El Grup Demòcrata constata el fracàs del Govern Colau per pal·liar l’augment de les persones que dormen al carrer, un 15% més en els darrers dos anys

El Grup Municipal Demòcrata constata el fracàs del Govern Colau per pal•liar l’augment de les persones que dormen al carrer, un 15% més en els d

Maite Fandos assenyala que es confirma que les polítiques del Govern de Barcelona en Comú, centrades en el decreixement econòmic de la ciutat, són una condemna pels més desfavorits, en conèixer que el resultat del recompte anual de persones sense llar que dormen al carrer a la capital catalana ha passat dels 892 el 2015, a 940 el 2016 i 1.026 el 2017

 

El Grup Municipal Demòcrata ha constatat avui el fracàs del Govern d’Ada Colau per pal·liar l’augment cada cop més gran, un +15% en el que porta de mandat, de les persones que dormen al carrer. La regidora de benestar del grup , Maite Fandos,  ha assenyalat que es confirma que les polítiques del Govern de Barcelona en Comú, centrades en el decreixement econòmic de la ciutat, són una condemna pels més desfavorits, en conèixer que el resultat del recompte anual de persones sense llar a la capital catalana ha passat dels 892 el 2015, a 940 el 2016 i 1.026 el 2017.

 

L’any 2015 es va comptabilitzar que 892 persones dormien al carrer. L’any 2016 es van comptar 940 persones. I segons el recompte d’aquest 2017, realitzat per gairebé un miler de voluntaris la nit passada, el nombre de persones que dormen al carrer ha apujat fins el 1.026. En percentatge, en l’últim any ha augmentat un 9%; i en els dos anys darrers, coincidint amb els dos anys del mandat de l’alcaldessa Ada Colau, l’augment ha estat del 15%.

 

Per la regidora en l’àmbit de benestar del Grup Municipal Demòcrata, Maite Fandos, “lamentem que dos anys després de l’arribada al govern d’Ada Colau hi ha moltes més persones vivint al carrer. Es demostra, un cop més, que la política d’aparador del govern de la ciutat no treballa a favor de  les persones, ni tan sols de les que tenen més dificultats. Les seves promeses electorals queden desautoritzades per la realitat, que és tossuda i que demostra que estem molt pitjor que fa dos anys”. “Per lluitar contra el sensellarisme”, ha dit Fandos, “cal no baixar mai la guàrdia i prioritzar i innovar amb accions i nous programes, com vam fer nosaltres durant el mandat de l’Alcalde Xavier Trias amb iniciatives com el ‘Housing First’ o la construcció de nous equipaments o pisos d inclusió per a persones sense llar. Però encara no han programat res nou, més enllà del que vam deixar previst nosaltres”.

 

“Malauradament, la ciutat i, sobretot, el més vulnerables, comencen a notar ja els efectes de la no-política social de Colau. Malauradament es confirma que les polítiques del Govern de Barcelona en Comú, centrades en el decreixement econòmic de la ciutat, són una condemna pels més desfavorits, una amenaça permanent per les classes mitjanes i una broma pels rics”, ha exposat la regidora del Grup Demòcrata.

 

Maite Fandos també ha ressaltat que a finals de l’any 2016, l’Ajuntament va presentar el “Pla de lluita contra el sensellarisme de Barcelona. 2016-2020”, “però s’ha demostrat que no està funcionant, donat que el nombre no fa més que pujar, quan la crisi no està en el seu moment més àlgid, pel que no entenem aquest repunt de cap altra manera que no sigui pel fet que el Govern Colau ha equivocat prioritats i models, està clar que el que fan, si és que fan, no ho estan fent en la direcció correcta”.

 

 

Barcelona, 18 de maig de 2017

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: