Trias reclama a Colau que faci prevenció i lluiti amb més convicció contra el ‘top manta’ per evitar que segueixi augmentant a Barcelona

DWtVymXX0AAAOsz

El president del Grup Municipal Demòcrata insta l’alcaldessa a complir amb l’acord sobre el Pressupost de 2018 i executi de forma immediata les accions i polítiques transversals necessàries per eradicar la venda ambulant il·legal

 

Jaume Ciurana exigeix al Govern municipal més participació i una acció proactiva per involucrar l’Ajuntament i la ciutat de Barcelona en la commemoració aquest 2018 de l’Any Pompeu Fabra

 

El president del Grup Municipal del PDeCAT, Xavier Trias, ha reclamat avui a l’alcaldessa Ada Colau Ada Colau que faci prevenció i lluiti amb més convicció contra el ‘top manta’ per evitar que segueixi augmentant a Barcelona. Xavier Trias ha instat Ada Colau a complir amb l’acord sobre el Pressupost de 2018 i executi de forma immediata les accions i polítiques transversals necessàries per eradicar la venda ambulant il·legal.

 

En el Consell Municipal celebrat avui a l’Ajuntament, Xavier Trias ha traslladat la seva preocupació per “l’augment exponencial” del fenomen de la venda ambulant il·legal o ‘top manta’ als carrers i places de Barcelona i, també, als passadissos del Metro. “És cert que el tema del top manta no és exclusiu de de Barcelona ni tampoc d’aquest mandat, però també és cert que és en aquest mandat que fruit de la deixadesa de funcions del seu govern, i de les seves constants contradiccions, entre elles la desautorització de la Guàrdia Urbana, ha augmentat exponencialment el nombre de persones que s’hi dediquen, s’ha estès per tota la ciutat, en superfície i en subsòl, i s’ha desestacionalitzat”, ha dit Trias.

 

Per aquest motiu, el cap del Grup Demòcrata ha presentat un Prec en que reclama “que el Govern Municipal doni compliment a les iniciatives aprovades i als acords assolits en la negociació del pressupost 2018, i executi de forma immediata les accions i polítiques transversals necessàries per eradicar la venda ambulant no autoritzada a la ciutat de Barcelona”.

 

L’alcaldessa ha respost acceptant el Prec del grup del PDeCAT, i Trias li ho ha agraït “perquè entenem que no és fàcil posar fi a aquest fenomen”, però ha insistit en que “és bàsic fer prevenció, i vostès no en fan. Baixen la guàrdia i això provoca que cada cop més gent vingui a Barcelona a practicar la venda ambulant il·legal”. L’exalcalde ha assegurat que “aquest fenomen no només no s’ha cronificat, sinó que està augmentant; en la feina de prevenció la Guàrdia Urbana té un paper fonamental, però la Urbana no l’està exercint perquè té ordres de no fer-ho. No ens enganyin, només els deixen fer a mitges; si fessin el que feien abans, el ‘top manta’ no hagués augmentat. Ara ho tenen descontrolat”.

 

Any Pompeu Fabra

 

De la seva banda, el portaveu del Grup, Jaume Ciurana, ha preguntat al Govern Municipal “quines accions té previstes els Govern Municipal per commemorar al llarg d’aquest 2018 l’Any Pompeu Fabra?”. Ciurana ha recordat que l’agost de 2017 el Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar que l’any 2018 seria proclamat Any Pompeu Fabra, atenent que durant aquest es celebraran els 150 anys del seu naixement i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.

 

El regidor Ciurana ha manifestat la seva preocupació pel fet que a la reunió del passat 12 de desembre convocada pel Govern de la Generalitat per coordinar les actuacions que s’englobaran en l’Any Pompeu Fabra, l’Ajuntament de Barcelona no s’hi va presentar. “D’acord que en aquests dies de desembre el govern municipal pogués estar en plena crisi, i que hi hagués un buit; però ens preocupa que Barcelona no tingui un paper proactiu i decisiu. Creiem que com a capital de Catalunya, i per l’estreta vinculació de Pompeu Fabra amb Barcelona, ha de tenir un pes en la commemoració, com a mínim, igual al que tingui la ciutat de Badalona, d’on Fabra era originari”.

 

Ciurana ha demanat al Govern Colau que l’Ajuntament i Barcelona siguin més proactives en la commemoració de l’efemèride, amb participació en els diferents esvaniments culturals i literaris que tenen lloc a la ciutat al llarg de l’any, també amb acció a les escoles,  perquè Pompeu Fabra és el seny ordinador de la gramàtica catalana, responsable de que puguem parlar amb normes ortogràfiques comunes i gaudir de les obres literàries en català amb homogènia”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: