El grup del PDeCAT demana a Colau que ara que ha “descobert” que no hi ha 88.000 pisos buits a Barcelona es centri en complir el Pla d’Habitatge

El regidor Jordi Martí recorda que el Grup Demòcrata va forçar al Govern municipal a accelerar l’elaboració dels cens d’habitatges buits per acabar amb les mentides de l’entorn dels comuns i garantir una bona diagnosi per impulsar l’acció de l’Ajuntament

 

Martí reclama a l’alcaldessa que s’esforci en donar compliment als objectius que fixa el Pla pel Dret a l’Habitatge 2016 – 2025 per ampliar el parc públic de lloguer i en evitar que pisos de propietat municipal siguin ocupats i acabin dedicats al narcotràfic 

 

El Grup del PDeCAT a l’Ajuntament ha demanat a l’alcaldessa Ada Colau que ara que ha “descobert” que no hi ha 88.000 pisos buits a Barcelona es centri en complir els objectius fixats al Pla municipal pel Dret a l’Habitatge 2016 – 2025. El regidor Jordi Martí ha recordat que el Grup Municipal Demòcrata, va forçar al Govern municipal a accelerar l’elaboració dels cens d’habitatges buits per acabar amb les mentides de l’entorn dels comuns i garantir una bona diagnosi per impulsar l’acció de l’Ajuntament.

 

El Govern municipal va avançar ahir les primeres dades recollides en l’elaboració del Cens d’Habitatges Buits, un treball exhaustiu que forma part de les mesures incloses en el Pla d’Habitatge municipal acordat el gener de l’any passat amb el PDeCAT, i que anticipen que a Barcelona hi hauria en tota uns 13.000 pisos buits. El regidor d’Urbanisme i habitatge del Grup Demòcrata, Jordi Martí, ha exposat que són unes xifres “que estan molt allunyades de les previsions i acusacions que durant molts de temps ha mantingut el Govern Colau i el seu entorn, que les situaven als 88.000”.

 

Jordi Martí s’ha felicitat per l’exhaustivitat de la feina feta fins ara i ha recordat que una de les propostes que el PDeCAT va incloure per poder votar favorablement el Pla d’Habitatge municipal aprovat el gener de 2017 va ser “accelerar l’elaboració del cens d’habitatges buits de la ciutat per a tenir-lo en 5 anys, enlloc d’en 10 anys”. A parer de Jordi Martí, “des del PDeCAT enteníem que es feia difícil entendre com una eina de planificació es pot realitzar sense disposar d’una bona diagnosi; i, al mateix temps, volíem dades certes tant aviat com fos possible per posar fi a les mentides que sobre aquesta qüestió mantenien l’entorn del comuns, ICV, la PAH, el DESC, tant abans com després de les eleccions de maig de 2015”.

 

Martí ha reclamat a l’alcaldessa que “ara que ja ha descobert que no són 88.000 el pisos buits que hi ha a Barcelona per culpa de l’Alcalde Xavier Trias, s’esforci en donar compliment als objectius que fixa el Pla pel Dret a l’Habitatge 2016 – 2025 per ampliar el parc públic de lloguer i en evitar que pisos de propietat municipal siguin ocupats de manera il·legal i acabin convertits en narcopisos que fan la vida impossible als veïns, que és el que estem veient des de fa mesos al Raval”.

 

 

Barcelona, 28 de març de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: