Trias destaca que la generositat del FCBarcelona ha fet possible que amb l’acord per l’Espai Barça guanyin els veïns, el districte, la ciutat i el club

DalIieEXkAA9kDh

El president del Grup del PDeCAT assegura que amb el seu vot favorable “serem garantia de que aquest projecte sigui de present i de futur, independentment de qui Governi a l’Ajuntament”, i ressalta que aquest pacte demostra “que ni bloquegem acords, ni ens mou el partidisme, nosaltres fem ciutat” 

 

El President del Grup municipal del PDeCAT a l’Ajuntament, Xavier Trias, ha destacat avui que la generositat del FC Barcelona ha fet possible que amb l’acord per l’anomenat Espai Barça guanyin els veïns del barri, el districte de Les Corts, el conjunt de la ciutat i també el club. Xavier Trias ha assegurat que amb el seu vot favorable “serem garantia de que aquest projecte sigui de present i de futur, independentment de qui Governi a l’Ajuntament”, i ressalta que aquest pacte demostra “que ni bloquegem acords, ni ens mou el partidisme, nosaltres fem ciutat”.

Aquest migdia s’ha presentat un acord de ciutat per transformar l’entorn del Camp Nou, l’anomenat Espai Barça, en un gran espai obert al veïnat. A l’acte hi ha assistit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; els presidents dels grups municipals que hi han donat suport, Xavier Trias, pel PDeCAT; Carina Mejias, de C’s; Alfred Bosch d’ERC, Jaume Collboni, del PSC; i Alberto Fernández Díaz, del PP; a més del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i altres membres de la junta directiva del club.

Xavier Trias en la seva intervenció ha destacat que l’acte d’avui i la participació decisiva del Grup Demòcrata en el pacte que permetrà la seva aprovació en el Consell Plenari del pròxim 27 d’abril, és “una demostració que  no bloquegem acords, ni ens mou el partidisme, nosaltres és fer ciutat”. El president del PDeCAT ha fet un “agraïment especial a la generositat del Barça per arribar a un acord en que guanyen els veïns del barri, el districte en el seu conjunt, tota la ciutat de Barcelona i, també, el Barça”.

Xavier Trias ha afegit que el Grup del PDeCAT “serem garantia, amb els nostres vots, que aquest és  un projecte de present i de futur, independentment de qui governi a l’Ajuntament; garantia de compliment amb el Barça i, sobretot, amb els veïns dels barris de la Maternitat i Sant Ramon, i de Les Corts”.

El grup del PDeCAT ha estat treballant per tal de millorar la proposta inicial, i per aquest motiu no només va fer aportacions actives en tots els àmbits de debat on se li ha permès participar, sinó que va realitzar unes al·legacions al document d’aprovació inicial. L’equip de govern assegura que aquestes al·legacions han estat ateses en bona part. Amb aquestes aportacions, el document ha millorat de manera clara.

En aquest sentit, les aportacions del Grup Demòcrata han permès:

  • Que s’hagin incrementat els espais de zones verdes i de l’arbrat, i que s’hagi incorporat una major protecció de l’arbrat existent.
  • El document fa un pas endavant en el sentit que es construeixi l’edificació destinada a equipament en l’espai de cessió que es proposa a l’encontre de Joan XXIII i Arístides Mallol.
  • S’ha atès la petició que l’aportació econòmica que el FCB ha de realitzar a la ciutat amb motiu de la transformació urbanística es destini al mateix barri de La Maternitat i Sant Ramon, ja sigui en la creació d’habitatge públic o en la millora de zones verdes o nous equipaments.
  • S’ha atès la petició de no realitzar una actuació tan dràstica de  reducció de carrils a Joan XXIII i de Travessera. S’ha reconsiderat la reducció de 4 a 2 vers a 2 més 1 reversible a Joan XXIII, i s’ha recuperat un carril a Travessera que es destinava de forma permanent a aparcament en bateria de motos.
  • Finalment, s’estableix el compromís del govern municipal per tal que es doni una resposta a l’aparcament per a veïns a preus bonificats.

El Grup municipal Demòcrata agraeix també a la Direcció General d’Ordenació del Territori, de la Generalitat de Catalunya, la col·laboració estreta que ha mantingut amb els serveis tècnics municipals alhora de buscar solucions urbanístiques a la proposta que avui s’ha presentat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: