi de rumb per recuperar el diàleg, garantir la convivència als carrers, impulsar el progrés econòmic, respectar els acords majoritaris i abandonar la propaganda

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha denunciat avui que després de 2 anys es constata l’abisme entre les promeses i les realitzacions en l’acció del govern d’Ada Colau. El Grup Demòcrata ha aconseguit aquest matí que el Consell Plenari hagi aprovat una Proposició que censura l’acció de l’Executiu municipal i que exigeix un canvi de rumb per recuperar el diàleg i el consens, garantir la convivència als carrers, impulsar el progrés econòmic, respectar els acords majoritaris  i abandonar la paràlisi i la propaganda.

 

Al Consell Plenari celebrat avui a l’Ajuntament de Barcelona el portaveu del Grup Municipal Demòcrata ha defensat una proposició per censurar l’acció dels 2 anys del Govern Colau per haver creat problemes on no n’hi havia i per empetitir Barcelona. La proposició s’ha aprovat amb els vots favorables del Grup Municipal Demòcrata, C’s, ERC i el PP; mentre que els grups de govern i la CUP hi han votat en contra.

 

Con ha explicat Joaquim Forn, després de dos anys de les eleccions municipals, és el moment  de fer balanç de l’assoliment dels objectius i per veure el rumb que pren la ciutat, com es gestiona el dia a dia i sobretot, és el moment de saber què faran els dos propers anys. A parer del regidor del grup demòcrata, “hi ha un abisme entre les promeses i les realitzacions en l’acció de govern. Ara no valen excuses i repartir culpes a l’herència rebuda de Xavier Trias,  al govern de la Generalitat o al govern de l’estat. El govern ha d’assumir les seves responsabilitats”. El portaveu ha assenyalat que el govern, avui, “és molt més feble que en començar el mandat per la seva capacitat per arribar a acords”. “Com pensen assolir els suports necessaris per tirar endavant els projectes que necessita la ciutat?”, s’ha preguntat.

 

Amb la votació que s’ha produït, “el consell plenari, una vegada més, censura el govern per les seves maneres de governar i per no governar la ciutat”. Forn ha afegit: “el  Plenari els demana que governin, que gestionin, però que ho facin des dels diàleg i la cerca activa del consens; des del compromís en la defensa del civisme; entenent el progrés i el creixement econòmic com a garantia del progrés social; des del respecte  i el compliment dels acords presos; i des de la proposta, i no des de la paràlisi”.

 

Forn ha recordat que “el govern venia a resoldre el problema de l’habitatge, però els preus dels lloguers pugen més que mai; han anunciat un augment del cadastre que pot tenir conseqüències negatives sobre les classes mitjanes; segueixen els desnonaments, més de 7 al dia; i hi ha més gent dormint al carrer. També es presentaven com els reis de la participació, però no van consultar la Superilla, ni l’entrada de Barcelona a l’AMI quan hi havia un compromís de l’alcaldessa. Fins i tot la Síndica de la ciutat ha renyat l’executiu municipal per lesionar els drets dels ciutadans, convocant tard i malament les audiències públiques. Deien ser el govern de la gent, però quan els representants democràtics d’aquesta gent voten en un sentit que no els agrada en plenaris de districte, en comissions o en aquest mateix consell, el govern decideix tirar pel dret, com amb les obres de les Glòries”.

 

El portaveu del Grup demòcrata ha explicat que “BComú va arribar al govern dient que a Barcelona tot era un desastre i tenien solucions per tot, però lluny de solucionar els problemes de la ciutat, els han empitjorat”. “Vostès són una broma pels rics, un malson per a les classes mitjanes i una condemna pels més desafavorits”, ha dit.

 

Forn ha reclamat tornar a tenir una ciutat que “funcioni, emprenedora, ambiciosa, oberta al món, que vol acollir refugiats i condemna la turismefòbia, una ciutat justa, humanista i que fugi dels dogmatismes, una capital política, econòmica, esportiva, cultural; la capital de Catalunya, al servei de Catalunya”. Però el govern “no ho vol”, i governa des d’una obsessió: “destruir a l’adversari polític emprant les eines que calgui. La ciutat queda sempre en segon terme”.

 

Finalment el portaveu del Grup Municipal Demòcrata ha exigit a l’executiu de Colau que “governi amb tots i per a tothom perquè la ciutat s’ho val”. “Creiem que és el nostre deure, com a regidors de la ciutat, demanar-los una i tantes vegades com calgui que ho facin, que governin per a tothom. Avui aquest Consell Plenari censura al govern; els usuaris del metro, censuren el govern; aquells que han vist pujar el preu del seu lloguer, censuren al govern; els autònoms, els petits empresaris, els desnonats,  els emprenedors, censuren al govern; avui, tots els qui volen recuperar l’orgull de ser barcelonins, censuren al govern”, ha conclòs Joaquim Forn.

 

La proposició aprovada acorda:

 

“El Plenari del Consell Municipal censura l’acció del govern municipal i demana un canvi de rumb en la seva política per tal de:

 

  1. Governar des del diàleg i la cerca activa del consens amb els grups de l’oposició i el conjunt d’agents socials de la ciutat.

 

  1. Governar des d’un ferm compromís en la defensa del civisme i la convivència a l’espai públic de la ciutat.

 

  1. Governar entenent el progrés econòmic com a garantia del progrés social, de la generació d’oportunitats per tothom i de la redistribució de la riquesa.

 

  1. Governar des del respecte i el compliment dels acords presos per la majoria dels representants de la ciutadania al Consell Plenari, les seves Comissions Informatives i els Consells Plenaris de Districte, entenent que la participació ciutadana té en els òrgans de control i impuls del govern el seu primer i màxim exponent.

 

  1. Governar des de la proposta i no des de la paràlisi i la propaganda, a l’hora de donar resposta al conjunt de reptes que la ciutat ha d’afrontar en l’actualitat i els que es plantegin en el que queda de mandat municipal.”

 

 

Barcelona, 26 de maig de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: