Francina Vila afirma que el tramvia per la Diagonal és una bomba a línia de flotació de TMB

Captura de pantalla 2018-02-08 a las 13.22.31

A la Comissió d’estudi per la connectivitat del transport públic per la Diagonal, la regidora del PDeCAT ha recriminat al govern que no expliqui què pensa fer per finançar TMB si el tramvia tira endavant, demana implantar la D30 amb Bus elèctric i seguir amb la reforma de la Diagonal per guanyar espai urbà

 

La regidora de Mobilitat del Grup Municipal del PDeCAT, Francina Vila, ha afirmat avui que el tramvia per la Diagonal és una bomba a línia de flotació de TMB, l’empresa pública que gestiona el metro i bus a l’àrea metropolitana de Barcelona. A la Comissió d’estudi per la connectivitat del transport públic per la Diagonal, Francina Vila ha recriminat  al Govern d’Ada Colau que no expliqui què pensa fer per finançar TMB si el tramvia tira endavant, ha demanat implantar la línia D30 amb Bus elèctric, i seguir amb la reforma de la Diagonal per guanyar espai urbà.

A la sisena sessió de la Comissió d’estudi de les diferents solucions tècniques per la connectivitat del transport públic a l’avinguda Diagonal, el govern que encapçala Ada Colau ha presentat l’informe ‘La connexió dels tramvia: un projecte d’articulació metropolitana’. La regidora Francina Vila ha assenyalat que la mobilitat a l’àrea metropolitana “és un repte, no només per la ciutat, sinó per tota l’àrea metropolitana”. Vila ha explicat que gran part dels vehicles que circulen per la ciutat, són viatges que tenen origen o destí a l’AMB. “Però realment el tramvia és la solució a aquests problemes?”, s’ha preguntat Vila, que ha afegit que “l’estudi no demostra que les persones que van amb cotxe acabin pujant al tramvia”. La regidora del PDeCAT ha criticat que el govern presenti informes basats en expectatives: dels 100 possibles viatgers, només 8 deixarien el vehicle privat per utilitzar el tramvia, “no és un gran un gran creixement”, ha dit.

Vila ha recordat que la decisió que es va prendre en el seu moment per fer el Trambaix i Trambesòs va ser econòmica perquè era més barat que fer metro. “Per aquella decisió, té sentit ara hipotecar la mobilitat, TMB, la xarxa bus? Com pensen afrontar des de TMB l’impacte que tindrà de pèrdua de viatgers diaris, 82.000 viatgers diaris de pèrdua, amb un impacte de 100 milions d’euros en deu anys! Per què no treballem per altres alternatives que s’han posat sobre la taula en aquesta comissió, com és la línia D30 amb busos elèctrics?”.

Vila ha recordat que a la consulta que es va fer el 2010 per la reforma de la Diagonal, la ciutadania es va pronunciar i va dir no al tramvia; i ha reclamat al govern segur reformant la Diagonal, com es va fer en el passat mandat: “seria un gran benefici, es pot guanyar espai urbà a la Diagonal amb la seva reforma”.

Francina Vila ha afirmat que Ada Colau es va presentar a les eleccions fent bandera del tramvia, “però ara veuen que no hi ha consens suficient, ni tècnic ni polític, i s’emparen en discurs de coresponsabilitat metropolitana per repartir la responsabilitat del seu fracàs”.

Per a Vila, és difícil trobar paral·lelismes amb altres ciutats que han optat pel tramvia. Les ciutats que el govern ha posat d’exemple per explicar les bondats del tramvia, no són comparables, no tenen ni metro ni la densitat que té l’Eixample: Saragossa, Lió i Bordeus són petites i amb una densitat urbana que no té res a veure amb la de Barcelona o la de l’Eixample; a París i Londres el tramvia s’articula com a corredor de connexió entre la perifèria i el centre, mai travessant el centre; a Amsterdam o Roma no hi pot haver metro. “Les que aposten pel tramvia no són com Barcelona i les que s’hi podrien aproximar aposten per un tramvia perifèric”, ha dit Vila, tornant a reclamat la línia de bus elèctric de gran capacitat per la Diagonal, “fem la D30 i veiem-ne els resultats”.

Vila ha finalitzat dient que la comissió, que celebrarà una nova sessió de conclusions, ha de servir per tenir arguments tècnics per prendre decisions polítiques importants. “Els estudis ens diuen que el tramvia és una bomba a línia de flotació de TMB i el govern no ens explica què pensa fer per finançar TMB si el tramvia tira endavant, tal i com diu darrerament Ada Colau”, ha conclòs Francina Vila.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: