El Grup Municipal Demòcrata i el PDeCAT a Barcelona posen en marxa el web projectebcn2019.com per construir l’alternativa a Colau

El portaveu del Grup, Joaquim Forn, i la presidenta de la vegueria barcelonina del Partit Demòcrata, Mercè Homs, presenten un portal de participació que vol ser alhora una eina de treball del projecte polític que encarnen i un espai per compartir amb els barcelonins idees i propostes   

 

El Grup Municipal Demòcrata i el PDeCAT a Barcelona posen en marxa el web www.projectebcn2019.com per construir l’alternativa al govern d’Ada Colau. El portaveu del Grup, Joaquim Forn, i la presidenta de la vegueria barcelonina del Partit Demòcrata, Mercè Homs, presenten un portal de participació que vol ser alhora una eina de treball del projecte polític que encarnen i un espai per compartir amb els barcelonins idees i propostes.

 

Joaquim Forn i Mercè Homs han presentat en una roda de Premsa a l’Ajuntament el nou portal web www.projectebcn2019.com, un espai de pensament, difusió i participació ciutadana que recull la feina, propostes i posicionaments del grup municipal i el Partit Demòcrata a la capital catalana. Joaquim Forn ha explicat que el nou web “és una eina de treball que posen a disposició dels ciutadans de Barcelona, amb accés obert a tota la nostra feina, però que sobretot vol recollir els projectes dels barcelonins i barcelonines que ens ajudaran a guanyar les eleccions de maig de 2019”. Quan som a punt de complir els dos anys de mandat, Joaquim forn ha indicat que el grup demòcrata continuarà combinant la seva feina d’oposició i control al Govern municipal, amb l’acció propositiva, i ha insistit que el nou portal neix “amb el doble objectiu de donar contingut als reptes que afrontem cada dia, els nostres posicionament, oberta tothom perquè pugui dir la seva sobre el que fem, pensem i proposem; i també com espai de participació, per recollir les propostes i idees que tinguin els ciutadans per a fer millor Barcelona”.

 

De la seva banda, Mercè Homs ha destacat que el nou web es “una eina de treball del grup i del partit, però que posem a disposició de tots els veïns i veïnes de la ciutat perquè ho puguin consultar; volem donar a conèixer tot el que fem a l’Ajuntament, als districtes, als barris com a alternativa real que son al Govern d’Ada Colau”. La Presidenta del Partit Demòcrata a Barcelona ha explicat que el portaveu Joaquim Forn hi penjarà una carta setmanal.

 

Homs ha fet una petita demostració de les opcions diferents de navegació que s’ofereix al web, estructurat a partir de menús i pestanyes per àmbits temàtics, regidors (articles, intervencions a plenaris i comissions…), districtes, o accions polítiques, com les Bustiades que es reparteixen pels diferents barris de la ciutat. “Serà un portal viu, gens estàtic, amb novetats i actualitzacions diàries”, ha insistit Mercè Homs, per afegir “tenim necessitat de que es conegui la nostra feina; els grup a l’Ajuntament i el partit a cada racó de la ciutat estem al servei de Barcelona i els ciutadans i ciutadanes per millorar la seva qualitat de vida”.

 

Joaquim Forn ha contextualitzat també l’aparició del nou portal www.projectebcn2019.com en el conjunt d’iniciatives que la formació del Partit Demòcrata ha preparat per fer balanç dels dos anys de mandat municipal, quan dimecres de la setmana que ve just es compleixen els 24 mesos de la celebració de les eleccions municipals. Entre d’altres, dimarts que ve, 23 de maig, al vespre, Forn protagonitzarà un acte polític que recollirà les línies bàsiques del balanç que el Grup Municipal Demòcrata fa dels dos anys de Govern Colau.

 

En la línia d’aquest balanç, Joaquim Forn ha denunciat que “Barcelona necessita un govern que governi; estem molt preocupats perquè les coses no funcionen”. El portaveu del Grup ha indicat que la suspensió aquesta setmana de dues Comissions de Plenari, dimarts a la tarda la d’Economia i Hisenda, i dimecres al matí la de Presidència i Seguretat, “són molt significatives: el Govern no té cap respecte per la institució, ni pels grups polítics ni, en definitiva, per la ciutadania”. A tall d’exemple ha recordat les absències aquesta setmana del tinent d’Alcaldia i ara també alcalde accidental, Gerardo Pisarello, “que ha fet una deixadesa de les seves funcions de manera incomprensible, i encara ni s’ha excusat ni ha donat explicacions”; i també la regidora de participació, que ha qualificat les comissions municipal de “micromón”: “doncs miri, en aquest micromón que ella defineix de forma tant despectiva es decideixen coses importants, decisives i amb incidència directa en molts ciutadans de Barcelona”, ha dit Forn.

 

Recuperant de nou el que ha passat aquesta setmana, el portaveu del Grup Demòcrata ha exposat que bona part del Govern Colau i la mateixa alcaldessa han dedicat els darrers dies a parlar del Consorci del Palau, a escriure cartes al president de la generalitat i fer moltes rodes de premsa; “però no hagués estat millor parlar de la vaga de Metro, que continua tots els dilluns ; o del caos de l’aeroport i la imatge que aquest està donant de la ciutat de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana?; també hem trobat a faltar un missatge de solidaritat i de suport d’algun responsable polític del Govern cap al cos de la Guàrdia Urbana, un missatge per donar moral davant la mort d’un agent i en el que presumptament estan implicats uns altres dos, però no han fet res, ni suport ni reconeixement en un moment difícil, que agreuja la relació que la Guàrdia Urbana ja té amb l’executiu”, ha dit Forn. El regidor del PDeCAT també ha indicat els silencis flagrants del Govern municipal davant els increments de furts, els augments de les queixes veïnals per soroll i altres problemes de convivència; els aldarulls contra els hotels i altres exemples que estan apareixen de turismefòbia; o el fracàs que comporta l’augment continuat i desfermat dels preus del lloguer.

 

De moment, les grans aportacions de la nova política que encarnen Ada Colau i el seu Govern és que per primer cop a la història l‘Ajuntament no té Pla d’Actuació Municipal (PAM); i per primer cop no es celebren comissions de Plenari; l’única habilitat clara que tenen és unir tota l’oposició en contra seva”, ha dit Joaquim Forn. “Ara es perden oportunitats, no es fan bé les coses, la gestió de la ciutat està en el seu nivell més baix; i es deixen de prendre decisions importants”, ha conclòs Forn.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: