Ciurana reclama a Colau una resposta social immediata, empatia i atenció per posar fi al campament d’indigents i sense sostre a Plaça Catalunya

 

El portaveu del Grup del PDeCAT denuncia que “Colau ha abandonat la ciutat, no hi ha ni ordre ni criteri; ha confós la ciutat de tots per la ciutat de ningú”, i considera que “a l’alcaldessa Barcelona li fa mandra, i els més vulnerables encara més, perquè li recorden la magnitud del seu fracàs com a governant”

 

El Portaveu del Grup Municipal del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha reclamat avui a l’alcaldessa Ada Colau una resposta social immediata, empatia i atenció per posar fi al campament d’indigents i sense sostre a Plaça Catalunya. Jaume Ciurana ha denunciat que “Ada Colau ha abandonat la ciutat, no hi ha ni ordre ni criteri; ha confós la ciutat de tots per la ciutat de ningú”, i considera que “a l’alcaldessa Barcelona li fa mandra, i els més vulnerables encara més, perquè li recorden la magnitud del seu fracàs com a governant”.

Els parterres que envolten la zona central de la plaça Catalunya està ocupada des de fa setmanes per un col·lectiu de persones vulnerables que dormen en tendes de campanya i que reclamen que l’administració els atengui en la seva situació de manca d’habitatge i recursos més bàsics. Aquest campament ha anat creixent en els darrers dies, i avui ja acull més de 50 persones.

A parer de Jaume Ciurana, portaveu del Grup del PDeCAT a l’Ajuntament, “l’acampada a Plaça Catalunya de gent sense sostre, de gent que viu en la indigència, és en realitat un severa protesta contra l’alcaldessa Ada Colau i el seu Govern, un crit d’alerta, d’auxili perquè se senten abandonats i desprotegits”. “Colau ha abandonat i deixat sense cap resposta a persones vulnerables, que el que necessiten és una resposta social immediata, el que necessiten és empatia i atenció”, ha dit Ciurana.

Ciurana ha recordat que el Grup del PDeCAT està denunciant al llarg d’aquest mandat que el Govern Colau no s’està  implicant ni està ampliant els recursos dedicats a l’atenció de les persones sense sostre, senzillament estan operant amb els pisos del programa ‘Housing First’ que es van posar en marxa durat el govern de l’Alcalde Xavier Trias, sense que creixi, i han obert els Centres d’Acolliment Familiar Temporal iniciats també en el mandat anterior. Durant el mandat de Trias, a Barcelona van disminuir el nombre de persones sense sostre i el nombre d’assentaments; mentre que en aquests moments, Barcelona ja és la ciutat de l’Estat on dorm més gent al carrer, com explicarà aquest diumenge un reportatge del programa “30 Minuts” de TV3.

El portaveu del Grup Demòcrata ha denunciat que “Colau ha abandonat la ciutat, no hi ha ni ordre ni criteri. Ha confós la ciutat de tots per la ciutat de ningú. I això és fruit d’un error de diagnosi, d’un error en les polítiques proposades i d’una incapacitat de gestió flagrant”. Per Ciurana, “A Colau, Barcelona li fa mandra, i els més vulnerables encara més, perquè li recorden la magnitud del seu fracàs com a governant”.

“La manca d’actuació del Govern Colau ara amb els sense sostre a Plaça Catalunya”, ha dit Jaume Ciurana, “s’afegeix la permanent manca d’acció en matèria de seguretat i civisme, tot permeten la monopolització dels accessos i les andanes del metro i FGC d’aquesta zona per part dels manters”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: